حماسه سرلشکر شهید ایرج نصرت‌زاد در محاصره ضدانقلاب

شهید نصرت‌زاد وقتی در اسارت ضدانقلاب بود، در اقدامی حماسی پس از گفتن وصیت، مختصات محل اسارت خود را اعلام و درخواست آتش توپخانه کرد.
کد خبر: ۲۳۶۴۱۸
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۷ - 21April 2017
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،‌ در فروردین ماه سال 1358 ضد انقلاب به پادگان سنندج حمله کرد و پادگان به محاصره کامل آنها درآمد. پس از این اتفاق عناصر ضد انقلاب به تدریج اداره شهر را در دست گرفتند. ارتش در این زمان اجازه درگیری نداشت و تنها ابتکار و شجاعت انقلابی سرهنگ ایرج نصرت زاد(فرمانده وقت تیپ یکم لشکر 28 سنندج) حکایت از حضور ارتش جمهوری اسلامی در آن منطقه داشت و مانع از سقوط پادگان می شد.
 
حماسه سرلشکر شهید ایرج نصرت‌زاد در محاصره ضدانقلاب
 
زهر چشم گرفتن از دشمن
 
شهید نصرت زاد افراد گردانش را با آرایش نظامی‌ـ ورزشی خاصی به داخل شهر برد و با انجام دادن تمرینات صحرایی شهر را دور زد؛ گاهی نیز سنگرهای ضد انقلاب را ویران می ساخت، آنها نیز جرات هیچ اقدامی نداشتند. سرهنگ نصرت زاد پس از جلب نظر اعضای کمیسیون دفاعی در شمال سنندج پاسگاه فرماندهی برقرار کرد و پرسنل را به بیرون از پادگان برد. فرمانده پادگان سرهنگ صدری بود، اما میدان عمل در دست نصرت زاد بود که روحیه بالای نظامی و انقلابی داشت.

با اصرار سرهنگ صدری سرانجام گردان هوابرد شیراز به سنندج رسید و در فرودگاه مستقر شد. بر مبنای برنامه مسوولان ارتش قرار بود این گردان از داخل سنندج گذشته و به سقز اعزام شود که با ترفند ضدانقلاب در ریختن دانش آموزان به سطح شهر، عبور میسر نشد؛ اما گردان با رهبری سرهنگ نصرت زاد پس از دور زدن شهر، از مسیر سد قشلاق به راه خود ادامه داد.

زخمی شدن سرهنگ نصرت زاد
 
روز سی و یکم فروردین ماه سال 59 گردان به سوی سقز به راه افتاد. چند کیلومتر دورتر عده‌ای از ضدانقلاب با لباس ارتشی در مقابل گردان ظاهر شدند و سرهنگ که در پیشاپیش گردان حرکت می کرد، با این فکر که آنها خودی هستند، به چند قدمی شان رفت؛ ولی آنها با تیراندازی سرهنگ را زخمی و اسیر کردند.

شهادت

عناصر ضدانقلاب که مدتها کینه آن سرباز فداکار و شجاع ایرانی را در دل داشتند، پس از شکنجه های فراوان از او خواستند که وصیت خود را در پشت بی سیم برای همرزمانش بگوید. او چند کلامی در وصف ایمان، اسلام و وطن گفت و سپس در تاریخ اول اردیبهشت ماه سال 59 به شهادت رسید.

پیام لحظه آخر شهید

شهید نصرت زاد در پیامش گفت: «من سرهنگ ستاد ایرج نصرت زاد در آخرین دقایق عمر سربازی خویش پیام خود را به همرزمان اعلام می دارم. جانم فدای ایران! زنده باد ارتش جمهوری اسلامی ایران! زنده باد فرماندهان تیپ 1 سنندج! خداحافظتان! نصرت زاد.» شهید نصرت زاد در اقدامی حماسی پس از گفتن وصیت، مختصات محل مجروحیت و اسارت خود را اعلام و سپس درخواست آتش توپخانه کرد.

شهادت 102 ارتشی به همراه فرمانده شان

در جریان واقعه 31 فروردین 1359 سرلشکر شهید ایرج نصرت زاد به همراه ۱۰۲ نفر از ارتشیان انقلابی از جمله شهید محمد جلیلی و سرگرد مصطفی یداللهی به شهادت رسیدند و پیکرهای پاک این شهیدان را به صورت دسته جمعی دفن کردند.

زندگینامه

شهید ایرج نصرت زاد در سومین روز از مرداد ماه سال 1312 در گیلان به دنیا آمد. 16 ساله بود كه به دبیرستان نظام رفت و پس از اتمام دوران دبیرستان وارد دانشكده افسری شد. پس از پایان دوره دانشكده به شیراز رفت و ضمن گذراندن دوره زرهی در مركز پیاده و هوا برد شیراز به خدمت مشغول شد. او تمام دوره های علمی و رزمی ارتش مانند دانشكده فرماندهی و ستاد، پدافند، رنجری، چتربازی و مربی پرش را در طول خدمت سپری نمود. با پیروزی انقلاب اسلامی و پس از ناآرامی های كردستان، عازم سنندج شد و به مبارزه با ضدانقلاب مزدور مشغول شد. سرانجام در 31 فروردین ماه سال 1358 به دست نیرو های ضدانقلاب پس از شکنجه های بسیار به شهادت رسید.
 
منبع: نوید شاهد
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار