در اولین سفر ژنرال آمریکایی به عربستان مطرح شد؛

مقابله با توان موشکی انقلابیون یمنی

بهره‌مندی از توان دفاعی آن هم از نوع «موشکی» حق یمنی‌هاست و نمی‌توان انصارالله را از این توان به‌خصوص در جنگ نابرابر عربستان علیه این کشور محروم کرد.
کد خبر: ۲۳۶۴۴۸
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۳ - 22April 2017
مقابله با توان موشکی انقلابیون یمنی
به گزارش گروه بین‌الملل دفاع پرس، وزیر دفاع آمریکا در اولین سفر خود به عربستان سعودی گفته است که باید مقابل حملات موشکی انصار الله یمن به عربستان ایستاد و از تکرار این حملات جلوگیری کرد.
 
جیمز متیس در دیدار با محمد بن سلمان همتای سعودی خود همچنین مدعی شد که حوثی‌ها با موشک‌هایی که از ایران دریافت کرده‌اند، عربستان سعودی را هدف قرار می‌دهند.
 
در حالی که تحلیلگران معتقدند، سفر متیس با سه هدف؛ مقابله با تروریسم و در رأس آن داعش، پررنگ کردن نقش آمریکا در یمن و حمایت از متحدان عربی خود در جنگ علیه این کشور و همچنین هماهنگی برای پاسخ مناسب به تهدیدات ایران صورت گرفته است، در واقع به نظر می‌رسد که ژنرال متیس که به رویکردهای سفت و سخت در قبال ایران و متحدان آن معروف است، در سفر به عربستان به دنبال آن است تا هماهنگی‌های اطلاعاتی و میدانی برای مواجهه صریح‌تر آمریکا در یمن را با مقامات سعودی در میان بگذارد.

هفته گذشته نیز خبرها حاکی از آن بود که آمریکا تعداد عملیات‌های زمینی خود را در یمن برای مقابله با القاعده و همچنین انصارالله و متحدان آن را افزایش داده است. در واقع این بدان معنی است که مقامات آمریکا با تاکیدات و لابی‌های عربستان، به این نتیجه رسیده‌اند که باید مقابله آشکارتر و موثرتری را با انقلابیون یمنی به عمل آورد. علت این موضوع هم به توان موشکی انقلابیون و ارتش یمن در چند ماه اخیر بر می‌گردد که موازنه نیروها در یمن را کاملا تحت شعاع قرار داده است. چرا که بهره گیری از این موشک‌ها برای مقابله با تجاوز عربستان، قدرت اقدام متقابل در سطوح عالی عملیاتی از سوی نیروهای یمنی را افزایش داده و به لحاظ آثار میدانی و ادراکی حائز اهمیت فراوان است که می‌تواند در روند آینده تحولات میدانی این کشور نیز قابلیت اثرگذاری بسزایی داشته باشد. همچنانکه این توان در ایجاد قدرت آفندی و عملیاتی برای انقلابیونی که در طول دو سال از شروع حملات سعودی و ائتلاف عربی علیه یمن به کار گرفته شده و توانسته است علاوه بر سرنگونی کشتی‌های جنگی جبهه غربی – عربی، مناطق نجران، جیزان، عسیر و ظهران عربستان را نیز مورد هدف قرار دهد.

البته در کنار این قدرت عملیاتی، باید به منطق بازدارندگی این موشک‌ها نیز توجه داشت. چرا که کیفیت تسلیحات نیروهای نظامی یک کشور می‌تواند قدرت بازدارندگی را برای آن به ارمغان آورد. از همین رو در اختیار داشتن موشک‌های بالستیک با برد 250 تا 500 کیلومتر که گستره زیادی از مناطق نظامی عربستان را تحت پوشش قرار می‌دهد، موضوعی است که نگرانی مقامات سعودی را به دنبال داشته و به انحای مختلف در صدد مقابله با آن بوده‌اند.

در چنین شرایطی و بویژه پس از رونمایی و تشدید بکارگیری از موشک‌های دور برد انقلابیون یمن که چندین منطقه حساس و مهم عربستان را در درون مرزهای این کشور مورد اصابت قرار داد و معادلات جنگی را از حیث برتری عربستان دگرگون ساخت، به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها احساس خطر کردند و از همان زمان حساسیت‌ها به یمن بیشتر شد. به خصوص که بنادر غربی یمن در مناطق تحت کنترل انصارالله قرار دارد و می‌تواند وضعیت را در تنگه باب المندب تحت شعاع قرار دهد. تاکید متیس بر موشک‌های انصارالله در واقع از این زاویه است که دریافته‌اند قدرت موشکی انصارالله می‌تواند تهدیدی برای منافع آمریکا و متحدان آن در مهمترین آبراه انرژی جهان نیز باشد.

اما، این وضعیت در حالی است که بهره مندی از توان دفاعی آنهم از نوع موشکی حق یمنی‌ها بوده و نمی‌توان این جنبش را از این توان به خصوص در جنگ نابرابر عربستان علیه این کشور محروم کرد. بازدارندگی دفاعی که امروزه انصارالله و متحدان آن در مقابل عربستان به تصویر کشیده‌اند، در واقع بخشی از توانی است که سالها پیش علی عبدالله صالح متحد امروز انصارالله و متحد سابق عربستان از کشورهای غربی خریداری کرده بود و امروز همان کشورهای غربی و در رأس آنها آمریکا و انگلیس مدعی عدم استفاده انصارالله و متحد او یعنی علی عبدالله صالح از این موشک‌ها هستند. این رفتار دوگانه در حالی است که آمریکا و دولت‌های غربی در دو سالی که از جنگ یمن می‌گذرد میلیاردها دلار سلاح به خصوص سلاح‌های پیشرفته را در اختیار سعودی‌ها قرار داده اند.

به نظر می‌رسد که هماهنگی‌های تاکتیکی عربستان و آمریکا در چارچوب راهبرد جدید کاخ سفید برای یمن که از چند ماه پیش تاکنون نمودهای میدانی آن در واقعیت صحنه نبرد، آشکار شده است، زمینه را برای فشار بر انصارالله هم در درون یمن و هم در شورای امنیت سازمان ملل برای صدور قطعنامه محدود کننده فراهم خواهد کرد.
 
انتهای پیام/ 411
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار