سید حسن نصرالله:

آمریکا از جدایی کردستان عراق حمایت می‌کند/بعد از شکست داعش توطئه تجزیه منطقه کلید خورده

دبیرکل حزب الله لبنان در سخنرانی شب عاشورای خود، گروههای لبنانی را به حل اختلافات از طریق گفت‌و‌گو و دوری از تشنج دعوت کرد.
کد خبر: ۲۶۰۱۲۴
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۹ - 30September 2017

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنان امشب خود به مناسبت شب عاشورای امام حسین (ع)، خواستار حفظ ثبات سیاسی لبنان و آرامش موجود شد و تأکید کرد که اداره کشور با تشنج یا دشمنی با یکدیگر به پیش نمی‌رود.

به گزارش شبکه المنار، او افزود: همان‌گونه که پیش از این در قضیه انتخابات توانستیم اختلافات را حل کنیم، هنوز هم می‌توان اختلاف سلیقه‌ها و تضادها را حل و فصل کرد و مصلحت لبنان در دوری از هر گونه درگیری در سطح ملی است.

نصرالله با تأکید بر اینکه این حرف را از روی ضعف یا ترس و یا نگرانی از سوی حزب‌الله به زبان نمی‌آورد؛ گفت: حزب‌الله امروز در قوی‌ترین شرایط قرار دارد و حتی اسرائیل نیز می‌گوید که حزب الله دومین ارتش منطقه است.

دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه به طرف‌های مختلف به خصوص عربستان هشدار داد که در فکر کشاندن لبنان به اختلافات و درگیری داخلی و منطقه‌ای نباشند.

او افزود: نظر ما ادامه یافتن دولت فعلی لبنان است تا اینکه انتخابات در چارچوب همکاری‌های مثبت برگزار شود و سخن حزب‌الله همان سخن «نبیه بری» است و انتخابات برگزار خواهد شد و مجلس نمایندگان تمدید نخواهد شد.

سید حسن نصرالله با یادآوری آزادسازی کامل منطقه «الجرود» که از آن به «آزادسازی دوم» یاد کرد و با بزرگداشت کشته شدگان ارتش لبنان، گفت: تهدید تروریستی پس از آزادسازی «الجرود» کاهش پیدا کرده اما پایان نیافته است.

او در این باره افزود: پایگاههای لجستیکی برای آغاز عملیات‌های تروریستی در شهرها و شهرک‌ها منهدم شده است و علی رغم سخنان برخی سفارت‌‌خانه‌های خارجی در لبنان، مشتاقم بگویم که لبنان از امن‌ترین کشورهای جهان و امن‌تر از آمریکا است.

وی سپس مسأله آوارگان را مطرح کرد و گفت که در لبنان همه درباره معضل آوارگان اتفاق نظر دارند و به آوارگان سوری گفت که مصلحت آن‌ها در این است که به کشورشان بازگردند.

نصرالله خطاب به آوارگان سوری گفت: منفعت شما در این است که به کشورتان و زندگی اصلی‌تان بازگردید، فلسطینی‌ها را ببینید که در تلاش برای بازگشت به کشورشان هستند؛ مصلحت شما در این است که به آبادی کشورتان بپردازید.

او همچنین هشدار داد که هیچ کس حق ندارد که آوارگان سوری را وسیله‌ تبلیغ انتخاباتی خود قرار دهد.

دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه به مسئولان لبنانی گفت که نباید در مسأله مربوط به جاسوسی اسرائیل و دستگاههای شنود و دوربین‌های بمب‌گذاری شده با تساهل رفتار کنند.

او تأکید کرد: اگر مسأله نفوذ و جاسوسی اسرائیل از راه سیاسی حل نشود ما برای حل این مسأله دنبال راههای دیگر خواهیم رفت؛ دوربین‌های بمب‌گذاری شده و دستگاههای شنود آیا زیر پا گذاشتن قطعنامه 1701 نیست؟

سید حسن نصرالله، در ادامه درباره گروهک تکفیری داعش گفت که این گروهک به پایان خود رسیده و تنها مسأله زمان مطرح است و داعش در حال حاضر به دنبال افرادی می‌گردد که حملات انتحاری کنند تا شکست در سوریه را به تأخیر بیندازد.

دبیرکل حزب‌الله لبنان این سؤال را مطرح کرد که «اگر داعش پیروز می‌شد، سرنوشت عربستان و دیگر کشورهای خلیج [فارس] و کشورهای شمال آفریقا چگونه می‌شد؟»

نصرالله در ادامه تأکید کرد: اسرائیل از اینکه داعش در سوریه شکست خورده نگران شده است و ما توانستیم توطئه داعش را که محصول اسرائیل بود و از سوی قدرت‌های منطقه‌ای برای تجزیه منطقه حمایت می‌شد را پایان دهیم.

او در این راستا به مسأله جدایی کردستان از عراق اشاره کرد و گفت: آن‌ها پس از شکست طرح داعش، به پروژه تجزیه منطقه بازگشتند و اولین آن را نیز از کردستان عراق آغاز کردند. مسأله مربوط به همه‌پرسی یا حق تعیین سرنوشت نیست؛ بلکه به تجزیه منطقه بر اساس نژاد مربوط می‌شود و آن‌چه که در کردستان عراق می‌گذرد، تمامی منطقه را تهدید می‌کند و اسرائیل تنها حامی جدایی این منطقه از عراق است و درباره آمریکا نیز نباید به موضع آن‌ها اعتماد کرد و صداهایی در آمریکا وجود دارد که از جدایی کردستان عراق حمایت می‌کنند.

دبیر کل حزب‌الله لبنان در ادامه حاکمان عربستان را در رأس پروژه ضد مقاومت دانست و گفت: به حاکمان سعودی می‌گویم که که جدایی کردستان از عراق بزودی به عربستان می‌رسد و باعث تجزیه این کشور می‌شود و عربستان بهتر از هر کشور دیگری شرایط تجزیه شدن را دارد.

او افزود: اگر منطقه تجزیه شود، کشورهایی که از پس آن به وجود می‌آیند برای دهها سال با یکدیگر به جنگ خواهند پرداخت و جنگ‌های داخلی شکل خواهد گرفت که وسعت آن را فقط خدا می‌داند.

نصرالله افزود: مشکل با مردم کرد نیست، بلکه با سیاستمداران کرد است که پروژه ها و منافع خاص خودشان را دارند و رهران کرد به زودی هنگامی که ببینند کشورهای عربی و اسلامی در مخالفت با تجزیه بسیار جدی هستند به گفت‌و‌گو باز خواهند گشت.

منبع: فارس

نظر شما
پربیننده ها