روند ساخت «خلیج فارس» جان تازه گرفت+ عکس و جزئیات

ناو آموزشی خلیج فارس، طراحی مفهومی و مهندسی شده است. این ناو بزرگترین ناو بومی ایران است که روند ساختش با رونمایی از طراحی مفهمومی‌اش، جان تازه گرفته است.
کد خبر: ۲۶۸۵۰۰
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۹ - 29November 2017
 به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، در اواسط دهه 70 بود که رهبر انقلاب در جریان بازدید از نمایشگاه دستاوردهای نیروی دریایی ارتش، دستور ساخت شناورهایی با قبلیت حمل بالگرد و شلیک موشک را صادر کردند و پس از آن ساخت چنین شناورهایی در قالب پروژه موج در دستور کار نیروی دریایی ارتش و صنایع دفاعی کشور قرار گرفت.
 
اما پس از تبیین خط مشی جدید نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سوی فرمانده معظم کل قوا مینی بر نگرش راهبردی به این نیرو در تیرماه سال 88  نیروی دریایی ارتش، می‌بایست برای جامه عمل پوشاندن به این راهبرد جدید که مستلزم تبدیل شدن نداجا از یک نیروی دریایی ساحلی به یک نیروی دریایی با قابلیت حضور در آب‌های آزاد و بین المللی بود، آماده می‌شد.

بر همین اساس ناوشکن جماران اولین محصول پروژه موج، در اسفندماه سال 88، با حضور فرمانده کل قوا در ناوگان جنوب نداجا عملیاتی شد تا  نویدبخش آغاز روندی جدید در ساخت تجهیزات مورد نیاز نیروی دریایی ارتش  برای تبدیل شدن به یک نیروی دریایی راهبردی باشد.  پس از آن با تولید ناوشکن دماوند و همچنین ساخت ناوچه‌های کلاس سینا این روند سرعت بیشتری به خود گرفت.
روند ساخت «خلیج فارس» جان تازه گرفت+ عکس و جزئیات
برای یک نیروی دریایی راهبردی اما حضور افسران جوان در ماموریت‌ها بخصوص در ماموریت‌های فرامنطقه‌ای به منظور کسب تجربه عملیاتی بسیار ضروری است اما، از سویی شناورهایی که ایران در اختیار داشت ظرفیت پذیرش تعداد قابل توجی نیروی و تجهیزیات آموزشی را نداشت و به دلیل تحریم‌های تسلیحاتی، نیروی دریایی امکان خرید چنین شناورهایی از خارج کشور را نداشت.

برهمین اساس، متخصصان نیروی دریایی ارتش دست به کار ساخت یک ناو رزمی و آموزشی با قابلیت دریانوردی در آب‌های آزاد و همچنین حمل تعداد قابل توجهی نیرو برای آموزش شدند.
 روند ساخت «خلیج فارس» جان تازه گرفت+ عکس و جزئیات
خبر ساخت این شناور جدید که خلیج فارس نامگذاری شده بود، برای اولین بار در شهریور ماه سال 91 و در جریان بازدید فرمانده کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی دریایی ارتش در دانشگاه علوم دریایی نوشهر منتشر شد. به گفته دریادار سیاری فرمانده وقت نیروی دریایی ارتش در جریان این بازدید، طرح ساخت ناو آموزشی خلیج فارس خدمت فرمانده معظم کل قوا ارائه شده و با موافقت ایشان روبرو می‌شود.

بنا برگفته دریادار سیاری با ساخت این ناو، ایران به تنها دارنده چنین شناوری در منطقه غرب آسیا بدل می‌شد.

خلیج فارس یک گام دیگر به ساخت نزدیک شد

صبح امروز با حضور دیادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، از 9 دستاورد جدید نیروی دریایی ارتش که به دست متخصصان این داخلی طراحی ساخته شده است، رونمایی شد.

یکی از مهمترین این دستاوردها، طراحی مفهومی و مهندسی ناو آموزشی خلیج فارس بود که بزرگترین ناو آموزشی غرب آسیا است. این ناو با طول 135 متر و عرض 16 متر از انواع سامانه‌های رانش، هدایت و ناوبری، رادارهای پیشرفته وسلاح به روز نداجا برخوردار است.
 
روند ساخت «خلیج فارس» جان تازه گرفت+ عکس و جزئیات

علاوه بر این، ناو آموزشی خلیج فارس با امکان دفاع از خود در شرایط نبرد به گونه‌ای طراحی شده است که در حین ماموریت آموزشی، توانایی آموزش 230 نفر دانش‌آموز و دانشجوی دانشکده‌های علوم دریایی نظامی و غیرنظامی را به طور همزمان دارا می‌باشد.

پیش از ناو خلیج فارس، ناو شکن‌های جماران و دماوند بزرگترین شناورهای بومی ساخت داخل بودند که با رونمایی از ناو خلیج فارس، این شناور بزرگترین ناو ایرانی خواهد بود.
 روند ساخت «خلیج فارس» جان تازه گرفت+ عکس و جزئیات
حالا با این اقدام، نیروی دریایی ارتش یک گام به ساخت برزگترین شناور رزمی و آموزشی ایران و منطقه غرب آسیا نزدیک‌تر شده و این حرکت نوید بخش ساخت شناورهایی مدرن‌تر در نیروی دریایی برای حضور مقتدرانه تر در آب‌های دنیا است.

منبع: تسنیم
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار