سردار شرفی مطرح کرد؛

نقش موثر پژوهش درپیشبرد اهداف نیروی انتظامی

رئیس پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به اهمیت پژوهش هدفمند در بخش‌های گوناگون نیروی انتظامی بر لزوم بهره‌گیری از روش‌های خلاقانه و مستدل علمی در پژوهش و تحلیل دقیق داده‌ها تاکید کرد.
کد خبر: ۲۷۲۵۳۷
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۱ - 01January 2018

نقش موثر پژوهش درپیشبرد اهداف نیروی انتظامیبه گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس،‌ سردار «محمد شرفی» رئیس پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به ضرورت تحقیقات هدفمند در هر سازمانی، اظهار داشت: سازمانی توانمند است که بتواند به صورت پیوسته ایراد و کاستی‌های خود را شناسایی کرده و با برطرف کردن آن‌ها مسیر پیشرفت خود را هموار سازد و این روند بدون انجام تحقیقات منسجم و هدفمند امکان‌پذیر نخواهد شد.

وی افزود: پژوهش در بخش‌های گوناگون سازمان از جمله ورودی، خروجی، رویه‌های حاکم برسازمان و بازده فعالیت‌های آن به مدیران و دیگر کارکنان سازمان امکان می‌دهد تا کارکرد و نتیجه کار خود را از یک زاویه مناسب و با تسلط کامل مورد بررسی قرار داده و پس از درک مشکلات و شناسایی گلوگاه‌های مهم، نسبت به بازبینی در شیوه انجام وظایف و ماموریت‌ها اقدام کنند.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا خاطرنشان کرد: در مجموعه‌های نظامی و به ویژه نیروی انتظامی، نیز بررسی، اصلاح رویه‌ها و شیوه‌های انجام ماموریت، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و در سال‌های اخیر مورد توجه بیش از پیش قرار گرفته است.

وی ادامه داد: پلیس پیشگیری ناجا به دلیل دارا بودن بالاترین سطح و حجم ارتباط با جامعه بسیار بیشتر از سایر بخش‌های نیروی انتظامی به پژوهش وابسته است، چراکه شناخت لایه‌های پرشمار و درهم‌تنیده جامعه و درک و پیش‌بینی رفتار جمعی و انفرادی شهروندان و واکنش آنان در برابر مسائل گوناگون، کاری بسیار دشوار بوده و تنها با پژوهش ژرف و همکاری با محققان کارکشته ممکن می‌شود.

این مقام ارشد انتظامی بیان کرد: پس از بررسی‌های علمی بسیار در مجموعه پلیس پیشگیری، تصمیم بر این شد تا با تغییراتی در شیوه‌های انجام پژوهش به ویژه دگرگونی روش‌های آمارگیری و گزینش نمونه‌ها، به روز کردن روند پردازش اطلاعات و همچنین ایجاد یک پایه نظری مناسب، بتوانیم از ظرفیت پژوهش در کارآمد کردن هرچه بیشتر پلیس پیشگیری ناجا نهایت بهره‌برداری را داشته باشیم.

وی با اشاره به ضرورت بازشناسایی متغیرهای مؤثر بر وقوع جرم در کشور در زمان کنونی گفت: پس از این شناسایی می‌توان با تمرکز و اعمال توجه بیشتر بر این متغیرها از وقوع جرم پیشگیری کرد که این مهم به عنوان رسالت اصلی پلیس پیشگیری ناجا باید همیشه به روز و رو به جلو باشد و تنها راه انجام این کار نیز پژوهش است.

سردار شرفی تصریح کرد: البته بسیار روشن است که شمار کمی از متغیرهای اثرگذار بر وقوع جرم به پلیس مرتبط بوده و کنترل آنها در توان و حیطه اختیارات پلیس است که از این دسته می‌توان به موارد مهم و اثرگذاری همچون مسئله طلاق و گسترش حاشیه‌نشینی اشاره کرد.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا با تاکید به اینکه جرم همواره بوده، هست و خواهد بود و هیچ گاه به تمامی ریشه‌کن نخواهد شد، تصریح کرد: بر این پایه تلاش پلیس باید به صورت واقع‌بینانه همواره معطوف به این باشد که اثر سوء جرم و ارتکاب آن را به پایین‌ترین اندازه ممکن برساند.

وی افزود: در این مسیر مشارکت شهروندان از اهمیت راهبردی و ویژه ای برای نیروی انتظامی برخوردار است و جلب مشارکت‌ مردم نیز مستلزم رضایت آنان از طرح‌های اجرایی است، بنابراین نیاز به پژوهش پیرامون طرح‌های اجرایی و نگاه مردم نسبت به این طرح‌ها در بخش مشارکت نیز به خوبی خود را آشکار می‌کند.

این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه یک گزارش جامع، مستند و درست از یک وضعیت مشخص می تواند در مواردی بسیار راهگشا باشد، خاطرنشان کرد: این مسئله به عنوان یکی از بخش‌های اساسی پژوهش همواره مورد توجه ما در مجموعه پلیس پیشگیری بوده است.

سردار شرفی ادامه داد: در زمینه پژوهش ما هیچ گاه خود را محدود به داشته‌های درون سازمان نکرده‌ایم و هرگاه احساس نیازی وجود داشت و یا موردی مناسب در خارج از سازمان مشاهده می‌شد تلاش، کردیم تا نهایت بهره را از دانشمندان و پژوهشگران نخبه و متعهد کشور ببریم که برگزاری موارد متعددی از سمینارها، جلسات هم‌اندیشی، سخنرانی‌ها و کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی با حضور کارشناسان مجرب و حرفه‌ای گواه این حقیقت است.

رئیس پلیس پیشگیری ناجا تصریح کرد: بدون تردید، دعوت از استادان، فرهیختگان و نخبگان متعهدی که در جای جای میهن اسلامی عزیزمان مشغول خدمت هستند موجب حرکت در راستای رشد و تعالی منزلت سازمان و کارایی آن در انجام ماموریت‌ها خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به حضور کارشناسان و افسران باتجربه و خوش‌فکر در مجموعه پلیس پیشگیری ناجا خاطرنشان کرد: همکاری این کارکنان مستعد با کارشناسان خارج از سازمان در عرصه پژوهش می‌تواند دستاوردهای شگرفی را نه تنها برای پلیس پیشگیری و مجموعه ناجا، بلکه برای همه کشور و حتی مجامع بین‌المللی در پی داشته باشد.

سردار شرفی در پایان گفت: امید است تا با تمرکز روزافزون پلیس بر مقوله مهم و راهبردی پژوهش و سیاست‌گذاری منطقی بر پایه نتایج به دست آمده از تحقیقات علمی و محکم در آینده بسیار نزدیک شاهد یک جهش بزرگ رو به جلو در زمینه‌های پیشگیری از جرم، پیشگیری اجتماعی و بالاتر رفتن سطح مشارکت در تامین امنیت جامعه باشیم.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار