مقاله/

روش مقابله با کودتا در نهج‌البلاغه با محوریت حرکت اصحاب جمل

حرکت اصحاب جمل به‌عنوان اولین حرکت سیاسی درون نظام اسلامی شناخته‌ شده است که با هدف براندازی حاکمیت وقت یعنی حکومت حضرت علی (ع) صورت گرفت.
کد خبر: ۲۸۱۷۹۴
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۹ - 04March 2018

روش مقابله با کودتا در نهج‌البلاغه با محوریت حرکت اصحاب جملبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، حرکت اصحاب جمل به‌عنوان اولین حرکت سیاسی درون نظام اسلامی شناخته‌ شده است که با هدف براندازی حاکمیت وقت یعنی حکومت حضرت علی(ع) صورت گرفت.

این حرکت سیاسی با توجه به طرح‌های سیاسی امروز نوعی کودتا به­ شمار می‌­رود که توسط عایشه، طلحه و زبیر شکل گرفت.

از طرفی امام علی (ع) در نهج‌البلاغه به موضوع واقعه جمل پرداخته است که می‌­توان نحوه برخورد امام (ع) با چنین پدیده‌ای را با توجه به حرکت اصحاب جمل استنباط کرد.

به همین منظور این مقاله درصدد است روش مقابله با کودتا در نهج‌البلاغه با محوریت جنگ جمل را با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.

در این راستا شناخت اصحاب جمل، اقدامات ایشان در مواجهه با امام (ع) نظیر توسل به حامی بزرگ و ذی‌نفوذ، علت تراشی برای عامۀ مردم، نمادسازی و قتل و غارت و جنگ مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت شیوه‌های مقابله امام علی (ع) با آنها از قبیل برخورد به مقتضای شرع و سیاست اسلامی، تبیین انگیزه‌ها و روشنگری در مورد آن و نحوۀ تعامل امام (ع) در مذاکره و شرایط ورود به جنگ جمل مورد تحلیل قرار گرفت.

برای مشاهده کامل مقاله روی فایل مقابل کلیک کنید.  

منبع: پژوهشنامه نهج البلاغه

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار