نماینده دائم ایران در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی تأکید کرد؛

سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در جهت اهداف سیاسی برخی اعضا مورد استفاده ابزاری قرار نگیرد

نماینده دائم ایران در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در نشست این سازمان درباره حادثه سالزبری گفت: این سازمان نباید در جهت اهداف سیاسی برخی اعضا مورد استفاده ابزاری قرار گیرد.
کد خبر: ۲۸۷۵۵۰
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۳ - 20April 2018

به گزارش گروه سیاست خارجی دفاع پرس، در نشست فوق العاده شورای اجرایی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) در لاهه، علیرضا جهانگیری سفیر و نماینده دائم کشورمان بر لزوم انجام وظایف سازمان منع سلاح‌های شیمیایی به عنوان تنها نهاد صالح برای انجام تحقیق در خصوص استفاده از عوامل شیمیایی در حوادث مختلف از جمله حادثه سالزبری انگلستان تاکید کرد.

بنا بر این گزارش، پنجاه و نهمین نشست فوق العاده شورای اجرایی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در مقر این سازمان در لاهه برگزار شد.

این نشست با موضوع مسمومیت دو شهروند روسی با عوامل شیمیایی در شهر سالزبری انگلستان و با محوریت اقدامات به عمل آمده توسط سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و بنا به درخواست انگلستان برگزار شد.

علیرضا جهانگیری سفیر و نماینده دائم کشورمان در این جلسه ضمن تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران، بر ضرورت حل و فصل اختلافات و ابهامات بین طرف‌های دعوا در موضوع استفاده از عامل شیمیایی از طریق گفت‌وگو و در چارچوب سازوکارهای مندرج در کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی تاکید کرد.

سفیر و نماینده دائم کشورمان اضافه کرد: هرگونه اظهار نظر و قضاوت در مورد حوادثی مانند سالزبری انگلستان منوط به بررسی وضعیت توسط سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و انتشار گزارش نهایی آن است و اقدام برخی کشورهای غربی عضو سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در ایراد اتهام قبل از مشخص شدن نتایج تحقیقات نباید به یک رویه در این سازمان تبدیل شود.

علیرضا جهانگیری خاطرنشان کرد: از سازمان منع سلاح‌های شیمیایی به عنوان تنها نهاد صالح در زمینه (بازرسی و راستی آزمایی) استفاده از سلاح‌های شیمیایی، انتظار می‌رود به جای اتکاء به برخی یافته‌های منابع دیگر، به وظایف خود در زمینه جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات و نمونه‌ها به طور مستقل عمل کند.

وی افزود: ما تاکید داریم این سازمان نبایستی در جهت اهداف سیاسی برخی کشورهای عضو خود مورد استفاده ابزاری قرار گیرد.

این جلسه در دو بخش محرمانه و علنی برگزار شد و کشورهای غربی بصورت یکپارچه از انگلستان حمایت کردند.

در نهایت، این نشست تنها با ارائه یک گزارش غیر محتوایی و بدون دستیابی به هرگونه سند اجرایی و یا تصمیم به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها