جنایت صهیونیست‌ها علیه غزه توسط جهان محکوم شد

سازمان ملل، عفو بین‌الملل و جمعی از کشورهای جهان در بیانیه‌ها و اظهارات جداگانه‌ای کشتار وحشیانه فلسطینیان را در هفتادمین سالروز تشکیل رژیم صهیونیستی و همزمان با انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی محکوم کردند.
کد خبر: ۲۹۱۱۸۰
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۱ - 15May 2018

جنایت صهیونیست‌ها علیه غزه توسط جهان محکوم شد/ از تظاهرات مردمی تا احضار سفیربه گزارش گروه بین‌الملل دفاع پرس، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل ضمن ابراز نگرانی نسبت به کشتار فلسطینیان در غزه اظهار داشت: درحالی‌که درگیری‌های قبلی پایان نیافته، شاهد درگیری‌های جدید هستیم. من از گزارش‌ها درباره غزه، نگران هستم.

گوترش اما در پیام خود هیچ اشاره‌ای به جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه نکرده است.

شورای حقوق بشر

رعدالحسین کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز با «شوک‌آور» خواندن کشتار تعداد زیادی از فلسطینیان اظهار داشت مسؤولان نقض حقوق بشر باید پاسخگو باشند.

عفو بین‌الملل

سازمان عفو بین‌الملل نیز در واکنش به کشتار مردم غزه به دست نظامیان صهیونیستی، خواستار توقف فوری خشونت‌ها در این منطقه شد.

عفو بین‌الملل اعلام کرد: این وضعیت‌ وحشتناک باید فوراً پایان یابد. بسیاری بر اثر اصابت گلوله جنگی به ناحیه سر و سینه زخمی شدند.

آلمان

وزارت خارجه آلمان نیز در بیانیه‌ای تاکید کرد از گزارش‌ها درباره کشتارها در غزه به شدت «شوکه و نگران» شده است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ خود رژیم صهیونیستی را محکوم نکرده و تنها از مقام‌ها خواسته تا استفاده از مهمات جنگی علیه اعتراضات مسالمت‌آمیز را متوقف کنند.

همچنین این وزارتخانه مدعی شد: «اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند و حصار را علیه تهاجم خشونت‌بار محکم کند!» با این حال، اصل تناسب باید رعایت شود. این بدین معناست که مهمات جنگی باید تنها زمانی مورد استفاده قرار بگیرد که سایر روش‌های بازدارندگی پاسخ ندهد و پای تهدیدات جدی وسط باشد.

برلین تاکید کرد: مردم نوار غزه حق دارند اعتراضات صلح‌آمیز برگزار کنند؛ اما همچنین نسبت به «تحرکات تحریم آمیز» هشدار داد.

در این بیانیه آلمان آمده است: همچنین همواره به صورت واضح بیان کرده‌ایم که این حق نباید پایمال شود و از آن به عنوان بهانه‌ استفاده شود یا دستاویزی برای تشدید اوضاع، تشدید خشونت‌ها یا تحریک دیگران به این کار باشد.

انگلیس

سخنگوی ترزا می نخست وزیر انگلیس نیز گفت: انگلیس به طور قاطع به راه حل 2 کشوری و تقسیم قدس به عنوان پایتخت 2 کشور، پایبند می‌ماند. ما خواستار آرامش و خویشتن‌داری برای جلوگیری از اقدامات مخرب صلح هستیم.

همچنین جمع کثیری از فعالان سیاسی و حقوقی مدافع فلسطین در تظاهراتی در خیابان «داونینگ استریت» که دفتر نخست وزیر انگلیس در آن قرار دارد کشته شدن بیش از ۵۰ فلسطینی و همچنین زخمی شدن ۲ هزار و ۷۰۰ تن توسط نیروهای اسرائیلی را محکوم کردند.

این تظاهرات توسط کمپین «همبستگی با فلسطینیان»، ائتلاف «توقف جنگ»، «دوستان الاقصی» و همچنین با حمایت کمپین خلع سلاح هسته‌ای برگزار شد.

فرانسه

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه اظهار کرد: فرانسه بار دیگر از مسؤولان اسرائیلی می‌خواهد که در استفاده از زور خویشتن‌داری کنند.

وی همچنین اقدام آمریکا برای انتقال سفارت این کشور به قدس را «نقض قوانین بین‌المللی» دانست.

ایران

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان کشتار وحشیانه و قتل‌عام بی‌رحمانه و کم‌سابقه ده‌ها تن و زخمی شدن هزاران نفر از فلسطینیانی را که به مناسبت روز نکبت و سالروز اشغال فلسطین و انتقال سفارت دولت آمریکا به قدس شریف، در غزه و سایر اراضی فلسطین دست به راهپیمایی مسالمت‌آمیز زده بودند به‌شدت محکوم و تاکید کرد: کشتار کودکان، زنان و مردم بی‌دفاع فلسطین و اشغال اراضی فلسطینیان، به راهبرد اصلی صهیونیست‌ها در طول ۷۰ سال از عمر اشغال سرزمین فلسطین تبدیل شده است و سفارت آمریکا و دولت آن کشور در کنار قتل‌عام وحشیانه انسان‌های بیگناه به جشن و شادی پرداخته‌اند.

این دیپلمات ارشد کشورمان افزود: جنایت مستمر و دنباله‌دار صهیونیست‌ها در فلسطین، نتیجه حمایت بی‌دریغ آمریکا و سازش خائنانه و انفعال ذلت‌بار برخی دولت‌های منطقه بوده و بی‌تردید آنان مسؤول و شریک خون‌های به ناحق ریخته شده در فلسطین اشغالی و مصائب و آلام آنان هستند.

ترکیه

رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه اظهار کرد: ترکیه به شدت به این اقدام پاسخ خواهد داد.

در همین راستا بکر بوزداغ، سخنگوی دولت ترکیه تاکید کرد: انتقال سفارت آمریکا به قدس به وضعیت بی‌ثباتی و عدم اطمینان و بحران‌ها و درگیری‌ها دامن می‌زند.

بوزداغ اعلام کرد: آمریکا و اسرائیل مسؤول قتل عام فلسطینی‌ها هستند. ایالات متحده و اسرائیل باید قدس را به صاحبان اصلی آن واگذار کنند.

سخنگوی دولت ترکیه تاکید کرد: قدس دیر یا زود آزاد خواهد شد.

دولت ترکیه همچنین اعلام کرد، در اعتراض به کشتار فلسطینیان، آنکارا سفیران خود در تل‌آویو و واشنگتن را «برای مشورت» به ترکیه فراخوانده است.

روسیه

مسکو هم تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا را درخصوص انتقال سفارت این کشور به قدس محکوم کرد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اظهار کرد: قطعنامه‌های بین‌المللی بیانگر آن هستند که وضعیت قدس که یکی از مهم‌ترین مسائل کل فرایند صلح است، باید با مذاکره مستقیم میان اسرائیل و فلسطین حل شود.

وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس خبری مشترک با همتای روسی‌اش در مسکو گفت روسیه بارها از این تصمیم آمریکا انتقاد کرده و آن را منفی دانسته است.

مصر

وزارت امور خارجه مصر با صدور بیانیه‌ای ضمن اعلام مخالفت شدید با توسل ارتش اسرائیل به خشونت برای سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز فلسطینیان، درباره پیامدهای این تجاوزات خطرناک هشدار داد.

وزارت امور خارجه مصر در این بیانیه بر حمایتش از حقوق ملت فلسطین و در رأس آن حق تشکیل کشور مستقل فلسطین تأکید کرد.

آفریقای جنوبی

آفریقای جنوبی نیز پس از انتشار خبر کشتار معترضان در غزه، سفیر خود را بازگرداند.

انتهای پیام/ 441

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار