سرلشکر صفوی:

جنگ‌های آینده کوتاه‌مدت و پرشدت است/ صدام قدرت ارتش را دست کم گرفته بود

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه تهدیدات آینده دریاپایه و هواپایه هستند، گفت: بر این اساسی جنگ‌های آینده دورایستا، کوتاه‌مدت و پرشدت خواهند بود.
کد خبر: ۲۹۱۲۷۰
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۹ - 15May 2018

جنگ‌های آینده کوتاه‌مدت و پرشدت است/ صدام قدرت ارتش را دست کم گرفته بودبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، سردار سرلشکر پاسدار «سیدیحیی صفوی» دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا عصر امروز در نشست واکاوی عملیات بیت المقدس در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس اظهار داشت: هدف اساسی و غیر قابل تغییر هر حکومتی حفظ بقای ملی، استقلال، سرزمین، ارزش‌ها و منافع ملی و امنیت ملی است؛ لذا ارتش صدام این هدف‌ها را مورد تهاجم قرار داد و در پی از بین بردن نظام سیاسی کشورمان بود.

وی افزود: عراقی‌ها تا قرارداد 1975 الجزایر، 75 میلیون دلار درآمد نفتی داشتند اما در زمان آغاز جنگ درآمد نفتی آن‌ها به هشت میلیارد دلار رسیده بود. علاوه بر این آن‌ها 35 میلیارد دلار ذخائر ارزی داشتند و در طول جنگ نیز 65 میلیارد دلار هزینه کردند.

سردار صفوی ادامه داد: صدام در جنگ 57 درصد درآمد ناخالص ملی خود را آورده بود اما ما فقط 12 درصد آورده بودیم. از سوی دیگر آن‌ها از کشورهای خارجی مانند کویت و عربستان بین 85 تا 95 میلیارد دلار یا وام گرفته یا کمک‌های بلاعوض دریافت کرده بودند.

وی با اشاره به اینکه صدام فردی بود که برای امضای قرارداد 1975 پیش قدم شد، گفت: بزرگترین اشتباه عراق این بود که قدرت امام و ملت ایران و ارتش را دست کم گرفته بود، هر چند ارتش اوضاع خاصی داشت اما هنوز روی پا بود به نحوی که در روز دوم جنگ نیروی هوایی ارتش چنان عراق را بمباران کرد که هیچ‌گاه فراموش نمی‌شود.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه جنگ 2 هزار میلیارد دلار خسارت داشت، عنوان کرد: هدف ما در سال‌های اولیه جنگ این بود که حملات پی در پی انجام دهیم و فرصتی به صدام برای بازسازی ارتش ندهیم. همچنین هدفمان رسیدن به مرزهای بین المللی بود؛ با این حال بعضی‌ها تصور می‌کنند عملیات‌هایی که انجام دادیم بی‌حساب و کتاب بوده است. عملیات‌ها با روش‌های عقلانی طراحی و اجرا می‌شد؛ چون برتری فکری داشتیم.

وی تاکید کرد: تهدیدات امروز علیه ایران فرامنطقه‌ای است؛ چون هیچ کشوری که در همسایگی ایران قرار دارد را به تنهایی تهدید نمی‌دانیم بنابر این قدرت‌های بزرگ مانند آمریکا و صهیونیست‌ها تهدید هستند. همچنین تهدیدات آینده دریاپایه و هواپایه است.

سرلشکر صفوی ادامه داد: آمریکایی‌ها بعد از شکست در عراق و افغانستان در استراتژی نظامی خود نوشتند که آمریکا دیگر جنگی مانند عراق و افغانستان شروع نمی‌کند پس جنگ آینده دورایستا، کوتاه‌مدت و پرشدت بوده و تکنولوژی و فناوری در آن پیچیده خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه عوامل قدرت ملی کشورمان ملت و نیروهای مسلح ایران هستند، گفت: اکنون قدرت کشورمان به حدی رسیده که اقتدار آن عامل بازدارندگی است؛ کشوری قدرتمند با 81 میلیون نفر جمعیت هستیم و نفوذ سیاسی و قدرت نظامی ما نسبت به 36 سال قبل حتی در مقابل آمریکا و صهیونیست‌ها افزایش یافته است.

سردار صفوی با بیان اینکه برای پیشرفت و آبادانی باید مردم را در امور مختلف مانند اقتصاد مشارکت دهیم، اظهار داشت: نظام سیاسی و انقلاب ما با حضور و مشارکت دادن مردم در امور مختلف به پیشرفت و اقتدار می‌رسد. مردم خواستار امنیت پایدار هستند برای همین هوشیارند.

وی در خصوص عملیات بیت المقدس که در سال 61 انجام شد، اظهار داشت: هدف ما در عملیات بیت المقدس آزادسازی خرمشهر و رسیدن به مرزهای بین المللی بود؛ بنابراین عبور از مرز و تصرف بصره جزو اهداف عملیات نبود چون هنوز امام اجازه عبور از مرز را نداده بود، علاوه بر این برای ادامه عملیات در مرحله چهارم به لحاظ نیروی انسانی با کمبود نیرو مواجه شدیم.

سرلشکر صفوی تصریح کرد: در مرحله سوم تلفات زیادی به دلیل مقاومت عراقی‌ها دادیم به نحوی که مجبور شدیم تعدادی نیرو از منطقه فتح المبین بیاوریم به همین خاطر تا قبل از مرحله چهارم که با گرای 270 درجه حرکت می‌کردیم در مرحله چهارم مجبور شدیم جهت حرکت را 90 درجه تغییر دهیم.

انتهای پیام/ 231

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار