نقش رزمندگان لشکر ۴۱ ثارالله در عملیات «مرصاد»

«قاسم سلیمانی» فرمانده لشکر، بعد از شناسایی منطقه عملیاتی، ۲ محور را برای حمله به نیرو‌های منافقین برگزید؛ محور اول، از حاشیه جاده اصلی «اسلام‌آباد»، به طرف سه راهی «اسلام‌آباد» و سپس به سوی شهر و محور دوم، عبور از دهکده‌های «ده لر» و «برف‌آباد»، از کنار رودخانه «راوند» به سوی شهر.
کد خبر: ۳۰۱۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۳ - 28July 2018

نقش رزمندگان لشکر 41 ثارالله در عملیات مرصادبه گزارش خبرنگار دفاع پرس از کرمان، عملیات «مرصاد» یا «فروغ جاویدان»، نام نبردی است که در اواخر جنگ ایران و عراق میان نیرو‌های ایران و اعضای سازمان مجاهدین در گرفت که یکی از عملیات‌های بزرگ دفاعی ایران است. در ادامه روایتی از نقش لشکر ۴۱ ثارالله در عملیات «مرصاد» برگرفته از کتاب «اطلس لشکر ۴۱ ثارالله» را می‌خوانید:

لشکر ۴۱ ثارالله مانند سایر یگان‌های رزمایشی سپاه، از ۲۷ تیرماه تا ۳ مردادماه سال ۱۳۶۷، در جبهه جنوب درگیر نبردی سنگین با ارتش متجاوز عراق بود و هنوز نبرد در جنوب کشور آرام نگرفته بود که ماموریت یافت به سرعت به جبهه میانی نقل مکان کند.

ساعت ۱۰ صبح ۵ مردادماه سال ۱۳۶۷، «یحی رحیم صفوی» در جلسه‌ای که درقرارگاه نیروی زمینی ارتش در «شلمچه» تشکیل شد، به لشکر ۴۱‌ ثارالله ماموریت داد تا به سوی «اسلام‌آباد» حرکت کند.

لشکر ۴۱ ثارالله، ابتدا یک گروهان را با یک قبضه توپ ۲۳ میلی‌متری و یک قبضه تفنگ ۱۰۶ میلی‌متری به وسیله بالگرد، به فرودگاه اضطراری اسلام آباد اعزام کرد.

همچنین با اعزام سایر نیروهایش، استعداد آن‌ها را درجبهه غرب کشور، تا سقف ۲ گردان افزایش داد. بدین ترتیب، رزمندگان لشکر در چند تپه کوچک اطراف فرودگاه اضطراری اسلام آباد مستقر و آماده شدند تا با ۲ گردان، ماموریت خود را آغاز کنند.

طرح رزمایش لشکر

بعد از ورود گردان‌ها به منطقه، «محسن رضایی» فرمانده سپاه در گفت‌و‌گو با فرمانده لشکر ۴۱، به وی ماموریت داد تا در مرحله اول، تا بعدازظهر ۶ مردادماه، «اسلام‌آباد» را از تصرف نیرو‌های سازمان منافقین آزاد کند.

سپس در مرحله دوم با پیشروی به سوی «کرند»، جاده «اسلام‌آباد - کرند» را پاک‌سازی کند.

«قاسم سلیمانی» فرمانده لشکر، بعد از شناسایی منطقه عملیاتی، ۲ محور را برای حمله به نیرو‌های منافقین برگزید؛ محور اول، از حاشیه جاده اصلی «اسلام‌آباد»، به طرف سه راهی «اسلام‌آباد» و سپس به سوی شهر و محور دوم، عبور از دهکده‌های «ده لر» و «برف‌آباد»، از کنار رودخانه «راوند» به سوی شهر.

شرح عملیات

عملیات لشکر ثارالله در ساعت ۱۷ روز ۶ مرداد ۱۳۶۷ آغاز شد. با آغاز حمله، ابتدا منطقه‌ای به نام «قهوه‌خانه» آزاد شد.

ساعتی قبل از دستیابی رزمندگان به شهر، از طرف فرمانده کل سپاه خبر داده شد که منافقین به دلیل شکست در سایر محورها، از «اسلام‌آباد‌» گریخته‌اند.

بدین ترتیب ماموریت مرحله اول لشکر، بدون درگیری انجام شد و یگان‌های لشکر ثارالله می‌بایست وارد «اسلام‌آباد» می‌شدند و پس از تامین شهر، مرحله دوم عملیات خود را آغاز و جاده «کرند» را پاک‌سازی می‌کردند.

ساعت ۷:۱۵ رزمندگان لشکر ثارالله از طریق جاده «اسلام‌آباد - پل دختر» وارد شهر شدند. گردان ۴۱۰ تامین شهر را به عهده گرفت و توانست ۷۰۰ قبضه سلاح کلاشینکف از سطح شهر جمع‌آوری کند.

گردان ۴۰۸ و مجموعه‌ای از نیرو‌های سایر گردان‌ها با هدف پاک‌سازی جاده، به طرف «کرند» پیشروی و پاک‌سازی جاده را با تامین گردنه‌ها آغاز کردند. عناصر ضدانقلاب که منهزم شده بودند و در جاده «اسلام آباد - کرند» حضور فعالی از آن‌ها دیده نمی‌شد.

رزمندگان، منافقین پراکنده در منطقه را از پای درآوردند و به طرف «کرند» پیشروی کردند و موفق شدند غروب همان روز، آن‌جا را نیز آزاد کنند و پنج نفر را به اسارت درآوردند.

نتایج راهبردی

در پی موفقیت عملیات «مرصاد»، حکومت عراق قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و به آتش بس تن داد و این چنین دفاع مقدس هشت ساله مردم ایران، بدون تحقق هدف‌های متجاوزان و به حفظ تمامیت ارضی پایان یافت و به تاریخ جنگ‌های ۲۰۰ ساله حکومت‌های گذشته که با از دست رفتن بخش‌هایی از سرزمین ایران توام بود، پایان بخشید.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار