سخنگوی اسبق وزارت خارجه:

عدم حضور پلیس فرانسه عامل گستاخی کومله شد

سخنگوی اسبق وزارت خارجه با بیان اینکه عدم حضور پلیس پاریس عامل گستاخی کومله شد، گفت: وزارت خارجه باید فرانسه را برای جبران زیان‌های وارده به ایران تحت فشار قرار دهد.
کد خبر: ۳۰۹۲۳۳
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۷ - 16September 2018

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع پرس، سید محمد علی حسینی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در گفت‌وگویی در خصوص اهداف تعرض به سفارت ایران در پاریس توسط اعضای گروهک ضد انقلاب کومله اظهار داشت: دشمنی گروهک‌های تروریستی با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون ادامه داشته و ریشه در وابستگی و سرسپردگی این گروهک‌ها به برخی از طرف‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دارد.

وی گفت: هنگامی که این‌ها توان رویارویی با نیرو‌های نظامی و امنیتی کشور را در خود نمی‌بینند، تلاش می‌کنند تا با انجام تحرکات زبونانه‌ای، مورد توجه رسانه‌ها قرار گیرند و از این طریق به اصطلاح ادامه حیات ذلت بار خود را اعلام و طرف‌های حامی خود را امیدوار و رضایت آنان را جلب کنند.

حسینی در پاسخ به این سوال که واکنش دستگاه دیپلماسی به این قبیل اقدامات که علیه ایران صورت می‌گیرد چه می‌تواند باشد، تصریح کرد: در چنین مواقعی، وزارت امورخارجه در چارچوب وظایف و مسئولیت خود و با استفاده از مجموعه ابزار‌ها و تدابیر قانونی و دیپلماتیک، فرانسه یا هر کشور دیگری را به عنوان کشور پذیرنده و طرفی که بر اساس کنوانسیون‌های مربوطه، تامین امنیت اماکن دیپلماتیک و وظیفه حفاظت از آن‌ها را برعهده دارد، متوجه مسئولیت خود می‌کند و برای جبران زیان‌های وارده تحت فشار قرار می‌دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا موارد اینچنینی که از سوی برخی کشور‌های اروپایی علیه منافع ایران صورت می‌گیرد، می‌تواند به عنوان مانع یا عاملی منفی بر سر راه مذاکرات میان ایران و اروپا در قالب برجام به حساب آید؟ گفت: اساسا تکرار چنین حوادثی بویژه زمانی که با سهل انگاری مشکوک یا عامدانه، نیرو‌های پلیس و یا بی تفاوتی تردید برانگیز مسئولین ذیربط سیاسی آن کشور همراه باشد، بر فضای مناسبات فیمابین و روند گفتگو‌ها تاثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد:این اولین بار نیست که عدم حضور به موقع پلیس فرانسه در محل ماموریت خود به عنوان عامل اصلی گستاخی افراد مهاجم به سفارت کشورمان در پاریس مطرح می‌شود. در مورد اخیر، پلیس فرانسه از این اقدام عناصر گروهک تروریستی مذکور با خبر بوده و بجای تشدید تدابیر امنیتی و افزایش تعداد نیرو‌های پلیس و الزام آنان به استقرار ثابت در محل سفارت کشورمان، درست در لحظه حضور عناصر وابسته به این گروهک، محل ماموریت خود را ترک کرده و پس از خاتمه اقدامات آنان به محل سفارت بر می‌گردند.

حسینی گفت: فرانسه چنانچه خواستار تقویت مناسبات بین پاریس و تهران هست، باید در رویه فعلی خود در تامین امکانات و فرصت‌ها برای گروهک‌های تروریستی مانند منافقین و کومله که همواره در تدارک اقدامات ضد ایرانی هستند، تجدید نظر کند و رویه سازنده تری را درپیش بگیرد.

سخنگوی اسبق وزارت خارجه تأکید کرد: به نظر می‌رسد جدیت مقامات فرانسوی در محاکمه و مجازات عناصر مهاجم و همچنین برخورد قانونی با مامورین خاطی خود، می‌تواند به مدیریت فضای کنونی و تلطیف آن کمک کند.

منبع: مهر

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار