وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد؛

تشکیل پرونده نظام ارجاع الکترونیکی برای 23 میلیون جمعیت کشور

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تشکیل پرونده نظام ارجاع الکترونیکی برای 23 میلیون جمعیت کشور خبر داد.
کد خبر: ۳۱۳۱۶۰
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۹ - 11October 2018
تشکیل پرونده نظام ارجاع الکترونیکی برای 23 میلیون نجمعیت کشوربه گزارش دفاع پرس از ساری، «سید حسن قاضی زاده هاشمی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به مازندران برای افتتاح 12 طرح بهداشتی و درمانی در گفت‌وگو با خبرنگاران در خصوص پرونده الکترونیکی نظام ارجاع در کشور اظهار داشت: تاکنون برای 23 میلیون جمعیت بیش از 80 میلیونی کشور پرونده نظام ارجاع الکترونیکی صادر شده است و در تلاشیم برای همه جمعیت کشور این مهم تحقق یابد.
 
وی تشکیل پرونده الکترونیک سلامت را اولین قدم در این راستا اعلام کرد و گفت: وزارت ارتباطات این دسترسی را برای وزارت بهداشت در تمام نقاط کشور فراهم می کند و در حال حاضر برای بالغ بر 70 میلیون نفر پرونده تشکیل شده است.
 
قاضی زاده هاشمی افزود: پس از اجرای این گام و بهره برداری همزمان از کلینیک های ویژه و استقرار متخصصین امیدواریم طی چند سال آینده نظام ارجاع در کشور استقرار یابد.
 
وزیر بهداشت تصریح کرد: برنامه ریزی ما این است که بتوانیم سالانه 10 میلیون نفر را به این سامانه اضافه کنیم و در یک پروسه چهارساله (1401) تمام جمعیت کشور به این سامانه متصل شوند.
 
وی توسعه زیرساخت های ارتباطی را از دیگر ملزومات اجرایی شدن این برنامه در سطح کشور دانست و خاطرنشان کرد: تاکنون چند استان کشور از جمله مازندران این سامانه را به صورت استانی تعریف کردند و تعدادی از استان های دیگر نیز در ابتدای کار قرار دارند.
 
وزیر بهداشت مزیت این سامانه را کاهش هزینه های تحمیلی به مردم و شرکت های بیمه ای به دلیل عدم مراجعه غیر ضرور بیماران به پزشکان متخصص و فوق تخصص دانست و گفت: در برخی از استان های کشور از جمله استان گلستان سامانه نظام ارجاع الکترونیکی به اتمام رسیده است.
 
وی یادآور شد: با اجرای این سامانه تمام مراحل درمانی بیماران از مطب پزشکان عمومی می گذرد و در صورت نیاز برای ادامه درمان بیماران به پزشکان متخصص معرفی می شوند.
 
قاضی زاده هاشمی یادآور شد: در شرایط فعلی مراجعه به پزشکان متخصص و فوق تخصص به صورت خودسرانه و میلی انجام می شود و شاید در یک روز یک بیمار به چند متخصص و فوق تخصص مراجعه کند که این بار اضافی به بیمار و شرکت های بیمه ای تحمیل می کند.
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دولت در حوزه دندانپزشکی برای افراد زیر 14 سال، خدمات پیشگیرانه را رایگان انجام می دهد، افزود: در این حوزه، بالغ بر 40 میلیون خدمت تاکنون برای کودکان دوره ابتدایی انجام شده است و تداوم هم دارد و وارد دبیرستان شدیم و اگر دندان فاسدی هم داشتند، ترمیم یا کشیده شده است.
 
وی گفت: در شرایط فعلی دولت توانایی هزینه بیشتر را در حوزه سلامت به خصوص ارائه خدمات تخصصی در بخش دندانپزشکی ندارد و این حمایت ها حتی در کشورهای توسعه یافته نیز وجود ندارد.
 
قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: به نظر می رسد باید شرکت های بیمه ای تکمیلی برای این کار فعال شوند و صرفا به صورت تخصصی در بخش دندانپزشکی کار کنند و بیماران صعب العلاجی وجود دارند که در اولویت درمان هستند و مردم باید از دندان های خود مراقبت کنند که هزینه ها را کاهش دهند.
 
وی اضافه کرد: در قالب نظام سلامت حدود 14 میلیون دانش آموز خدمات دندانپزشکی را دریافت کردند و این برنامه در سال جاری برای دانش آموزان دبیرستانی انجام می شود.
 
قاضی زاده هاشمی عنوان کرد: در شرایط فعلی ما مشکلی از لحاظ تامین دارو برای بیماران در سطح کشور به خصوص بیماران خاص نداریم و شرکت های دارویی ایران تلاش می کنند تا نیاز دارویی کشور را تامین کنند.
 
وزیر بهداشت بخشی از مشکلات شرکت های دارو سازی در کشور را نقدینگی بیان کرد و اظهار داشت: این شرکت ها برای تامین مواد اولیه نیاز به اعتبار مالی دارند.
 
قاضی زاده هاشمی کمبود نقدینگی این شرکت ها را ناشی از مطالباتشان از شرکت های بیمه ای عنوان کرد و اظهار داشت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید در این زمینه اعتبار لازم را در اختیار شرکت های بیمه ای قرار دهد تا آنها مطالباتشان به بخش درمانی به خصوص داروسازی را پرداخت کنند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار