آیت‌الله جوادی آملی پاسخ می‌دهد؛

معنای «أنا قتیل العبرة» چیست؟

چرا سفارش کرده‌اند هر روز زیارت عاشورا خوانده شود؟ راز اشک و عزاداری برای امام حسین (ع) چیست؟ «أنا قتیل العَبَرة» چه معنایی دارد؟ آیت‌الله جوادی‌آملی به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد.
کد خبر: ۳۱۴۴۷۹
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶ - 20October 2018

معنای «أنا قتیل العبرة» چیست؟به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، برخی نکات مهم عاشورایی را از زبان آیت‌الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید و یکی از فیلسوفان متأله زمانه مرور می‌کنیم:

چرا سفارش کرده‌اند هر روز زیارت عاشورا بخوانیم؟

سر این که سفارش کرده‌اند هر روز زیارت عاشورا بخوانید و نسبت به اهل‌بیت (ع) تولّی داشته و بر آنان صلوات و درود بفرستید و از دشمنانشان تبرّی بجویید، برای آن است که طرز فکر معاندان ایشان منفور شود وگرنه هم‌اکنون سخن از معاویه و یزید نیست تا آن‌ها را لعنت کنیم. نام و یاد آن‌ها رخت بربسته و قبرشان نیز زباله‌دانی بیش نیست، الآن سخن از فکر و راه یزید و یزیدیان عصر است.

راز اشک و عزاداری برای امام حسین (ع) چیست؟

اکنون نیز، هم راه سالار شهیدان زنده است و هم مرام و مسلک اموی و مروانی و عباسی وجود دارد.

این که سفارش فراوان به اشک ریختن و عزاداری کردن کرده‌اند برای آن است که اشک بر شهید اشتیاق به شهادت را به همراه دارد، خوی حماسه را در انسان زنده و طعم شهادت را در جان او گوارا می‌گرداند. چون اشک، رنگ کسی را می‌گیرد که برای او ریخته می‌شود و همین رنگ را به صاحب اشک نیز می‌دهد.

از این‌رو انسان حسینی منش، نه ستم می‌کند و نه ستم می‌پذیرد. این که عده‌ای به فکر ظلم کردن یا ظلم پذیری هستند برای آن است که خوی حسینی در آن‌ها نیست وگرنه شیعه خاص حسین‌بن علی (ع) نه ظلم می‌کند و نه ظلم می‌پذیرد.

آن کسی که ظلم‌پذیر است اموی مسلک است چنان‌که ظالم هم اموی صفت است، هر چند که زمزمه «یا حسین» بر لب داشته باشد.

«أنا قتیل العبرة» به چه معناست؟

وجود مبارک سیدالشهداء (ع) فرمودند: «أنا قتیل العبرة» یعنی من که به هدف اِحیای حق و اِمحای باطل کشته شدم، باید عَبَرات داشته باشم؛ به طوری که چشمان علاقه‌مندان به سالار شهیدان پر از اشک شود و آن اشک، فراوان از شبکه چشم خارج شود و به صورت انسان عبور کند تا عَبَرات بشود.

این سنت حسنه، آثار فراوانی دارد، از جمله این که محبت اهل بیت (ع) در قلب شیعیان حضور پیدا می‌کند؛ آنگاه دوست امامان معصوم (ع) هرگز فکر و راه و روش آنان را رها نمی‌کند؛ زیرا رهبری جوارح (اعضاء) به دست دل است و زمامداری قلب را محبت به عهده می‌گیرد و دلِ دوستان حسین بن علی (ع) جوارح را به صَوْب صراط مستقیم رهنمود می‌شود.

انتهای پیام/ ۲۳۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار