مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان گیلان تأکید کرد؛

ضرورت مستندسازی نقش زنان گیلانی در دفاع مقدس

«عباس بایرامی» با تاکید بر این‌که در هر یک از شهرستان‌های گیلان بانوان رزمنده‌ای وجود دارند که هنوز شناسایی نشده‌اند، افزود: چنین الگوهایی از بانوان ایثارگر در هر شهرستانی وجود دارد که باید شناسایی شده و خاطرات و ایثارگری‌های آن‌ها به صورت تاریخ شفاهی و مستند تدوین شود.
کد خبر: ۳۱۶۵۰۵
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۳ - 02November 2018

ضرورت مستندسازی نقش زنان گیلانی در دفاع مقدسبه گزارش خبرنگار دفاع پرس از رشت، «عباس بایرامی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان در نشست هم‌اندیشی «زن و دفاع مقدس» در رشت، اظهار داشت: بانوان گیلانی در دوران هشت سال دفاع مقدس نقش ارزنده‌ای در پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی داشتند.

وی با بیان این‌که امروز زنان رزمنده و مادران شهدا باید الگوی جامعه باشند، گفت: بانوان گیلانی و مادران و همسران شهدا برای حراست و حفاظت از ارزش‌های اسلامی بسیار در جبهه‌های جنگ زحمت کشیده و در پشتیبانی از جنگ تحمیلی فعال بودند.

بایرامی با تاکید بر این‌که در هر یک از شهرستان‌های گیلان بانوان رزمنده‌ای وجود دارند که هنوز شناسایی نشده‌اند، افزود: چنین الگوهایی از بانوان ایثارگر در هر شهرستانی وجود دارد که باید شناسایی شده و خاطرات و ایثارگری‌های آن‌ها به صورت تاریخ شفاهی و مستند تدوین شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر تنها یک عنوان کتاب در حوزه نقش زنان گیلان در دفاع مقدس و یک عنوان کتاب نیز در زمینه تاریخ شفاهی زنان گیلانی از دوران دفاع مقدس چاپ و به دست علاقه‌مندان رسیده است که با ظرفیت بی‌نظیری که در حوزه زنان استان گیلان وجود دارد، این آمار بسیار ناراحت کننده است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان گفت: باید با تفکیک شهرستانی، بانوان رزمنده و ایثارگر استان شناسایی و مستندسازی انجام شود.

وی با تاکید بر این‌که از باید از ظرفیت نخبگان نویسنده و هنرمتد هر شهرستان، برای مستندسازی از زنان رزمنده دفاع مقدس بهره گرفته شود، اذعان کرد: سوژه‌یابی در حوزه مادران مقاومت بسیار حائز اهمیت بوده و متاسفانه تاکنون در حوزه زنان رزمنده، جانباز و انقلابی، فعالیتی شایسته صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر بهره‌گیری از فرصت‌ها، اذعان کرد: زمان محدود بوده و باید بیش از پیش تلاش کرد و در این راه تمامی دستگاه‌های حوزه زنان باید پای کار باشند تا از ظرفیت ها به نحو احسن بهره برد.

«فاطمه رفیعی» مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان نیز در این نشست، با تاکید بر ضرورت گفت‌وگوی بین نسلی جهت انتقال فرهنگ دفاع مقدس، اظهار داشت: برگزاری چنین نشست‌هایی باید انسجام یافته و رسانه‌ها به‌ویژه صدا و سیما نقش ارزنده‌ای در این مهم دارد‌.

وی در ادامه بر ضرورت تدوین بانک اطلاعاتی در خصوص زنان دفاع مقدس استان تاکید کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها