دریادار سیاری در گفت‌وگوی ویژه خبری عنوان کرد؛

رصد دائمی مرز‌های هوایی کشور/ اخطار پدافند هوایی به هواپیماهای فاقد طرح پروازی

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با اشاره به اینکه همه مرز‌های هوایی کشور به طور 24 ساعته تحت کنترل هستند، گفت: کارکنان ما در قسمت‌های مختلف پدافند به طور مستمر مرز‌های هوایی را رصد می‌کنند و خلبانان تیزپرواز ما آمادگی لحظه‌ای برای دفاع از مرز‌ها دارند.
کد خبر: ۳۱۷۳۱۳
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۷ - 06November 2018

مرز‌های هوایی کشور بصورت 24 ساعته کنترل می‌شود/ هیچ پرنده‌ای بدون اجازه ما نمی‌تواند به مرز‌های هوایی کشور نزدیک شودبه گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع پرس، امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران و رئیس هیات مدیره رزمایش مشترک پدافند هوایی ولایت 97 در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری درباره این رزمایش اظهار داشت: تمام رزمایش‌هایی که در مقاطع مختلف سال انجام می‌شود با برنامه‌ریزی قبلی صورت می‌گیرد.

وی درباره پیام این رزمایش بیان کرد: پیام این رزمایش این است که بگوییم به جایی رسیده‌ایم که می‌توانیم چنین سلاح‌هایی را تولید کنیم؛ یعنی کارکنان ما آمادگی، مهارت و دانش کافی را دارند و می‌توانند از توان بومی خود استفاده کنند.

سیاری افزود: اینکه ملت قهرمان ما بدانند که فرزندانشان می‌توانند از حریم هوایی کشور دفاع کنند، مهم است.

وی با اشاره به برگزاری این رزمایش بصورت مشترک توسط ارتش و سپاه پاسداران تصریح کرد: در اصل تمام نیرو‌های مسلح ایران مدافع مرز‌های کشور هستند. همه نیرو‌های مسلح می‌دانند زمانی موفق هستند که با یکدیگر همدل و متحد باشند و این در تمام نیرو‌ها جاری و ساری است.

سیاری ادامه داد: در تمام مدت نیرو‌های ارتش و سپاه در کنار هم هستند. همه مرز‌های هوایی کشور به طور 24 ساعته تحت کنترل هستند و در کارکنان ما در قسمت‌های مختلف پدافند به طور مستمر مرز‌های هوایی را رصد می‌کنند و خلبانان تیزپرواز ما آمادگی لحظه‌ای برای دفاع از مرز‌ها دارند.

سیاری در ادامه برنامه تاکید کرد: تمام سامانه‌هایی که در رزمایش استفاده می‌شوند، بومی هستند و همه آنچه که از قبل هم داشتیم، امروز بهینه شده‌اند تا به‌روز باشند؛ چرا که تهدید‌ها فرق کرده و مانند گذشته نیست.

معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: قابلیت تحرک یکی از ویژگی‌های مهم این سامانه‌هاست؛ چیزی که پیش از این وجود نداشت. دقت در اصابت، مقاوم بودن در برابر جنگ‌های الکترونیک، برد، رصد هدف و قفل روی هدف همه از ویژگی‌های این سامانه‌هاست.

وی گفت: پهپادی که در منطقه عملیاتی رونمایی شد، شناسایی و یا رزمی بوده و در شرایطی کاملا واقعی به نمایش گذاشته می‌شود.

سیاری در خصوص وسعت منطقه رزمایش بیان کرد: این ویژگی رزمایش هوایی است و باید در آن پرواز‌هایی با سرنشین و بدون سرنشین انجام شود. ما باید این رزمایش را در شرایطی جدی و واقعی برگزار کنیم.

رئیس هیات مدیره رزمایش افزود: انواع پهپاد‌های شناسایی، بمب افکن، انتحاری و ریزپرنده‌ها بر اساس دشمن فرضی در این رزمایش به نمایش گذاشته شد.

سیاری با اشاره به اینکه با وجود همه تحریم‌هایی که برای کشور از پیروزی انقلاب تاکنون وجود داشته در این فشار تحریم خلاقیت و ابتکار جوانان کشور نیز پای کار آمده است و این باور ایرانی بود که اس 300 را مشهور کرد؛ لذا با یک حرکت دیگر می‌توانیم اس 300 بالاتری را داشته باشیم، سامانه تلاش در این رزمایش سامانه‌ای بسیار چابک، دقیق و با برد مناسب است، این توانمندی نشان از دانش و علم بالا در قسمت‌های مختلف کشور دارد.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه اگر بخواهیم خط تولید را نشان دهیم، باید اذعان داشت که سامانه‌های پدافند هوایی زیاد است، گفت: همه این سامانه‌ها حاصل علم و دانش است و به همین راحتی نبوده که مثل یک فشنگ معمولی باشد، باید تهدید را خوب بشناسیم تا بتوانیم خوب نیازسنجی کنیم. ما تهدیدات را به روز می‌شناسیم و توانمندی دشمنان را می‌دانیم و بر مبنای آن نیازسنجی می‌کنیم تا به سلاحی که جوابگوی تهدید باشد، دسترسی پیدا کنیم. تهدید امروز با تهدید دوران دفاع مقدس متفاوت است، ما تهدید را به روز می‌شناسیم و به روز رصد انجام می‌دهیم.

سیاری با اشاره به اینکه باید سلاح‌ها و فناوری‌ها به روز باشد تا در برابر تهدید بتوانیم ایستادگی کنیم، ادامه داد: اگر ما به سمت ساخت سلاح بومی به دست توانمند جوانان کشور نرفته بودیم و دست نیاز به سوی دیگران برای خرید دراز می‌کردیم، شاید امروز شاهد حرف‌های دیگران در خصوص خودمان بودیم.

امیر دریادار دوم «سید محمود موسوی» سخنگوی رزمایش مدافعان آسمان ولایت 97 مهمان دیگر این برنامه در خصوص ویژگی‌های موشک‌های آزمایش شده در رزمایش، اظهار کرد: امروز رزمایش مشترک پدافند هوایی ولایت با همکاری عزیزان ما و نیروی هوافضای سپاه پاسداران در حال اجراست و با مشارکت خوب ارتش جمهوری اسلامی از پرنده‌های بدون سرنشین اعزامی به منطقه رزمایش، سامانه‌های موشکی بهینه شده سوم خرداد و سامانه موشکی تلاش و همچنین سامانه اپتیکی سراج یک در جهت مقابله و انهدام پرنده‌های بدون سرنشین نفوذکننده به منطقه رزمایش رونمایی شده است.

وی افزود: از ویژگی‌های بارز این سامانه‌ها این است که همه تولید صنایع داخلی بوده و به دست متخصصان داخلی ساخته شده و در اختیار سپاه پاسداران قرار گرفته است.

موسوی ادامه داد: از ویژگی‌های دیگر این سامانه‌ها این است که توانمندی اجرای عملیات در محیط و شرایط الکترونیک را دارا هستند. همه این سامانه‌ها قادرند در حداقل زمان ممکن آماده شده و مورد بررسی قرار بگیرند. این سامانه‌ها چابک و سریع بوده و آمادگی این را دارند که در هر زمانی با دقت بالا استفاده شوند.

در ادامه این برنامه، امیر «علیرضا الهامی» جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) طی گفت‌وگوی زنده تلفنی با اشاره به اینکه به دلایل مختلف سامانه باور را در این رزمایش استفاده نکردیم، گفت: سامانه باور در حال طی کردن مراحل نهایی خود است و امیدواریم بتوانیم با تلاش متخصصان خود در پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح تا پایان سال تست‌های نهایی را انجام دهیم و الان مشغول نهایی کردن آن هستیم، هرچه به تکمیل این سامانه نزدیک‌تر می‌شویم، تست‌های فنی‌تر و حساس‌تری پیش می‌آید که دقت و تمرکز بیشتری را می‌طلبد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا در این رزمایش از رادار‌های سه بعدی استفاده شده است، عنوان کرد: استفاده از رادار سه بعدی بحث جدیدی نیست و سال‌هاست که در پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از این رادار‌ها استفاده می‌شود، امروزه بحث در خصوص تکنولوژی، چالاکی و تاکتیکی بودن رادار‌ها است، نرم‌افزار‌های خاص این سامانه‌ها این امکان را به کاربر می‌دهد که بتواند ضمن تمرکز بر اهداف ریز پرنده در ارتفاع کم، همزمان در ارتفاع متوسط و بالا هم بتواند پایش دقیقی را داشته باشد، از سامانه کاوش در این رزمایش استفاده کردیم تا در پایان رزمایش عملکرد آن را بررسی و تکمیل‌تر کنیم، یک نمونه دیگری از رادار به نام مراقب را در این رزمایش ارزیابی کردیم تا عملکرد و خصوصیات آن را پیش‌بینی و محک بزنیم، پرنده‌های ریز و درشتی قرار است برای این رزمایش به پرواز درآیند.

الهامی با بیان اینکه در کشور یک شبکه راداری در حال فعالیت مستمر داریم که تحت کنترل و نظارت سامانه بومی هوشمند به نام سامانه پیامبر اعظم است که در حال حاضر بی وقفه فعالیت می‌کند گفت: این سامانه‌ها در یک شبکه یکپارچه ضمن صیانت از مرز‌های هوایی تا کیلومتر‌ها بیرون از مرز‌ها را هم در رصد نظارتی خود دارند.

وی با اشاره به اینکه امنیت هوایی کشور ایجاب می‌کند تا بیرون از مرز‌ها را هم با پایش دقیق تحت کنترل و نظارت داشته باشیم خاطرنشان کرد: هیچ مدل پرنده‌ای بدون اجازه و هماهنگی ما به مرز‌های هوایی کشور نمی‌تواند نزدیک شود، به صورت دائم در مرز‌های جنوبی، شرقی و غربی کشور هواپیما‌های با سرنشین و بدون سرنشین را رصد می‌کنیم.

الهامی با اشاره به اینکه الزام امنیت هوایی کشور ایجاب می‌کند که بیرون از مرز‌ها را هم تحت کنترل و نظارت داشته باشیم افزود: کار معمولی و مداوم شبکه یکپارچه پدافند هوایی در کنار پدافند هوایی سپاه و ارتش با هوشیاری کامل، مرز‌های هوایی کشور را رصد می‌کنند و هر هواپیمایی که به مرز‌های هوایی کشور نزدیک شود و طرح پروازی نداشته باشد و یا شناخته شده نباشد مورد اخطار و تذکر لحظه‌ای شبکه پدافند هوایی قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: اگر هواپیما شناسایی بدهد و مطابق با الگو‌های موجود مطابقت داشته باشد اجازه ورود داده می‌شود و گرنه با واکنش مناسب تخصصی پدافند هوایی مواجه می‌شود و باید از مرز دور شود و این یک کار روتین، همیشگی و مداوم است.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار