دوشاندن گاوهای شیرده همچنان ادامه دارد/ هر فروند «قایق با یک توپ ۲۰ میلیمتری»، ۱۲۰ میلیارد تومان!

در سال‌های اخیر برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس دست به خرید شناورهای پر سرعت زده‌اند که با مقایسه ویژگی‌های آن با محصولات بی‌نظیر کشورمان، اقتدار و توان دریایی نیروهای مسلح ایران را بهتر مشخص می‌کند.
کد خبر: ۳۵۶۴۰۳
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۶ - 03August 2019

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس به نقل از «مشرق»، حالا و با گذشت حدودا ۳۰ سال از پایان جنگ تحمیلی علیه کشورمان، بهتر و دقیق‌تر مشخص می‌شود استراتژی سرمایه‌گذاری روی ناوگان شناوری تندرو چقدر موثر و کارآمد بوده و اگرچه کشور‌های فرامنطقه‌ای بخصوص آمریکا تلاش کرده‌اند ارتش‌های خود را به ابزار‌هایی موثر جهت دفاع در مقابل این شناور‌ها مجهز کنند، اما باز هم از رویارویی با این قایق‌ها می‌ترسند چه برسد به نبرد رو در رو.

در عین حال کشور‌های غربی در سال‌های اخیر با حربه ایران هراسی حجم زیادی از تسلیحات را به کشور‌های منطقه خصوصا اعراب حاشیه جنوب خلیج فارس فروخته‌اند. این مسئله از اواخر دوره ریاست جمهوری اوباما سیر صعودی به خود گرفته و در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز وارد مراحل رکورد زنی شد و منجر به عقد قرارداد‌هایی گردیده که از نظر ارزش حجم دلاری و تعداد اقلام، بی نظیر محسوب می‌شود.

نکته جالب آن است که در کنار انوع سلاح‌ها و تجهیزات خریداری شده توسط کشور‌های حاشیه خلیج فارس همچون انواع جنگنده ها، ناو‌ها و سامانه‌های پدافند هوایی، یکی از بخش‌هایی که در چند سال اخیر کشور‌های عربی به خرید در آن زمینه دست زده‌اند، قایق‌های تندرو است و انواع و اقسام قایق‌های گشتی با کاربری‌های مختلف به کشور‌هایی مثل عربستان، کویت، بحرین و امارات فروخته شده.

عربستان و یک معامله چرب برای فرانسوی‌ها

طی روز‌های اخیر شرکت فرانسوی CMN دو فروند قایق تندرو را به نیروی دریایی سعودی تحویل داده است. در مجموع ارتش سعودی قراردادی به ارزش ۴۸۰ میلیون دلار برای خرید ۳۹ فروند از شناور‌های مدل HSI ۳۲ را با این شرکت فرانسوی امضاء کرده است. بر اساس این قرارداد ۲۱ فروند از این شناور‌ها در تاسیسات این شرکت فرانسوی ساخته شده و باقی شناور‌ها نیز در عربستان سعودی تولید خواهد شد. بر اساس این قیمت اعلام شده، سعودی‌ها چیزی در حدود ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار برای هر قایق می‌پردازند.

ایران‌هراسی همچنان بهانه‌ای برای دوشاندن گاو شیرده/ هر فروند «قایق با یک توپ ۲۰ میلیمتری»، ۱۲۰ میلیارد تومان!

این شناور‌ها ۳۲ متر طول، ۱.۴ متر عرض داشته و بدنه آن‌ها نیز از جنس آلومینیوم است. این قایق‌ها توان رسیدن به سرعت نهایی ۷۹ کیلومتر بر ساعت را نیز داشته و ۱۲ نفر نیز خدمه دارد. از این شناور‌ها می‌توان در عملیات‌های مبارزه با قاچاق، حفاظت از تاسیسات فراساحلی و مقابله با قایق‌های تندرو دشمن استفاده کرد.

بر اساس تصاویر، مدل سفارش داده شده توسط عربستان، تنها به یک قبضه توپ ۲۰ میلی متری مجهز شده و نمی‌توان علی رغم هزینه هنگفت بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برای هر قایق، آنرا تهدیدی برای شناور‌های مدرن و موشک انداز کشورمان تصور کرد.

کویت به دنبال قایق‌های تندروی آمریکایی

در اواخر فوریه سال ۲۰۱۸ میلادی وزارت خارجه آمریکا با فروش ۱۵ قایق تندرو به کشور کویت موافقت کرد که روی هر کدام از این قایق‌ها دو قبضه تیربار کالیبر ۱۲.۷ نیز نصب می‌شود. در این قرارداد تعدادی تیربار کالیبر ۱۲.۷ میلی متری به همراه آموزش خدمه کویتی و پشتیبانی از این قایق‌ها نیز در نظر گرفته شده است.

ارزش کل این قرارداد در حدود ۱۰۰ میلیون دلار است و با تقسیم رقم کل قرارداد (که علاوه بر خرید قایق، طبیعتا شامل هزینه‌های جانبی و مکمل نیز خواهد بود) به طور متوسط هزینه هر قایق برای طرف کویتی حدودا ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار خواهد بود.

ایران‌هراسی همچنان بهانه‌ای برای دوشاندن گاو شیرده/ هر فروند «قایق با یک توپ ۲۰ میلیمتری»، ۱۲۰ میلیارد تومان!

شرکت طرف قرارداد در آمریکا برای ساخت این شناور‌ها Kvichak نام دارد که در زمینه شناور‌های سریع خصوصا با کاریی پلیسی، امنیتی و نظامی دارای تخصص و سابقه است. البته هنوز مشخص نشده است که طرف کویتی کدام مدل از محصولات این شرکت را انتخاب کرده است.

اماراتی‌ها هم به دام افتادند

باید گفت: در بین همه کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس، حکایت خرید‌های امارات متحده عربی، معمولا از دیگر همسایگانش متفاوت است. در بحث شناوری‌های تندرو نیز اماراتی‌ها از سال‌ها قبل یک روش متفاوت را در پیش گرفته و خانواده توانمندی را از محصولات را عرضه کردند. در سال ۲۰۰۹ میلادی اماراتی‌ها با شرکت سوئدی Swede به توافق رسیدند که با همکاری شرکت کشتی سازی ابوظبی ۲۴ فروند شناور تندرو را برای نیروی دریایی امارات بسازند.

ارزش این قرارداد در آن زمان ۲۷۲ میلیون دلار بوده و با حساب مجموع قایق‌های خریداری شده، قیمت هر شناور برای امارتی‌ها در حدود ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار بوده است.

ایران‌هراسی همچنان بهانه‌ای برای دوشاندن گاو شیرده/ هر فروند «قایق با یک توپ ۲۰ میلیمتری»، ۱۲۰ میلیارد تومان!

این شناور‌ها می‌توانند با سرعت نهایی ۵۹ کیلومتر بر ساعت حرکت کرده و به غیر از ۳ خدمه اصلی خود تا ۱۸ مسافر یا نیروی نظامی را حمل کنند. طول این شناور‌ها ۲۶ متر و عرض آن‌ها نیز در حدود ۵.۴ متر است. این شناور‌ها به عنوان کلاس Ghannatha شناخته می‌شوند و قرار است تعدادی از این شناور‌های تندرو به خمپاره انداز، تعدادی به موشک‌های ضد کشتی و تعدادی نیز به توپ و تیربار مجهز شوند.

ترکیه هم به بحرینی‌ها قایق می‌فروشد

ترکیه از جمله کشور‌هایی است که در سال‌های اخیر در مسئله فروش سلاح خصوصا به کشور‌های عربی منطقه بسیار قوی عمل کرده و بر اساس آماری که در سال‌های اخیر منتشر شده ترکیه پرنده‌های بدون سرنشین در کنار قایق‌های تندرو و سلاح‌های انفرادی را به این کشور عربی حاشیه خلیج فارس بخصوص بحرین فروخته است. سهم صنایع نظامی از مبادلات نظامی میان دو کشور در آن دوره ۷.۵ درصد، معادل ۴۰ میلیون دلار از کل مبادلات دو کشور اعلام شده بوده است.

طبیعتا استفاده از قایق‌های تندرو برای جابجایی نفرات و نیرو‌های نظامی، خصوصا در سناریو‌های عملیات ویژه، اقدامی معمول، اما با اهمیت، در بین ارتش‌های جهان محسوب می‌شود و با توجه به اینکه تعدادی از ارتش‌ها و صنایع دفاعی مهم در جهان، با علم به ارزش این موضوع، دست به طراحی و ساخت شناور‌های پر سرعت برای مقاصدی مثل گشت در آب‌های ساحلی و حملات برق آسا زده‌اند، اطلاع از ویژگی‌های بی نظیر و بی رقیب کشورمان، اقتدار و توان دریایی نیرو‌های مسلح ایران بویژه سپاه پاسداران را بهتر عیان می‌کند.

با نگاهی به اکثر شناور‌های تندرو در ارتش‌های مشهور دنیا همچون آمریکا متوجه می‌شویم که سرعت آن‌ها معمولا در حدود ۵۰ نات بوده و با سلاح‌هایی مثل مسلسل‌های سنگین و یا نارنجک‌انداز مسلح شده‌اند؛ اما شناور‌های سپاه که اخیرا به تولید می‌رسند سرعتی در حدود ۱۴۸ کیلومتر بر ساعت دارد به موشک‌های ضد کشتی با برد ۱۰۰ کیلومتری نیز مسلح شده‌اند، لذا با توجه به فاصله به وجود آمده در این بخش و فاکتور‌های مهمی، چون اشراف جغرافیایی و اطلاعاتی نیرو‌های مسلح ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز، غلبه بر آن به راحتی و در زمان کوتاه، قطعا ممکن نیست و در آینده نیز با توجه به نبوغ و برنامه ریزی صنایع دفاعی کشورمان، نمی‌توان برای رقبا و دشمنان شانسی قائل شد.

انتهای پیام/ 113

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار