حجت‌الاسلام ملک‌محمدی مطرح کرد؛

نقش موثر شاعران ولایی در تداوم نهضت عاشورایی

نماینده ادوار مجلس گفت: شاعران بعد از نهضت خونین عاشورای اباعبدالله (ع) نقش موثری در ترویج و تداوم این نهضت ایفا کردند.
کد خبر: ۳۶۱۵۳۰
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۱ - 12September 2019

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، برنامه «گفتگوی فرهنگی» با موضوع آسیب‌شناسی مضمون شعر عاشورایی با حضور حجت‌الاسلام حسن ملک‌محمدی نماینده ادوار مجلس و کارشناس مذهبی از شبکه رادیویی گفت‌وگو پخش شد.

حجت الاسلام ملک محمدی، زبان شعر را از جمله ابزار ارزشمند هنری و فرهنگی در تبیین معارف اخلاقی، اجتماعی و سیاسی عاشورا برشمرد و اظهار داشت: شاعران ولایی و عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بعد از نهضت خونین عاشورای اباعبدالله (ع) نقش موثری در ترویج و تداوم این نهضت ایفا کردند و مورد مدح و ثنای ائمه (ع) قرار گرفتند.

نماینده ادوار مجلس با اشاره به مثالی در این خصوص بیان داشت: امام صادق (ع) ابوهارون مکفوف را که درباره مصیبت امام حسین (ع) شعر خواند مورد قدردانی قرار دادند و فرمودند: «اگر برای امام حسین (ع) یک بیت شعر بخوانی و 10 نفر را بگریانی و حتی اگر چشمی را برای مصیبت سیدالشهدا اشک آلود کنی خداوند بهشت را برای تو مقدر می‌کند.»

وی نقش شعر آئینی حماسی و ذاکران اهل بیت (ع) را در تداوم راه اباعبدالله (ع) و حفظ حماسه آزادی بخش در طول تاریخ بی نظیر خواند و افزود: در حال حاضر شاعران و مداحان اهل بیت (ع) نقش بسزایی در وحدت و انسجام و شکل گیری اجتماعات عظیم به ویژه اربعین حسینی دارند.

حجت الاسلام ملک محمدی کربلای امام حسین (ع) را به دانشگاه تشبیه کرد و گفت: این دانشگاه به ما درس شرف و عزت، شهادت، مقاومت، صبر و استقامت، ظلم ستیزی، مهر و محبت و صلح و صفا می‌دهد که استاد آن امام حسین (ع) و فارغ التحصیلان آن هم شهدای کربلا هستند و درِ این دانشگاه هم به روی همه باز است.

کارشناس مذهبی بیان داشت: شعری که در راستای اهداف اباعبدالله (ع) باشد شعری مفید محسوب می‌شود، هدف حضرت، احیای ارزش‌های الهی بود و از این رو شاعران باید با پیوند دادن روح و فکر و جان جامعه با سیدالشهدا و در راستای حل معضلات اجتماعی و فرهنگی و سیاسی شعر بسرایند.

نماینده ادوار مجلس از فرهنگ عاشورا به عنوان فرهنگ محبت و عشق تعبیر کرد و گفت: جامعه زمانی اصلاح می‌شود که در عین مقاومت در مقابل دشمن، همه اقشار جامعه با یکدیگر مهربان باشند.

وی عنوان کرد: ما در برخی موارد شاهد حرکات دون شأن، اشعار سبک و بی محتوایی هستیم که با مکتب امام حسین (ع) و فرهنگ عاشورا فاصله دارند.

حجت الاسلام ملک محمدی در خاتمه تأکید کرد: ما ضمن لزوم بیان عظمت عاشورا، عرفان، ایمان عشق، اخلاص و شهادت طلبی در اشعار، باید جامعه را حسینی و در مقابل دشمنان بیمه کنیم.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار