لاریجانی در نهمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

آمریکا با شیطنت در مذاکرات به دنبال گرانفروشی است/ رشد نقدینگی در کشور ربطی به تحریم‌ها ندارد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس طرحی را دنبال می‌کنند که اگر غربی‌ها این رفتار خود را ادامه دهند فناوری هسته‌ای را با هر درجه‌ای از غنا ادامه دهیم.
کد خبر: ۳۸۶۳۴
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۰ - 15January 2015

آمریکا با شیطنت در مذاکرات به دنبال گرانفروشی است/ رشد نقدینگی در کشور ربطی به تحریم‌ها ندارد

به گزارش گروه پارلمانی دفاع پرس علی لاریجانی صبح امروز در نهمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و علمای بلاد، که در مدرسه علمیه امام کاظم (ع) قم در حال برگزاری است گفت: ملت ایران در صد سال اخیر دوران پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است که یکی از نقاط عطف آن پیروزی انقلاب اسلامی بر رژیم سفاک پهلوی بود و تاثیر این پدیده در عالم به خصوص عالم اسلام بسیار زیاد بود.

وی افزود: این پدیده بزرگ، در کشور ما عمیقتر شد و باید انتظار حملات دشمنان نیز به این نظامی که به اسلام و نه شرقی و نه غربی و با محوریت روحانیت نیز شکل گرفته است را داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: پس از وقوع انقلاب اسلامی دسیسههای مختلف اقتصادی و سیاسی و امنیتی و ترور و... برای ما ایجاد کردند؛ قربانی اصلی ترور در آن زمان ملت ایران بود و همین مدافعان ضد تروریسم ساکت بودند چون به نفعشان نبود ولی امروز صدایشان در آمده است.

لاریجانی اظهار کرد: همه این گردنهها با حمایت های رهبری نظام و اخلاص مردم پشت سر گذاشته شد؛  گردنه دیگر، جنگ بود که در این جنگ قوای کشورهای غربی و شرقی و اکثر کشورهای منطقه از این جنگ علیه ما حمایت کردند و صفی قوی را در مقابل ملت ایران ایجاد کردند.

وی افزود: آمریکایی ها نقش بسیار مهمی در این جنگافروزی داشتند که این مساله در رسانههای آن روز بسیار مشهود بود؛ بعدها اسناد بسیار قوی به دست آمد که آمریکاییها نقش مستمری در این قضیه داشتند؛ ارتشبد رفیق سامرایی که مشغول اطلاعات ارتش عراق بود، ایشان تمام مسایل پشت صحنه جنگ را در یک کتاب نوشت و نوشت که در چند ماه قبل از جنگ آمریکاییها فرستادههای ویژهای نزد صدام فرستادند و گفتند که ما پشتیبانی تسلیحاتی و اطلاعاتی از شما خواهیم کرد و همینگونه کشورهای دیگری که به عراق در این جنگ حمایت کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از مسئولین کشورهای منطقه اخیرا به من گفت که ملک حسین اردنی دو روز قبل از جنگ گفت که قرار است که جنگ قادسیه شکل بگیرد؛ یعنی یک جریان وسیع منطقهای برای پشتیبانی از صدام بوجود آوردند.

لاریجانی اظهار کرد: آن چیزی که باعث رد شدن ما از این گردنه بود، حمایت امام، نقش روحانیت در صحنه و همبستگی سیاسی بین مسئولین و حضور نیروهای مردمی در جبههها بود.

وی افزود: ایران برای تقویت بنیه دفاعی خود فعالیتهای بسیاری را پس از جنگ آغاز کرد و پس از جنگ تجربیات بسیاری برای بازسازی اقتصاد کشور به خصوص در حوزه دانشهای مختلف و فناوریهای گوناگون باعث شد که وزن ایران در منطقه و در صحنه بینالمللی به نحوی شود که خطرات را به نوعی دفع کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز ایران تهدید نظامی بالفعلی ندارد چون از دست ایران ناراحت هستند و معتقد هستند که ایران مزاحم طرحهای آنهاست ولی در وزنی هستیم که تهدید نظامی را از خود دفع کرده است ؛در پس مناقشات هستهای نیز همین بحث ها را مطرح میکنند.

لاریجانی اظهار کرد: یک شب در این مذاکرات به طرف مقابل گفتم که مشکل اصلی شما با ما  چیست که طرف مقابل گفت که ما میدانیم شما به دنبال مساله صلح آمیز هستید، ولی شما توازن منطقهای را به هم زده اید؛ حدود هفت سال پیش یکی از وزرای خارجه کشورهای همسایه به نقل از یکی از وزرای خارجه اروپایی گفت که ما نگران مساله هسته ای شما نیستیم، بلکه درد ما مساله بهم زدن طرحهای ما بخصوص در مساله فلسطین است.

وی افزود: امروز ما با چند مساله مهم روبرو هستیم که یکی از آنها همین مساله مناقشه هستهای است؛ گرچه در مناقشه هستهای یک سری دورههایی را سپری کرده ایم ولی امروز دوره بسیار حساس و سرنوشت سازی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در این رابطه آنها اول به دنبال آن بودند که ما به دانش هسته ای دست پیدا نکنیم که در این رابطه فشارهای بسیاری میآوردند؛ در چند سال پیش سعی بسیاری در تهدید نظامی داشتند که دل ما را بلرزانند.

لاریجانی اظهار کرد: امروز باید با عقلانیت این مذاکرات را دنبال کرد و هم اینکه این دستاورد که ثمره پایداری کشور است حفظ شود؛ لذا مذاکرات بسیار حساس و مهمی است که فکر می کنم هیچگاه جنس مذاکراتی مهم تر از  این مذاکرات پس از جنگ تحمیلی نداشته ایم.

وی افزود: در این زمینه نباید پیرامون این مساله اطلاعات غلط را بیان کرد؛ گاهی این مسایلی که عمده میشود، سوظن و حدسیات است که خود این مساله باعث مشکلات خواهد شد؛ هرچه در داخل نیز متحدتر باشیم در مذاکرات موفقتر خواهیم بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در این زمینه شیطنتهایی در داخل آمریکا انجام می شود که به دلیل رقابتهای حزبی هم به دنبال اخلال در مذاکرات هستند و هم به دنبال گرانفروشی هستند.

لاریجانی اظهار کرد: رفتار آمریکایی ها در مذاکرات بسیار تاسف بار بود و نشان دادند که قابلیت کافی برای حل این موضوعات را ندارند؛ برخی از نمایندگان مجلس طرحی دنبال میکنند که اگر غربیها این کارها را ادامه دهند فناوری هسته ای را با هر درجه ای از غنا ادامه دهند.

وی افزود: آمریکایی ها باید بدانند؛ نمیتوانند در این مساله بهره برداری سیاسی کنند؛ قطعا در مذاکره سیاسی در این مساله انعطافها وجود خواهد داشت، ولی هیچگاه از این فناوری دست نخواهد کشید.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر در داخل دو علامت مهم در حوزه سیاسی و اقتصادی داشته باشیم آنها متوجه میشوند که ایران آمادگی ادامه راه خود را دارد.

لاریجانی اظهار کرد: در حوزه مسایل اقتصادی باید گفت که یک سری بیماریهای مزمنی در اقتصاد ما وجود دارد که این مساله یک مقدار ریشه تاریخی دارد؛ ورود نفت به زندگی اقتصادی ما به یک سرمایه تولیدی تبدیل نشد، بلکه جایگزین بودجه جاری کشور شد به همین خاطر بخش جاری کشور ما فربه شد و به جای اینکه بخش تولید فعال شود تکنولوژیهایی جایگزین شد.

وی افزود: از طرفی یک سری سو مدیریتها باعث تنش در کشور شد؛ سه برابر شدن نرخ ارز در چند روز صنایع ما را به شدت ملتهب کرد؛ وقتی رشد نقدینگی در کشور ما هشت برابر شود همین مشکلات را فراهم میآورد.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما امروز 680هزار میلیارد تومان در کشور نقدینگی داریم که این رشد نتیجه سو مدیریت بود که ربطی به تحریمها ندارد؛ در سال 93 اگر با همین آهنگ آن را تمام کنیم 180هزار میلیارد تومان کل بودجه عمرانی و جاری ما خواهد بود که 30هزار میلیارد عمرانی است؛ مشکل این است که انقدر استخدامها و فعالیت های جاری را زیاد کردیم که امروز نمیتوانیم بودجه عمرانی را افزایش دهیم.

لاریجانی اظهار کرد: چند سال پیش رهبر انقلاب سیاست های خصوصی سازی را بیان کردند ولی کارهایی شد که صوری بود و از این اداره به آن اداره واگذار شد که این مساله دورزدن قانون بود.

وی افزود: تنها راهی که برای عبور از این گردنه داریم، این است که سیاستهای اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نقش علما در این زمینه بسیار زیاد است؛ دیگر امکان استخدام نداریم؛ باید کارآفرینی در کشور ایجاد شود؛ اگر میخواهیم روی آرمان ها بایستیم باید در این زمینه مولد باشیم و کار آفرینی کنیم.

لاریجانی اظهار کرد: رهبر انقلاب تاکید کردند که در قوانین و بودجه محور اصلی را سیاست اقتصاد مقاومتی قرار دهیم؛ باید سیاستهایی اتخاذ کنیم که آبادانی در کشور روی دهد؛ می توانیم با مشارکت مردم پروژههای عمرانی را به ثمر برسانیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کلنگ هایی که برای پروژه های عمرانی به زمین زده شده است تناسبی با بودجه های کشور ندارد و برای به ثمر رسیدن آنها 20سال طول می کشد؛ در بودجه امسال تلاش داریم که تا آنجا که امکان دارد این سمت و سو را بدهیم که هم رشد بی رویه بودجه های جاری نداشته باشیم و هم فعالیت های اقتصادی خصوصی سامان داده شود.

وی گفت: یکی از کارهای مهم در بخش کشاورزی، مساله سیستم های گلخانه ای و توسعه سیستم های آبرسانی پیشرفته است؛ رهبر انقلاب هم دستوری برای مهار آبهای مرزی دادند که بسیار مهم بود.

لاریجانی تصریح کرد: در این شرایط باید اقتصاد مقاومتی را محور کار خود قرار دهیم؛ در بحث مسایل منطقه ای نیز باید گفت که این مسایل سهم قابل توجهی در مسایل منطقه بوجود آورده است.

وی گفت: عامل اصلی شیوع تروریسم دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی غربی است؛ هرجا که آمریکایی ها حضور می یابندپس از خروج آنها در آن منطقه جریانات تروریستی بوجود می آید.

لاریجانی خاطرنشان کرد: دسیسه های اطلاعاتی کشورهای غربی و همچنین تحقیر کشورهای منطقه عامل افزایش تروریسم در منطقه بوده است؛ این مجله فرانسوی یا نفهم هستند یا دوست دارند مسایل تروریستی در جهان ادامه پیدا کند؛ چطور شما متوجه نیستید که یکی از عوامل مقابله مسلحانه علیه شما تحقیری است که از سوی شماعلیه مسلمانان روا داشته می شود.

وی گفت: آمریکایی ها در این ائتلاف، علیه تروریست ها به دنبال نگاه داشتن تروریست ها هستند چون مناطقی را می زنند که اصلا داعش حضور ندارد؛ چگونه چهل کشور را جمع کردید و در این مدت هیچ کاری نکردید؟ تنها ایران بود که در این زمینه به دولت و ملت عراق کمک کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار