مسئول فرهنگی تیپ فاطمیون روایت کرد؛

ماجرای نامگذاری تیپ فاطمیون چه بود؟/ انتقاد شمشادی از عدم حضور برخی از مسئولان در یادواره تیپ فاطمیون

مسئول فرهنگی تیپ فاطمیون، با اشاره به چگونگی تشکیل این تیپ گفت: هسته اولیه تیپ فاطمیون را مجاهدان افغانی سپاه محمد (ص) که در افغانستان در زمان مبارزه با طالبان در خط مقدم بودند و نیز نیروهای تیپ ابوذر که در زمان دفاع مقدس در کنار رزمندگان ایرانی به دفاع از اسلام پرداختند، تشکیل دادند.
کد خبر: ۴۵۹۳۳
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۴ - 06May 2015

ماجرای نامگذاری تیپ فاطمیون چه بود؟/ انتقاد شمشادی از عدم حضور برخی از مسئولان در یادواره تیپ فاطمیون

به گزارش دفاع پرس از مشهد، کانون فرهنگی مسجد بنیهاشم مشهد مقدس پذیرای جمعی از یادگاران دفاع مقدس (لشکر تخریب ویژه شهدا) بود که به یاد شهدای مدافع حرم گرد هم آمده بودند.

در این مراسم غلامعلی فصیحی مسئول فرهنگی تیپ فاطمیون با اشاره به اینکه سخن گفتن از مدافعان حرم سخت است، به بیان چگونگی تشکیل تیپ فاطمیون پرداخت و گفت: هسته اولیه تیپ فاطمیون را مجاهدان افغانی سپاه محمد(ص) تشکیل میدادند که در افغانستان در زمان مبارزه با طالبان در خط مقدم بودند و همچنین نیروهای تیپ ابوذر که در زمان دفاع مقدس در کنار رزمندگان ایرانی به دفاع از اسلام پرداختند و جزء بازماندگان آن دوران هستند.

وی افزود: در ابتدا این جمع برای تجدید خاطره آن دوران، هیئت مذهبی را تشکیل داده و جمعه هر هفته دعای ندبه برگزار میکردند که با آغاز تجاوز به خاک سوریه، در اولین نوبت یک گروه 22 نفری به این کشور اعزام شدند که در حال حاضر این تعداد در قالب 40 گروه و به استعداد دو هزار نفر هستند.

 فصیحی: برای فاطمیون مرزهای جغرافیایی معنایی ندارد

وی خاطرنشان کرد: نیروهای تیپ فاطمیون چندین غربت را تجربه کردند. مهاجرت به جمهوری اسلامی و دوری و آوارگی و اکنون نیز در مسئله سوریه به این کشور مهاجرت کردند. نیروهای این تیپ در تمامی عملیات ها حضور دارند و جای شهیدان فاتحها، توسلیها و اسماعیلیها که سر از تنشان جدا شد، خالی است.

فصیحی، علت حضور فاطمیون در سوریه را کمک به شیعیان دانست و اظهار داشت: حضور تیپ فاطمیون در سوریه حامل این پیام است که برای فاطمیون مرزهای جغرافیایی معنایی ندارد و رزمندگان این تیپ هرکجا شیعیان و محبان اهلبیت(ع) درخطر باشند، فرقی نمیکند سوریه باشد یا عراق یا یمن به یاری آنها میشتابد. این پیمانی بود که همه فاطمیون با خون خود امضا کردند که تا آخرین قطره خونشان پای این پیمان هستند.

فصیحی افزود: در هفتهای که گذشت، در 2-3 عملیات، مدافعین حرم 100 شهید و 20 اسیر و 50 مجروح تقدیم اسلام کردند، این شهدا در راهند و ما در قبال خون آنها مسئولیم.

مسئول فرهنگی تیپ فاطمیون، علت نامگذاری این تیپ را فدایی بودن حضرت زهرا (س) برای ولایت دانست و گفت: فاطمیون را به نام بیبی دوعالم حضرت زهرا (س) میشناسند؛ همان بانویی که در راه دفاع از ولایت، تازیانه را به جان خرید و سیلی به صورتش خورد و پهلوی او شکست. اکثر مجروحین ما نیز از ناحیه بازو و کتف مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و این حاکی از آن است که نوکر از ارباب خود نشان دارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: تعدادی از نیروهای ما در عملیات توسط داعش سر از تنشان جدا میشود و خیلیها مفقود میشوند که مادر بعضی از این شهدای مفقود از من میخواهند تا مشتی خاک از مقتل فرزند شهیدشان برای آنها ببرم. تعدادی از مجاهدین نیز وصیت میکنند که در صورت شهادت، پیکر آنها را بازنگردانند و در نزدیکی حرم حضرت زینب (س)به خاک بسپارند. شهدای فاطمیون عاشق اهلبیت(ع) بودند و رفتند تا دوباره اسارت اهلبیت (ع) تکرار نشود.

مقدم: اولویت کاری نیروهای ایرانی در سوریه، کار فرهنگی است

در ادامه قربانعلی مقدم از رزمندگان مدافع حرم حضرت زینب (س) با تشریح موقعیت جغرافیایی و طبیعی سوریه گفت: سوریه از لحاظ زمین، خاک مرغوبی دارد بهطوریکه بخش غربی این کشور خاکش برای کشاورزی حاصلخیز بوده و در سال زمینها را سه بار کشت میکنند که محصولات آن باکیفیت و عالی است. سوریه بهغیراز دمشق از 15 استان تشکیلشده است  که از این تعداد سه استان در اختیار داعش قرار دارد که برای هر یک از این استانها یک والی انتخاب کردند.

وی افزود: این والیها در شب عملیات برای نیروهای داعش خطبهخوانی میکنند و گاهی حدود سه تا چهار ساعت برای آنها حرف میزنند و آنها را از لحاظ اعتقادی آماده میکنند.

قربانعلی مقدم خاطرنشان کرد: حضور نیروهای ایرانی در سوریه بیشتر جنبه فرهنگی دارد تا نظامی. ما در آنجا بیشتر از جنگیدن به دنبال کار فرهنگی هستیم. برای ما تصرف خاک مهم نیست و به دنبال بحثهای نظامی نیستیم. هرچند سوریها برای ایرانیها احترام زیادی قائل هستند و در درگیریها و عملیات اگر یک نیروی ایرانی بین سوریها باشد تا آخرین نفس میجنگند. البته این را هم متذکر شوم که جای خالی تخریبچیهای زمان جنگ در این کشور حس میشود چون اگر آنها بودند با تله گذاری که میکردند نیروهای داعشی را دستهجمعی به دام میانداختند.

شمشادی: وظیفه ما در قبال بحران سوریه، بالا بردن آگاهی خود و روشنگری است

سخنران بعدی این نشست، حسن شمشادی خبرنگار جمهوری اسلامی ایران در سوریه بود. او با نثار سلام و درود به ارواح طیبه شهدای انقلاب و دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم گفت: 50 ماه پیش، بحرانی در سوریه با عنوان ثوره الشعب به معنای انقلاب مردم، در سوریه آغاز شد که رسانههای غربی این مطلب را تبلیغ میکردند که قیامی مردمی برای سرنگونی حکومت سوریه در حال انجام است که به علت غبارآلود بودن فضا برخی از کشورهای منطقه آن را پذیرفتند.

وی افزود: اما با گذشت زمان، کذب بودن این ادعا ثابت شد و دنیا فهمید که هدف از این بحران هدف قرار دادن محور مقاومت و گرفتن انتقام از سوریه به دلیل حمایتهایی که در هشت سال دفاع مقدس از ایران داشت بوده است و این بود که دستان پشت پرده قضایای سوریه آشکار شد. رهبر معظم انقلاب، چند ماه پس از آغاز بحران سوریه فرمودند: «جنگ سوریه، جنگ نیابتی بینالمللی است» برای برخی هضم این سخن، سخت بود اما مدتی گذشت تا پای تکفیریها از 85 کشور دنیا به سوریه باز شد که اکنون نیز در حال نبرد هستند.

وی افزود: عمده آنچه در سوریه اتفاق افتاد که در ابتدا پررنگ و در حال حاضر کمرنگ شده است جنگ رسانهای بود. آنها در رسانههای خود نشان میدادند که همه مردم سوریه مخالف دولت بشار هستند و حکومت فاقد حمایت مردمی است. درصورتیکه اینطور نبود. ما با حداکثر توان رسانهای خود در برابر غول رسانهای دشمن ایستادیم و سعی کردیم در این جنگ جامعنگر باشیم تا رسالت رسانهای خود را ادا کرده باشیم.

شمشادی اظهار داشت: در تاسوعا و عاشورای حسینی دو سال قبل، گروه داعش در مناطق اشغالی بیانهای صادر کردند با عنوان "نحن ابنا الیزید" که در این بیانیه آمده بود که ما با شما محبان اهلبیت در جنگیم. البته ما از بیان اینکه حیدری و حسینی هستیم ابایی نداریم و از هزار و چهارصد سال پیش تاکنون این را اعلام کردهایم اما این گروه بهواسطه جنایاتی که اجدادشان در طول تاریخ اسلام در حق مسلمانان کردند از بیان آن واهمه داشتند اما در حوادث منطقه با عملکردی که از خود نشان دادند و به خاک و خون کشیدن مردم سوریه و عراق بهنوعی مهر تأیید بر عملکرد نیاکان خود زدند.

خبرنگار جمهوری اسلامی ایران در سوریه در بخش دیگری از سخنانش بابیان خاطراتی از شهدای مدافع حرم یاد آنها را گرامیداشت. او گفت: ابو تراب یکی از مدافعان حرم بود که در ایامی که جنگ در سوریه جنگ تکتیراندازها بود با شجاعت پرچم حرم حضرت زینب (س) را نصب کرد و طولی نکشید که مزد خود را گرفت. این خاطره را هم دوست صمیمی شهید محمود رضا بیضایی که یک دختر به نام کوثر داشت و اهل تبریز بود بعد از شهادتش برای من تعریف کرد. او گفت محمود رضا یک نوبت به مرخصی که آمد به من گفت در درگیری که با تکفیریها داشتیم زیر آتش شدید آنها بودیم که باید از منطقهای عبور میکردیم.

وی افزود: زمان عبور در آن شرایط که تکتیراندازها ما را هدف قرار داده بودند و صدای گلولههایی که از کنارمان رد میشد را میشنیدم یک نفر جلو چشمم بود و فقط به کوثرم فکر میکردم. وقتی بهجای امن رسیدم افسوس خوردم که چرا به فکر او بودم. تا اینکه در آخرین سفر، وقتی برای خداحافظی آمد دست دور گردنش انداختم و گفتم انشاءالله بهسلامت بروی و برگردی. به او التماس دعا گفتم و از او خواستم حرم رفت من را هم دعا کند. در همان حال سر در گوش من کرد و گفت: این نوبت از کوثرم هم بریدم. رفت و جرعه نوش جام شهادت شد.

شمشادی بیان کرد: سردار شهید اسکندری، یکی از یادگاران دفاع مقدس بود که آن دوران را درک کرده بود ولی خدا خواسته بود که زنده بماند. او در دستگاههای اجرایی کشور مشغول به خدمت بود. او در این بحران سفری به سوریه داشت به زیارت حرم حضرت زینب (س) رفت و دوستانش را دید و جمعی از شهدا را زیارت کرد. در یکی از بازدیدهای میدانی که عازم حلب شده بود توسط تکتیراندازها هدف قرار گرفت و پیکر او در منطقه ماند سپس تکفیریها، سر او را بریدند چرخاندند هلهله کردند و فیلم و عکس گرفتند و آن را در فضای مجازی منتشر کردند.

وی با انتقاد از افرادی که در مجالس شهدای مدافع حرم که از اتباع کشور افغانستان هستند حضور پیدا نمیکنند، اظهار داشت: شهدای مدافع حرم از تیپ فاطمیون، لبیک یا زینب (س) را با خونشان نشان دادند سینه خود را سپر کردند و در خون خود غلتیدند. سربند یا حسین را بر پیشانی داشتند که سر از تنشان جدا کردند. حالا بعضی در مجالس این شهدا حاضر نمیشوند. آنها بدانند که خودشان ضرر کردهاند. شفاعت یکی از این عزیزان او و خانوادهاش را در قیامت نجات میدهد.

شمشادی در پایان سخنانش وظیفه جامعه ما را در قبال مسئله سوریه و شهدای مدافع حرم بالا بردن آگاهی دانست و تأکید کرد: در قبال مسئله سوریه باید آگاه باشیم که وضعیت چگونه است؟ هرچقدر میتوانیم روشنگری کنیم و دیگران را آگاه کنیم که امنیت تا کجا تضمینشده است و چه کسانی به زمین میافتند تا ما سربلند باشیم. ما باید آمادگی داشته باشیم. از طرفی هم از شما خواهش میکنم هر زمان که به هر دلیل به گلزار شهدا میروید به سراغ شهدای مدافع حرم بروید و نگذارید غریب بمانند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار