چیت‌چیان در دفاع از خود مطرح کرد:

۲۰ هزار و ۲۸۰ سال زمان برای اجرای ۶۷۶ طرح در دست اجرا/برنامه کاملی برای دریاچه ارومیه داریم

وزیر پیشنهادی نیرو می گوید ۶۷۶ طرح ملی در حوزه‌های آب و فاضلاب در دست اجرا است که اتمام هر کدام به طور متوسط ۳۰ سال زمان می‌برد.
کد خبر: ۱۲۷۱
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۴ - 15August 2013

۲۰ هزار و ۲۸۰ سال زمان برای اجرای ۶۷۶ طرح در دست اجرا/برنامه کاملی برای دریاچه ارومیه داریم

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، حمید چیتچیان وزیر پیشنهادی وزارت نیرو عصر امروز در دفاع از برنامههای خود در صحن علنی مجلس ضمن تشکر از نمایندگان موافق و مخالف، اظهار داشت: وزارت نیرو صنعت و تخصصی برای تامین خدمات زیرساختی آب، برق و فاضلاب است.

وی با بیان اینکه ماموریتهای وزارت نیرو در راستای تحقق بخشیدن به سه هدف محوری است، به تشریح این اهداف پرداخت و گفت: پشتیبانی از توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور،تلاش در جهت بهبود و کیفیت زندگی مردم و صیانت از منابع آب این اهداف هستند.

وزیر پیشنهادی نیرو، آب،برق و اقتصاد آب و برق را محورهای سخنانش عنوان کرد با بیان اینکه برنامهام در راستای اهداف بالادستی است، تصریح کرد: کشور بر روی کمبربند خشک جهان قرار دارد و آب محور اصلی توسعه کشور است. دسترسی و بهرهگیری از این منبع حیاتی با مسادل گوناگون اقتصادی ، اجتماعی و زیست محیطی آمیخته است. بر اساس نتایج تحقیقات و مدلسازی دورهای اقلیمی پیشبینی شده که در دهه پیشرو کره زمین با نوع تغییر نظام بارش و اقلیم مواجه شود، همچنین پیشبینی میشود با توجه به رشد بیرویه استفاده ازمنابع آبی در سالهای آینده کشور با دشواریها و چالشهایی مواجه میشود.

چیتچیان با تاکید بر اینکه مدیریت آب کشور باید به گونهای باشد که آمادگی روبرو شدن با این چالش را داشته باشد، کما اینکه در حال حاضر شاهد افت شدید تراز آب زیرزمینی نیز هستیم، به ردوی برنامههایش پرداخت و افزود:مهار آبهای مشترک در چارچوب تفاهمنامه مرتبط، تغییر رویه در تامین مالی طرحهای اجرایی، افزایش سطح برخورداری شهرها و روستاها از آب آشامیدنی و توسعه روشهای نوین و ارزان برای تصفیه فاضلاب، حل مشکل آبرسانی به روستاهای با 20 خانوار، تکمیل طرحهای مکمل زنجیره تولید، مدیریت به هم پیوسته منابع آب کشور، رعایت اصول توسعه پایدار، مدیریت عرضه با تاکید بر اصلاح و هوشمندی سامانههای پایش آب، مدیریت تقاضا در کشاورزی، صیانت از آبهای زیرزمینی و اجرای طرحهای تعادلبخشی، توجه به تالابها به ویژه دریاچه ارومیه، جلب مشارکت مردم و هماهنگی با دستگاههای ذیربط به منظور اثربخشی برنامهها، اولویتبندی طرحها به لحاظ تامین و تخصیص اعتبار کافی و استقرار ساختار حقوقی مناسب از حق آبه کشور را از رئوس برنامههایم در زمینه آب برای تصدی وزارت نیرو است.

وی به بخش برق اشاره کرد و با بیان اینکه صنعت برق در جایگاه چهاردهمین صنعت جهان و را ظرفیت اسمی تولیدی 70 هزار مگاوات و ارائه خدمت به 29 میلیون مشترک گسترده ترین شبکه خدمات زیربنایی کشور است، اظهار داشت: این صنعت به سرمایه گذاری اسلانه 17 هزار میلیارد تومان نیاز دارد که یکی از سرمایهبرترین صنعت های کشور است.

وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به صادرات 11 میلیارد کیلووات ساعت برق به 5کشور همسایه گفت: با وجود موفقیتهای بزرگی که در این صنعت به وجود آمده است اما متاسفانه از چالشهای ریشهای متعددی رنج میبرد که پایین بودن بازده نیروگاهها، عدم بهرهگیری ازمنابع انرژی تجدیدپذیر و الزام صنعت به استفاده از گازوئیل و مازوت برخی از این موارد است.

چیتچیان همچنین بر حمایت از ایجاد ظرفیت ساخت سالانه 500مگاوات توربین گازی و پنجهزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ... تاکید کرد و افزود:عمدهترین تغییری که در صنعت برق صورت میگیرد در یک جمله خلاصه کردهام که  تغییر پارادایم صنعت برق از تمرکز بر توسعه ظرفیتهای برق به مدیریت تامین کالا،اقتصاد با مشارکت مردم و سازگار با محیط زیست خواهد بود.

وی مهمترین مساله را اقتصاد آب و برق دانست و گفت: در حال حاضر حدود 676 طرح ملی و ملی- استانی در بخشهای آب و فاضلاب در دست اجرا است که به بیش از یکصد هزارمیلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با ادامه این روند در صورت افزایش یافتن طرحهای جدید و یا افزایش منابع سالانه به میزان نرخ تورم، زمان اتمام هر طرح بیش از 30 سال طول میکشد هر چند بودجه شرایطی مانند فروش اوراق را پیشبینی کرده است اما باید تمهیدات لازم انجام شود.

وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به راهکارهای برونرفت از وضعیت فعلی برای صنایع مذکور گفت: استفاده گسترده از ظرفیت بخش خصوصی، اصلاح و منطقی کردن نظام تعرفه آب وبرق، بخشی از این راهکارها میباشد.

چیتچیان با اشاره به صحبتهای قاضیپور در خصوص لزوم توجه به دریاچه ارومیه گفت: این اطمینان را میدهم که در رابطه با دریاچه ارومیه برنامه کاملی در دست اقدام داریم که تجدیدنظر در مورد سدسازیها و بازنگری آنها و نیز انتقال آب از حوزههای دیگر از جمله خزر که رود ارس بخشی از آن است مدنظر وزارت نیرو خواهد بود.

وی در پایان گفت: با درک وضعیت کنونی آماده انجام این وظیفه سنگین هستم.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار