به مناسبت سالروز شهادت اولین شهدای جهاد سازندگی؛

ستاد جهاد سازندگی را در شهر زاهدان تشکیل داد/ در این راه مشتاق شهادت هستم

فعالیت‌های ضد رژیم ولی‌الله نیکبخت موجب تهدیدهایی از سوی دستگاه‌ حاکمه می‌شد که هر بار در جواب می‌گفت: «من قطره‌ای از اقیانوس بی‌کران هستی‌ام و با تمام وجودم در به انجام رساندن رسالتم سعی خواهم کرد و در این راه مشتاق شهادت هستم».
کد خبر: ۱۷۹۲
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۵ - 05August 2013

ستاد جهاد سازندگی را در شهر زاهدان تشکیل داد/ در این راه مشتاق شهادت هستم

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس ، ولیالله درسال 1330 در روستای قهنویه اصفهان دیده به جهان گشود. دوران تحصیل خود را تا مقطع دیپلم در اصفهان گذراند و پس از آن جهت ادامهی تحصیل در رشتهی برق عازم دانشگاه شیراز شد و موفق به اخذ درجهی فوق لیسانس از دانشگاه فوق گردید.
 
از خصوصیات بازر نیکبخت رشد و پویایی فکری او بود. وی با تشکیل کلاسهای عقیدتی سیاسی نتیجهی مطالعات خود را در این زمینهها به علاقمندان منتقل مینمود. در زمانی که سایهی شوم اختناق ستمشاهی همه جا گسترده بود، مهندس نیکبخت از تخصص خود برای ساختن بمبهای ساعتی، الکترونیکی و تلهای استفاده کرده ضربات سنگینی بر پیکر رژیم شاهنشاهی وارد نمود.
 
از طریق سنگر علم نیز با تدریس در دبیرستانها و دانشگاه به مبارزه و مخالفت با طاغوت پرداخت. پس از مدتی برای انجام خدمت وظیفه عازم سیستان و بلوچستان شد و بعد از اتمام خدمت در همانجا باقی ماند. در سال 1353 ازدواج نمود و زندگی تازهای را آغاز کرد.
 
فعالیتهای ضد رژیم ولیالله موجب تهدیدهایی از سوی دستگاه حاکمه میشد که هر بار در جواب میگفت : « من قطرهای از اقیانوس بیکران هستیام و با تمام وجودم در به انجام رساندن رسالتم سعی خواهم کرد و در این راه مشتاق شهادت هستم». با پیروزی انقلاب اسلامی و صدور فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی ، مهندس نیکبخت ستاد جهاد سازندگی را در شهر زاهدان تشکیل داد.
 
از مهمترین اقدامهای او میتوان به ایجاد جامعهی اسلامی دانشگاه، تشکیل صندوق تعاونی کارکنان دانشگاه، تأسیسی کمیتهی انقلاب اسلامی، بنیانگذاری سپاه پاسداران و بنیاد مستضعفین در زاهدان، شناسایی و خنثی کردن توطئههای ضدانقلاب اشاره نمود.

سرانجام درسال 1358 دشمنان انقلاب قلب یکی از پاکترین فرزندان این ملت را هدف گرفت و خون پاک اولین شهید سازندگی ایران در بخش ایرندگان شهرستان خاش در سن 28 سالگی به همراه یار و رفیق همراهش(امام بخش ریگی)بر زمین ریخت و بدینسان مهندس ولیالله نیکبخت رسالت خدایی خویش را در تداوم بخشیدن به انقلاب اسلامی ایران در مرزهای این آب و خاک ایفا نمود، و جهادی را که به فرمان امام(ره) خویش علیه ویرانی کشور آغاز کرده بود به پایان رساند.
 
شهید امام بخش ریگی در سال 1331 در جالق سروان به دنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات و اخذ دیپلم، به عنوان سپاهی دانش به مشهد اعزام شد. از دانشسرای عالی زاهدان در رشته زبان انگلیسی فوق دیپلم گرفت و پس از انقلاب به جهاد سازندگی پیوست و در کنار شهید نیکبخت به خدمت پرداخت.
 
سرانجام این دو شهید بزرگوار در تاریخ شانزدهم مرداد سال 58، هنگامی که برای بازدید از پروژه های روستایی جهاد، عازم روستاهای چاه بهار بودند، در جاده ایرندگان، مورد حمله اشرار ضد انقلاب گرفتند و به شهادت رسیدند.
 
از آن زمان، روز شهادت آنان به نام «روز شهدای جهاد سازندگی» نامگذاری شد.
 
نظر شما
پربیننده ها