گزارش؛

مضامین نو نیاز ادبیات و هنر دفاع مقدس امروز

هنر دفاع مقدس امروز اگر چه شاهد تولیدات نسبتا خوبی در عرصه رمان ، فیلم و نمایش بوده است اما داشتن نگاهی جدید و پرداختن به مضامین نو و بکر از پایمردی ها و از خود گذشتگی جوانان این مرز و بوم از ضروری ترین نیازهای این عرصه به شمار می رود.
کد خبر: ۳۸۳۳
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۴ - 09October 2013

مضامین نو نیاز ادبیات و هنر دفاع مقدس امروز

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، با گذشت سال ها از پایان جنگ هنوز موضوعات ارزشمندی از عرصه دفاع مقدس همچون سرمایه های موجود پس از جنگ یعنی ایثارگران و جانبازان وجود دارد که می تواند بن مایه ای برای تولید آثار فاخر سبنمایی و نمایش باشد اما متاسفانه کمتر بدان پرداخته شده است.


تولید آثار ادبی فاخر در عرصه دفاع مقدس با مطالعه دقیق و عمیق در مورد موضوعات امکان پذیر خواهد بود ، همچنین داشتن نگاهی عمیق و توجه به مسائل زیربنایی تولید چنین آثاری را امکان پذیر می سازد.


در سالهای اخیر رمان هایی همچون شنام ، کوچه نقاش ها ، کالک های خاکی ، نور الدین پسر ایران در عرصه ادبیات تولید شده است که می تواند در ساخت فیلم ها و سریال ها استفاده شود اما به رغم تولید این آثار، نه تنها فیلم های خوبی تولید نشده بلکه بیشتر آثار، دارای مضامین غیر واقعی هماره با بزرگ نمایی از جنگ هستند.

داشتن نگاه عمیق و تحلیل برای نویسندگان ضرورت است

فیروز زنوزی جلالی نویسنده حوزه دفاع مقدس گفت : آثار خوبی در این عرصه تولید شده اما برای ساخت فیلم ها و نمایش های مرتبط با آن باید یک برنامه ریزی اصولی صورت گیرد.

وی افزود : در برخی آثار تنها به مباحث روبنایی توجه شده درحالیکه مطالعه عمیق و دقیق و توجه به مضووعات زیربنایی هم می تواند در این راستا اثر گذار باشد.

نویسنده کتاب "قاعده بازی" گفت: ادبیات دفاع مقدس دچار تکرار غریبی شده است و نظرات نو و ایده پردازی های کمتری را در آن شاهدیم .

وی یکی از مولفه های نویسندگی را تحقیق و پژوهش دانست و گفت : آثار خلق شده درباره ادبیات دفاعمقدس کم بنیه است و این امر منجر به تکرار و تقلید در این عرصه شده است؛ منابع خام زیادی در این ارتباط وجو دارد و اگر نویسندهای برای خلق اثر خود به چرایی اتفاقات بپردازد می تواند از آن بهره بگیرد.
 
هنوز حق مطلب در مورد دفاع مقدس ادا نشده است

«مصطفی محدثی خراسانی» شاعر و پژوهشگر دفاع مقدس با بیان اینکه شعر دفاع مقدس کارنامه درخشانی از خود در این عرصه برجای گذارده است افزود : البته هنوز هیچ هنری نتوانسته در این زمینه رسالت خود را به نحو کامل ادا کند.

وی تکرار را یکی از آسیب های این حوزه برشمرد و افزود : جریان شعر دفاع مقدس دیگر در صحنه جنگ خلاصه نمی شود ، حوادث و جریاناتی بعد از جنگ وجود داشته و دارد که پرداختن به آن قطعا تاثیر گذار خواهد بود.
 
باید به دنبال نگاه نو در ادبیات دفاع مقدس بود

حسین اسرافیلی شاعر حوزه دفاع مقدس نیز معتقد است :در شعر دفاع مقدس باید به دنبال زاویه دید جدید و نویی بود و از تکراز مضامین کلیشه ای پرهیز کرد.

وی افزود : شاعران ما در عرصه شعر دفاع مقدس درخشش خوبی داشته اند و جوانان نیز همپای پیشکسوتان آثار ارزشمندی به لحاظ فرم و محتوا تولید کرده اند.
 
با ترجمه می توان ادبیات دفاع مقدس را به جهانیان معرفی کرد

«رضا اسماعیلی» شاعر حوزه آیینی و دفاع مقدس گفت: دوران درخشان دفاع مقدس سرمایه ایی بی بدیل و ارزشمند برای انقلاب و ادبیات ما است که نباید به فراموشی سپرده شود. پرداختن به زویای مختلف در عرصه دفاع مقدس می تواند این دوران را همچنان در اذهان مردم ایران و جهان زنده نگهدارد.

اسماعیلی کوتاهی در ترجمه آثار دفاع مقدس را عاملی در مهجور ماندن این گونه ادبی دانست و یادآور شد: ما آثار مقاومت برخی کشورها را ترجمه کرده ایم اما برای معرفی این ادبیات به جهان کاری در خور شانی انجام نداده ایم.
وی گفت: امروز ادبیات دفاع مقدس نیازمند نگاه نو است ، خوب است شاعران و نویسندگان با مطالعه عمیق و دقیق موضوعاتی را مورد توجه قرار دهند که کمتر بدان پرداخته شده است.

بیان این نظرات نشان می دهد هنوز فاصله زیادی برای رسیدن به جایگاه مطلوب در عرصه ادبیات دفاع مقدس وجود دارد؛ حمایت همراه با برنامه ریزی، رسیدگی مادی معنوی به نویسندگان، در اختیار گذاردن منابع و اسناد، گفت وگو با بازماندگان و سرمایه های جنگ، مطالعه، تحقیق و به روز شدن نویسندگان همه و همه می تواند به خلق آثار ارزشمند کمک کند.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار