امیر سرتیپ محمد حسن نامی:

حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس وظیفه آحاد افراد جامعه است

انتقال فرهنگ جهاد و شهادت کار بسیار پرارزشی است و رهبر معظم انقلاب نیز خیلی روی این موضوع تأکید دارند؛ این به عنوان یک وظیفه است.
کد خبر: ۳۸۹۱
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۲ - ۰۷:۲۳ - 29September 2013

حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس وظیفه آحاد افراد جامعه است

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، امیر سرتیپ محمد حسن نامی جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در هفته دفاع مقدس در بازدید از خبرگزاری دفاع مقدس، در گفتگو با خبرنگار ما شرکت کرد. آنچه در ادامه می آید، ماحصل این گفت و گو است.
 

*موفقیت و پیروزی در دفاع مقدس، در کنار تفکر و اندیشه الهی امام(ره)، انسجام و اتحاد میان نیروهای ارتش و سپاه بود. این اتحاد و انسجام چگونه حاصل شد و تا چه اندازه در پیشبرد اهداف و آرمانهای والای امام(ره) تاثیرگذار بود؟


تعبیر بنده از آن روزها، روزهای سخت ولی شیرینی است. سخت به این دلیل که ما جوانان عزیزی را از دست دادیم و دشمن در سرزمین ما بود. دشمنی که شاید هیچ اعتقادی به خدا نداشت و شیرین از این جهت که این جنگ یک دانشگاه برای همه نیروهای ما بود، دانشکاهی که در آن معنویت بسیاری حکم فرما بود. انسان در آنجا می توانست ببیند کسانی که در این مسیر قرار می گیرند، روز به روز دید و نگاهشان یک یا چند قدم به خدا نزدیک می شد. رفتارها و گفتارها متفاوت بود و معنویت و عشق واقعا در آن مناطق و آن روزها موج می زد.

شاید نمازی را که آنجا خواندیم در پشت جبهه نخوانده ایم. در عملیات محرم به بیسیم چی مان گفتم: هر موقع وقت نماز شد خبر کن، پرسید: حتی اگر شما در خط بودید؟ گفتم اشکالی ندارد حتی اگر در خط هم بودیم شما ساعت را نگاه کن و اعلام کن. ما در معبر و در همان حالت رزم نماز صبح را خواندیم و من احساس می کنم دیگر هیچ وقت این نماز برای من تکرار نشد. در آن موقع ما و نیروهایمان (ارتش) با گروه شهید زین الدین (سپاه) که ایشان مسئول تیپ بود، ادغام شده بودیم. واقعا احساس می کنم پس از آن، حتی در مدینه و جمکران و اماکن متبرکه دیگر هم چنین حال و هوایی به من دست نداد و اتفاق نیفتاد.

معنویت، اتحاد و انسجام در جبهه ها و در میان تک تک رزمندگان اعم از ارتشی و سپاهی و بسیجی موج می زد. با وجودی که شرایط واقعا شرایط سخت و حساسی بود. وقتی نوشته های حضرت امام (ره)، بزرگان و مقام معظم رهبری  را مرور می کنیم، می بینیم که در آن دوران بویژه ماههای اول جنگ در وضعیت بسیار بحرانی  قرار داشتیم. افرادی مثل بنی صدر قدرت دستشان بود و می دیدند که او دارد خیانت می کند و آنها واقعاً خون دل خوردند و این در بعضی از نوشته ها و گفته های حضرت آقا مشهود است.

*بدون تردید، دوران دفاع مقدس برکات فراوان و بسزایی را برای انقلاب و نظام مقدس ما و نیز ملت شریف ایران به دنبال داشته است. حضرتعالی خیرات و برکات آن دوران را تا چه اندازه تاثیرگذار در جهت اعتلای جامعه امروزمان می دانید؟

دوران دفاع مقدس عبرت هایی دارد که ما نه تنها برای ملت و جوانان خودمان و بویژه نسل سوم، بلکه باید به کشورهای اسلامی، این تجارب را منتقل کنیم. حضرت امام(ره) در یکی از سخنرانی هایشان که فکر می کنم برگرفته از آیات سوره آل عمران بود تاکید داشتند: «ولاتحزنوا» مبادا بترسید و غمگین شوید، «انتم الاعلون» شما بالاترید. آن بیانات به انسان جان می داد. درس ها و عبرت ها برای ما چه بوده؟ یکی از برکات این جبهه اتحاد اقوام و گروه ها بود. در همان دوران دفاع مقدس گروه های مختلفی متحد شدند و انسجامی که پیدا کردند. از همین جبهه ها بود.
 
اگر ما امروز در علوم مختلف، علوم هسته ای، علوم ملکولی، علوم نانو، علوم فضایی و بسیاری علوم دیگر واقعاً در حد قابل قبولی در دنیا قرار داریم هسته و نطفه اصلی آن در این جبهه ها بود. چون در جبهه نخبگان و فرهیختگان و اساتید دانشگاه وارد میدان جنگ شدند و درس عمل را در آنجا آموختند. استاد مسلم دانشگاه به عنوان یک جوشکار ساده وارد جنگ شده بود، چون احساس تکلیف و وظیفه کرده بود. همگان با پوست و خون خودشان نیازمندی ها را درک کردند. زمانی 7- 8 قبضه خمپاره که می دادند خوشحال می شدیم، در زمان بنی صدر جلوگیری می کرد که مبادا تسلیحاتی به سپاه بدهند. یا مثلا سیم خاردار به ما نمی دادند و همه از جان خود برای دفاع از مرز و بوم و میهن خود تلاش می کردند. اگر این جنگ نبود و دفاع مقدس نبود ما امروزه در اینجا نبودیم و توان بازدارندگی امروز را نداشیم.
 
*دفاع ارزشمند، مقدس و مردمی ما در هشت سال جنگ، علاوه بر خیرات و برکاتی که برای انقلاب و نظام مقدس اسلامیمان به همراه داشته است، تاثیراتی برون مرزی را نیز داشته که گویی مدلی جدید از مقاومت و ایستادگی را ارائه کرده است. شما در این خصوص چه نظری دارید؟

انقلاب اسلامی ایران مسیر تاریخ را عوض کرد و از نظر من دومین  مسئله ژئواستراتژیک جهان، دوران دفاع مقدس ایران بوده است. دفاع مقدس این مسیر تاریخ را تقویت کرد و به ملل دیگر نشان داد، اگر امروز جهان شاهد بیداری اسلامی در بسیاری از کشورهای اسلامی است و می بینیم که در مقابل ظالمان می ایستند، همان استراتژی انقلاب اسلامی و به دنبال آن دفاع مقدس است که نشأت گرفته از استراتژی و فرهنگ عاشورا است که می گوید؛ ظلم نکن ولی زیر بار ظلم کسی هم نرو. ما به جایی حمله نکردیم ولی این استراتژی ما تعیین کننده و ماندگار شد. رزمندگان ما به تاسی از اندیشه های معنوی و الهی امام (ره)، یک فرهنگ معنوی را به کل جامعه جهانی ارائه کردند. استکبار در سال های اخیر خیلی دوست داشت که به ما حمله کند، ولی دوران شکوهمند دفاع مقدس را از ملت ما دیده بود و باعث شد که اینها زمانی که تصمیم می گرفتند حمله کنند، بلافاصله یاد آن دوران بیفتند و حساب کار خود را بکنند.
 

*حفظ و انتقال فرهنگ والای دوران دفاع مقدس بسیار ارزشمند و ستودنی است. به عنوان یکی از مسئولان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس بفرمائید در راستای حفظ و انتقال این فرهنگ، خاصه به نسل جدید و کاربردی کردن آن در جامعه چه اقداماتی صورت گرفته و یا شایسته است که صورت بگیرد؟

 بله، انتقال فرهنگ جهاد و شهادت کار بسیار پرارزشی است و رهبر معظم انقلاب نیز خیلی روی این موضوع تأکید دارند. این به عنوان یک وظیفه است. نه تنها وظیفه بنیاد حفظ  آثار ارزش های دفاع مقدس، بلکه آحاد جامعه ما باتوجه به اینکه بار سنگین جنگ به دوش مردم بود در انتقال این ارزش ها هم باید از مردم استفاده کنیم. خوشبختانه از وقتی سردار کارگر به بنیاد آمده اند، این کار به خوبی انجام شده است و سردار دکتر فیروزآبادی نیز عنایت ویژه ای به این کار دارند، به این صورت که انتقال پیام دفاع مقدس به مردم ایران و نسل سوم و جهان وظیفه شرعی است. به طوری که استکبار نتواند رشد کند و کشورهای دیگر را استعمار و اشغال کند. این دستور اسلام و آقا امام حسین(ع) است.
 
ما برای این کار الهی و ارزشمند باید از ظرفیت مساجد بیشتر استفاده کنیم. بازخوانی عملیات ها مثلاً عملیات فتح المبین، محرم، بیت المقدس و دیگر عملیات ها به بهانه های مختلف باید صورت بگیرد و نسل امروز با آنها آشنا شوند و بدانند که برخی از آنها از چنان مهندسی دقیق ومنظمی برخوردار بوده که امروزه در دانشگاه های نظامی دنیا تدریس می شود و این ها توسط رزمندگان ما آن هم با آن همه کمبود و تحریم و فشار از سوی قدرت های بزرگ دنیا طراحی و اجرا شده است. از ظرفیت های مردمی و گروه های مختلف شامل روحانیون، دانشجویان، جوانانی که در جبهه حضور داشتند حتی زنان که در امر دفاع مقدس در پشت جبهه ها حضورداشتند استفاده شود. از امکانات آِی سی تی باید بهره برداری شود و این فرهنگ نه تنها به نسل امروزمان بلکه به دنیا معرفی و منتقل شود.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار