رئیس سازمان پدافند غیرعامل در جمع خبرنگاران:

درباره هک سیستم‌های رایانه‌ای گاز پارچین به جمع‌بندی نرسیده‌ایم

سردار سرتیپ جلالی درباره ادعای مطرح شده مبنی بر انفجار تأسیسات گاز پارچین به واسطه هک سیستم‌های رایانه‌ای گفت:تا زمانی که جمع‌بندی در این‌خصوص ابعاد این حادثه صورت نگیرد، نمی‌توانیم اظهار نظری درباره آن داشته باشیم.
کد خبر: ۴۰۳۳۲۷
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۲ - 28June 2020

درباره هک سیستم‌های رایانه‌ای گاز پارچین به جمع‌بندی نرسیده‌ایمبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، سردار «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل صبح امروز در حاشیه همایش ملی پدافند شیمیایی که در دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اظهار نظر مقامات اسرائیل مبنی بر هک کردن تأسیسات گاز پارچین، اظهار داشت: درباره موضوع انفجار تأسیسات گاز پارچین عنوان شده که این حادثه به واسطه هک سیستم‌های رایانه‌ای این مرکز صورت گرفته است؛ اما تا زمانی که جمع‌بندی در این‌خصوص ابعاد این حادثه و ادعا صورت نگیرد، نمی‌توانیم اظهار نظری درباره آن داشته باشیم.

وی ادامه داد: مسایل سایبری پیچیده است، به همین خاطر نیاز به تجزیه و تحلیل دارد؛ پس تا زمانی که این روند طی نشود نمی‌توان اظهار نظر قطعی انجام داد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ادامه با بیان اینکه بمباران شیمیایی سردشت در سال ۱۳۶۶ بهانه‌ای شد تا به موضوع پدافند شیمیایی پرداخته شود، افزود: موضوع پدافند شیمیایی دو بخش دارد که یک بخش نگاه به کاربرد سلاح شیمیایی و مباحث حوزه مربوط به جنگ است که در دفاع مقدس وجود داشت و بخش دوم مربوط به صنعت شیمیایی کشور است که خوشبختانه ما امروز جزو قطب‌های شیمیایی در دنیا هستیم.

سردار جلالی گفت: بیش از شش هزار مرکز شیمیایی و پتروشیمی داریم؛ در واقع حوزه صنعت شیمیایی به‌عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور برای ایجاد محصولات بسیار متنوع در حوزه‌های مختلف استفاده می‌شود؛ لذا الزامات توسعه این صنعت، ایمنی، امنیت و پدافند شیمیایی است که باید به آن توجه شود.

وی اظهار داشت: ما استقرار صنایع شیمیایی در جوار شهر‌ها یا باقی‌ماندن مراکز پرخطر شیمیایی در درون مرکز شهر‌ها را به‌عنوان یک چالش جدی می‌دانیم؛ به همین دلیل باید این مراکز به فضای بیرون شهر‌ها منتقل شوند و یا اگر ممکن نباشد، حتماً باید الزامات تشدید پدافند شیمیایی نسبت به آن‌ها انجام شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل بیان کرد: ما توانستیم در این مدت نظام جامع پدافند شیمیایی کشور را طراحی و در قالب یک اکوسیستم پدافند شیمیایی بخش‌های مختلف آن را آماده و اجرا کنیم؛ به‌طور مشخص در حوزه درمان، بیمارستان بقیه الله به‌عنوان قطب درمان مصدومان شیمیایی کشور تعریف شده که مسئولیت آموزش و پژوهش و انجام خدمات درمانی را در این حوزه دارد و در بیمارستان استان‌هایی که مراکز شیمیایی کشور هستند، کادر درمانی اعم از دکتر و پرستار را آموزش می‌دهد و موارد درمانی را دنبال می‌کند.

سردار جلالی با بیان اینکه توانسته‌ایم در بیمارستان بقیه الله مجهزترین اورژانس پدافند شیمیایی خاورمیانه را داشته باشیم که بسیار مهم است، افزود: در حوزه صنعت شیمیایی کشور، خوشبختانه کارخانجات بسیار خوبی هم در بخش دفاعی و هم در بخش خصوصی داریم و تجهیزات حفاظت شیمیایی و بهداشتی را اعم از لباس، ماسک و تجهیزات مربوط به آمبولانس و آنچه را که لازم داریم، خودمان طراحی کرده‌ایم به نحوی که در ماجرای کرونا از این ظرفیت داخلی به خوبی استفاده شد؛ لذا این روز بهانه‌ای است که به این موضوع توجه بیشتر و بهتری داشته باشیم.

وی ادامه داد: مؤلفه دیگری نیز به نام موضوع رزمایش‌ها وجود دارد؛ با توجه به اینکه مباحث شیمیایی باید به‌صورت منظم آموزش داده و تأمین شود، لازم است که رزمایش‌های جدید داشته باشیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: بر این اساس در سال جاری هم رزمایش‌های استانی و هم رزمایش‌های تخصصی را در مراکز پر خطر شیمیایی برای مقابله با هرگونه تهدید در این زمینه داریم؛ البته زمان آن به خاطر کرونا باید تنظیم شود؛ لذا طراحی و آموزش آن را دنبال می‌کنیم و به‌موقع آن را اعلام خواهیم کرد.

انتهای پیام/ 231

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار