نماینده ولی فقیه در استان یزد:

«اقتصاد مقاومتی» باید یکی از محورهای کار و رفاه اجتماعی باشد

آیت‌الله «ناصری» گفت: کارخانه‌های ما باید محل شکوفا کردن استعدادها و پرورش تکنسین‌ها باشد و اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی باید از همین‌جا آغاز شود و این مهم باید یکی از محورهای کار اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشد.
کد خبر: ۴۸۹۴۸۸
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۶ - 17November 2021

به گزارش دفاع‌پرس از یزد، آیت‌الله «محمدرضا ناصری» نماینده ولی فقیه در استان یزد، در دیدار با «محمدرضا فلاحتی» سرپرست جدید اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، با اشاره به ادغام‌های انجام‌شده در برخی وزارتخانه‌ها و ادارات، اظهار داشت: در این دستگاه‌ها ماموریت‌ها بیشتر و سنگین‌تر شده است، به‌ویژه در تعاون، کار و رفاه اجتماعی که هر سه، وظایف و ماموریت‌های سنگینی در برابر مردم دارند.

تعاونی‌های غیر فعال احیا شوند

وی عنوان کرد: یکی از اقدامات بسیار مهمی که باید در این اداره‌کل انجام شود، احیای تعاونی‌هاست؛ زیرا بسیاری از این تعاونی‌ها با تعداد بالا در مقطعی از زمان تشکیل شده‌اند؛ اما اکنون غیرفعال شده‌اند و اثری از آن‌ها نیست و بسیاری از آن‌ها نیز دچار ورشکستگی شده‌اند.

امام جمعه یزد بیان کرد: ایجاد اشتغال باید به دست تعاونی‌ها انجام شود و امروز نباید در جامعه ما به‌ویژه جامعه تحصیل کرده، شاهد این روند بیکاری باشیم و تعاونی‌ها باید این خلأ را پر کنند؛ در حالی که اکنون یک‌سوم تعاونی‌های ثبت‌شده نیز فعال نیستند.

تعاونی‌ها به وظایف خود عمل کرده و به اشتغالزایی کمک کنند

آیت‌الله ناصری یادآور شد: از زمان تشکیل وزارت تعاون تاکنون این دغدغه را مطرح کرده‌ایم که اغلب تعاونی‌ها تکلیف و وظایف خود را نمی‌دانند و بلاتکلیفند در حالی که تعاونی‌ها اگر به درستی کار و برنامه ریزی کنند، می‌توانند مشکل اشتغال مردم را حل کنند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در دوره‌ای حتی توسط وزیر مربوطه مطرح شد که ما مسئول اشتغال مردم نیستیم، تاکید کرد: اگر تشکیلاتی وجود داشته باشد که طرح‌های کارشناسی‌شده و قابل اجرا در اختیار افراد به‌ویژه جوانان فارغ‌التحصیل دانشگاهی قرار دهد و حمایت مالی و تسهیلاتی از آن‌ها انجام دهد، بخش قابل توجهی از مشکلات اشتغال این قشر حل خواهد شد؛ زیرا اغلب فارغ‌التحصیلان دانشگاه بعد از پایان تحصیل، بلاتکلیف و سرگردانند و اگر ساماندهی شوند، در مدار اشتغال قرار می‌گیرند.

آیت‌الله ناصری تصریح کرد: اگر این اتفاق می‌افتاد، اکنون شاهد این سطح از بیکاری فارغ‌التحصیلان نبودیم و علت اصلی این شرایط، نبود برنامه‌ریزی است؛ در حالی که این جوانان را می‌توان در قالب تعاونی‌ها ساماندهی کرد.

وی ادامه داد: تعاونی‌ها نباید معطل و بلاتکلیف بمانند و باید آن‌ها را فعال و وارد مباحث جدی‌تر کرد و با در اختیار قرار دادن طرح‌ها و آموزش بر اساس استعداد و علاقمندی افراد، جوانان تحصیل‌کرده را به کار گرفت.

تعاونی‌ها صنعت پوشاک را راه‌اندازی کنند

نماینده ولی فقیه در استان یزد بیان کرد: یکی از کار‌هایی که تعاونی‌ها می‌توانند به آن ورود جدی داشته باشند، صنعت پوشاک است؛ زیرا اکنون بسیاری از ریسندگی‌ها و نساجی‌ها در حال رکود و تعطیلی هستند؛ در حالی که سالانه مقادیر زیادی پوشاک از خارج از کشور وارد می‌شود.

آیت‌الله ناصری خطاب به مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد، تصریح کرد: تعاونی‌ها را فعال و وارد صنعت پوشاک کنید و با آموزش افراد، پرداخت تسهیلات، برندسازی و بازاریابی، از یک سو اشتغال گسترده ایجاد کنید و از سوی دیگر، از واردات پوشاک و خروج ارز جلوگیری کنید.

وی عنوان کرد: متأسفانه این صنعت مهم که نه به سرمایه کلان، نه آموزش و تکنولوژی پیچیده نیاز دارد و نه دچار آفت و درگیر تحریم و... می‌شود، رها شده است، در حالی که اگر این صنعت با برنامه‌ریزی درست و انجام کار با کیفیت انجام شود، تمام زنجیره نساجی از کشت پنبه تا دوخت و فروش لباس فعال می‌شود و در این چرخه، میلیون‌ها نفر مشغول به کار خواهند شد.

آیت‌الله ناصری تصریح کرد: متأسفانه اکنون بسیاری از زنان و دختران به‌خاطر مبالغ اندک و ناچیز در واحد‌های صنعتی که سنخیتی با روحیه زنان ندارد، مشغول به کار شده‌اند و گاه مشکلاتی نیز در این زمینه ایجاد شده است؛ اما در صورتی که صنعت پوشاک راه‌اندازی شود، علاوه بر اینکه از ذوق و سلیقه زنان بهره گرفته می‌شود، بسیاری از آن‌ها حتی در منزل می‌توانند به این شغل بپردازند و برای خود کسب درآمد کنند.

راه‌اندازی صنعت پوشاک از یزد آغاز شود

وی بیان کرد: توصیه می‌کنم راه‌اندازی این صنعت را از یزد آغاز و تعاونی‌ها را در این زمینه فعال کنید و بی‌شک دولت و برخی نهاد‌ها از جمله ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز به میدان خواهند آمد و حمایت و همراهی لازم را انجام خواهند داد.

امام جمعه یزد در مورد امور مرتبط با کارگران نیز اظهار داشت: خدماتی که به کارگران داده می‌شود، سبب ارتقاء آن‌ها نمی‌شود و متأسفانه در اکثر کارخانه‌ها نیروسازی نمی‌شود و هیچ برنامه‌ای برای رشد آن‌ها وجود ندارد.

وی عنوان کرد: کارگری که پنج سال در کارخانه‌ای کار و تجربه کسب می‌کند، باید خودش کارفرما شود یا حداقل ارتقاء پیدا کند و یا بتواند از دستگاهی که با آن کار می‌کند، سر دربیاورد و تعمیر آن را انجام دهد؛ اما این‌گونه نیست و در صورتی که دستگاهی مشکل پیدا کند، منتظر تکنسین‌های خارجی می‌مانند و گاه حتی ماه‌ها معطل می‌شوند.

آیت‌الله ناصری تصریح کرد: این خدمت به کارگر نیست و این سیستم در دوره قبل از انقلاب هم اجرا می‌شد که حاصل استعمارگری غربی‌هاست که اجازه نمی‌دادند استعداد‌های قشر کارگر شکوفا شود و این در حالی اتفاق می‌افتد که استعداد جوانان و کارگران ما بسیار بالاست؛ اما بعضا اجازه شکوفایی به این افراد داده نشده است.

کارخانه‌ها محل تربیت تکنسین‌ها و فضای شکل‌گیری اقتصاد مقاومتی شوند

نماینده ولی فقیه در استان یزد افزود: کارخانه‌های ما باید محل شکوفا کردن استعداد‌ها و پرورش تکنسین‌ها باشند و اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی باید از همین‌جا آغاز شود و این مهم باید یکی از محور‌های کار تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشد.

آیت‌الله ناصری بر لزوم جذب دانشجویان به کارخانه‌ها و سپردن امور فنی به آن‌ها تاکید کرد و گفت: اگر این اتفاق بیفتد، ظرف مدت کوتاهی تعداد زیادی نیروی مستعد و باتجربه تربیت می‌شود.

وی تصریح کرد: سبک فعلی که کارگر ۳۰ سال در کارخانه بدون هیچ پیشرفت و ارتقایی مشغول به کار است و بعد از ۳۰ سال با مبالغ ناچیز بازنشسته می‌شوند، شایسته کشور ما نیست و این رویه باید اصلاح شود.

«محمدرضا فلاحتی» سرپرست اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد نیز در این دیدار، با اشاره به آغاز فعالیت خود طی چند روز گذشته در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: امیدواریم با انجام خدمات مورد نیاز مردم، اعتماد و رضایتمندی مردم به عنوان یک سرمایه اجتماعی مهم، بازگردد.

وی با اشاره به وظایف این اداره‌کل در حوزه کارگری، کارفرمایی و بخش تعاون خاطرنشان کرد: در هر لحظه به این نکته توجه داریم که مخاطبان ما به طور مستقیم مردم هستند و به سنگینی وظایف خود واقف هستیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار