فتح خرمشهر؛ فتح خون/ دریادار سیاری:

وحدت و همدلی نیروهای مسلح موجب پیروزی عملیات بیت‌المقدس شد

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با اشاره به حماسه فتح خرمشهر گفت: همه نیرو‌های مسلح در عملیات بیت‌المقدس حضور داشتند و به همین جهت، این عملیات با پیچیدگی خاصی مواجه بود؛ اما با وحدت و همدلی کار پیش رفت.
کد خبر: ۵۲۴۵۲۲
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۶ - 24May 2022

دریادار سیاریبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در مراسم گرامیداشت چهلمین سالگرد عملیات الی بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر که صبح امروز (سه‌شنبه) با حضور جمعی از فرماندهان و کارکنان نیرو‌های مسلح در حرم مطهر امام خمینی (ره)  برگزار شد، با اشاره به اینکه نیرو‌های مسلح با وحدت و همدلی، راهبرد دشمن را با شکست مواجه کردند، اظهار داشت: دشمن بعثی با پشتیبانی شرق و غرب، حمله را علیه ایران اسلامی آغاز کرد و می‌خواست یک‌روزه خرمشهر و سه روزه آبادان را تصرف کند و در روز هفتم نیز در میدان آزادی با اصحاب رسانه مصاحبه کند و در واقع با این رویکرد، جنگ را آغاز کرد.

وی افزود: اما دشمن تا بن دندان مسلح فقط در خرمشهر با ۳۴ روز حماسه و مقاومت مواجه و راهبرد و نقشه راهش در حماسه مقاومت خرمشهر شکسته شد؛ همچنین دشمن بعثی دومین شکست را در کوی ذوالفقاریه آبادان از رزمندگان اسلام متحمل شد.

دریادار سیاری گفت: بخشی از خرمشهر ۱۹ ماه در تصرف رژیم بعثی قرار گرفت و با اقدامات امنیتی و ساخت دژها و موانع متعدد به هیچ وجه قابل باور نبود که بتوان خرمشهر را پس گرفت؛ همچنین صدام اعلام کرد که اگر خرمشهر بازپس‌گیری شود، من کلید طلایی بصره را به شما (ایرانیان) می‌دهم.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش ادامه داد: در نهایت، عملیات مشترک بیت‌المقدس آغاز شد و حماسه‌ای در طول این عملیات آفریده شد که تا تاریخ، تاریخ است، ایران و ایرانی با آن احساس بالندگی و افتخار می‌کند.

وی با اشاره به ویژگی‌های عملیات بیت‌المقدس بیان کرد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این عملیات فرصت کم زمانی بود و باید پس از شکست حصر آبادان و انجام عملیات فتح‌المبین که امام آن را فتح‌الفتوح خواند، به سرعت بخش وسیعی از نیرو‌ها را وارد این عملیات بزرگ می‌کردیم. آماده و تجهیز کردن این حجم از نیرو در کمتر از یک ماه کار بسیار دشواری بود که در عملیات بیت‌المقدس انجام شد.

امیر سیاری اضافه کرد: دومین ویژگی این عملیات، این بود که همه نیرو‌های مسلح اعم از ارتش، سپاه، بسیج، ژاندارمری و وزارت دفاع در آن حضور داشتند و به همین جهت این عملیات با پیچیدگی خاصی مواجه بود؛ اما با وحدت و همدلی کار پیش رفت.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: وسعت فزاینده این عملیات که مساحت پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربعی را در برمی‌گرفت از دیگر ویژگی‌های این عملیات بزرگ و غرورآفرین بود. وسعت منطقه عملیاتی بیت‌المقدس حدود ۱۰ برابر منطقه عملیاتی فتح‌المبین بود.

وی افزود: از دیگر ویژگی‌های عملیات بیت‌المقدس، موضوع عبور از رودخانه بود که اگر آمادگی رزمی وجود نداشته باشد، با مشکلات عدیده مواجه می‌شود، اما در بیت‌المقدس ظرف ۲ شب بیش از ۱۲ لشکر از رودخانه عبور داده شد.

دریادار سیاری ادامه داد: پیچیدگی در طراحی، سازماندهی و آماده به کار کردن نیرو از دیگر ویژگی‌های این عملیات بود و باید از همه طراحان عملیات و فرماندهان و رزمندگان این عملیات تشکر کرد که مردانه جنگیدند و لحظه‌ای از آرمان‌هایشان کوتاه نیامدند.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش اضافه کرد: از دیگر ویژگی‌های این عملیات، کنترل و فرماندهی آن بود که به جهت گستردگی نیرو‌ها و وسعت سرزمینی عملیات، کار بسیار سختی بود؛ اما با وجود همه سختی‌ها عملیات به نحو احسن انجام شد.

وی در خصوص نتایج عملیات بیت‌المقدس اظهار داشت: دشمن در این عملیات شکست سنگینی را تجربه کرد و طی آن نزدیک به شش هزار کیلومتر مربع از خاک کشورمان از لوث وجود دشمنان پاک شد و دشمن بعد از آن کاملاً در لاک دفاعی فرو رفت.

پس از فتح خرمشهر توان دفاعی ایران به دشمن دیکته شد
امیر سیاری بیان کرد: پس از این عملیات، نگاه دنیا نسبت به اقتدار جمهوری اسلامی ایران تغییر کرد و توان دفاع ایران از تمامیت ارضی و استقلال کشور به دشمن دیکته شد. دنیا از این پس اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی را پذیرفت و اوضاع سیاسی ایران در دنیا تغییر کرد؛ چون بُعد قدرت نظامی مهم‌ترین بعد قدرت ملی است و این عملیات سبب کسب جایگاه سیاسی ویژه‌ای برای ایران در سطح بین‌المللی شد.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش خاطرنشان کرد: در این عملیات ۱۹ هزار نفر از نیروهای دشمن اسیر شدند و باور کنید که این کار عظیم و بزرگی در سطح دنیا محسوب می‌شود؛ همچنین ۱۶ هزار نیروی بعثی در این عملیات کشته شدند.

وی عنوان کرد: ۲۶ روز مداومت عملیاتی در ماجرای آزادسازی خرمشهر اتفاق افتاد که کار پشتیبانی و حمایت از نیروی انسانی و تجهیز مداوم و مستمر نیرو در این عملیات نیز کار سنگین و بس دشواری بود که باید به آن توجه شود.

دریادار سیاری از دیگر اقدامات قابل توجه در این عملیات را انتقال شش هزار نیرو در روز بیست و چهارم عملیات از خراسان به مناطق عملیاتی جنوب کشور برشمرد که توسط خلبان نیروی هوایی انجام شد.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش یادآور شد: امام خمینی (ره) درباره این عملیات فرموند که خرمشهر را خدا آزاد کرد؛ هنگامی که کار برای خدا و با هدف الهی باشد اینگونه به ثمر می‌نشیند و نتیجه آن هم خدایی می‌شود.

امیر سیاری در پایان بر انسجام و همدلی بیشتر نیرو‌های مسلح تأکید کرد و گفت: باید همدل و هماهنگ و دست در دست هم به سمت اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی و خدمت به مردم حرکت کنیم؛ چراکه خرمشهر‌ها در راه است و باید با تأسی از این درس‌‌های عملیات بیت‌المقدس، پوزه هر دشمنی را به خاک بمالیم.

انتهای پیام/ 221

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار