دبیر جشنواره ملی خوشنویسی رضوی:

هنر اصیل خوشنویسی ابزار تأثیرگذار در توسعه فرهنگ دینی است

سپهری گفت: به کارگیری هنر اصیل خوشنویسی به عنوان یکی از ابزار تأثیرگذار در توسعه فرهنگ دینی و رضوی یکی از اهداف برگزاری جشنواره ملی خوشنویسی رضوی به شمار می‌آید.
کد خبر: ۵۶۸۸۵۵
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۹ - 24January 2023

ابزار تأثیرگذار در توسعه فرهنگ دینی کارگیری هنر اصیل خوشنویسی استبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «غلامرضا سپهری» دبیر جشنواره ملی خوشنویسی رضوی با اشاره به برگزاری نوزدهمین دوره جشنواره ملی خوشنویسی رضوی توسط بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران اظهار کرد: اوایل انقلاب تعداد اساتید خوشنویسی در کشور به ۱۱ نفر می‌رسید، اما امروز ۳۰۰ استاد خوشنویس در کشور داریم که متوسل شدن آن‌ها به خاندان اهل بیت (ع) حس و حال خوش نوشتن را در آنان بیشتر می‌کند، لذا همه خوشنویسان ما در میان آثار خود به موضوع اهل بیت (ع) و به ویژه موضوع رضوی پرداخته‌اند.

سپهری افزود: جشنواره امسال خوشنویسی رضوی در پنج بخش نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث و اقلام سته برگزار می‌شود و با توجه به زیبایی‌شناسی و پیشینه ارزشمند تاریخی خطوط به کار رفته در اماکن مختلف حرم رضوی و به منظور حفظ و اشاعه میراث فرهنگی و دینی به خصوص در حوزه‌های رضوی و همچنین احیای شیوه‌ها، شاخه‌ها و مهارت‌های کهن هنر خوشنویسی و شناساندن هر چه بیشتر آن‌ها به علاقه‌مندان و هنرمندان نسل جدید، دبیرخانه نوزدهمین جشنواره ملی خوشنویسی رضوی دو اولویت موضوعی را مدنظر قرار داده است.

دبیر جشنواره ملی خوشنویسی رضوی ادامه داد: بازنگاری خطوط اصیل و ارزشمند مندرج در تمام ابنیه، کتیبه‌ها، کاشی‌ها، مناره‌ها، گنبد و… موجود در بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا (ع) و نگارش و کتابت عبارات و مضامین موضوعات جشنواره در قالب اقلام سته از جمله این موارد اولویت‌دار است.

وی تصریح کرد: تلاش برای ارتقا پیوند دیداری جامعه با هنر ناب ایرانی اسلامی خوشنویسی در بستر تعالیم فرهنگ رضوی، توجه به زیبایی‌شناسی خوشنویسی مبتنی بر مفاهیم و معرفت رضوی و به کارگیری هنر اصیل خوشنویسی به عنوان یکی از ابزار تأثیرگذار در توسعه فرهنگ دینی و رضوی از اهداف برگزاری این جشنواره به شمار می‌آید.

سپهری خاطرنشان کرد: احادیث و روایات حضرت امام رضا (ع)، سبک زندگی مبتنی بر آموزه‌های اسلامی و سیره نبوی و اهل بیت (ع) در کلام امام رضا (ع)، آثار ادبی فاخر مرتبط با حضرت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی، روایت‌های معصومین (ع) درباره حضرت امام رضا (ع) و فرمایش‌های حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری درباره حضرت ثامن‌الحجج (ع) و حوزه‌های مختلف فرهنگ رضوی از موضوعاتی است که در این جشنواره به آن پرداخته می‌شود.

دبیر جشنواره ملی خوشنویسی رضوی در ادامه به انتشار فرخوان این دوره از جشنواره گفت: ۳۶۰ مرکز فعال خوشنویسی در سراسر کشور و ۲۰ شعبه در خارج از کشور داریم که به تمامی این شعب اطلاع رسانی صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: کشور ما وارث اساتید خوشنویس برجسته‌ای است که آثار فراوانی با موضوع امام رضا (ع) و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) خلق کرده اند و برگزاری جشنواره رضوی فرصتی را برای شناساندن این افراد فراهم کرده است.

سپهری در خصوص ارزیابی آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره گفت: داوری آثار در دو مرحله انجام می‌شود و در زمان برگزاری اختتامیه به رتبه اول این دوره از جشنواره تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال جایزه نقدی به رتبه دوم لوح تقدیر و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی و به رتبه سوم لوح تقدیر و مبلغ ۸۰ میلیون ریال جایزه نقدی اهدا خواهد شد.

دبیر نوزدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی در پایان خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان جهت اطلاع از فراخوان و ثبت نام در جشنواره می‌توانند به تارنمای شمس توس به نشانی www.shamstoos.ir مراجعه کنند.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار