در سراسر ایران آیینهای عزاداری مختلفی به شیوههای گوناگون برگزار میشود که یادگار ارادت شیعیان به اهلبیت ( ع) است و آیین خیمه سوزان در شهرهای استان فارس از جمله آباده و جهرم در عصر عاشورا برگزار می شود.
شیرازی ها در قالب دسته جات سینه زنی و زنجیر زنی با حضور در حرم مطهر شاهچراغ(ع) به عزاداری شب عاشورا اباعبدالله(ع) پرداختند.
عکس؛ امین فائضی
عزاداری ظهر عاشورا در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) سومین حرم اهل بیت(ع) ایران اسلامی یا حضور دلدادگان مکتب امام حسین(ع) برگزار شد.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس از آغاز اجرای طرحی خبر داد که در قالب آن، شهروندان میتوانند پسماند خشک خود را از درب منزل تحویل داده و در ازای آن، مبلغ نقدی یا امتیاز خدماتی دریافت کنند.
در ایام محرم و همزمان با برگزاری آیینهای سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، آستان مقدس حضرت سیدعلاءالدین حسین(ع) با اجرای طرح اطعام حسینی، اقدام به پخت و توزیع ۱۱ هزار وعده غذای گرم میان زائران و عزاداران کرد.
گروه جهادی عاشقان ثارالله(ع) با انگیزهای حسینی و در اقدامی معنوی برای پاسداشت ایثار دلاوران این سرزمین ۸۰۰ پک خوراکی را در تجلیل از مدافعان وطن تهیه و توزیع کرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای فارس با بیان اینکه مهارتآموزی در مراکز فنی و حرفهای متناسب با بازار کار است، گفت: در سه ماهه نخست ۱۴۰۴ تعداد ۹۲ هزار و ۴۱۲ نفر دوره در مراکز دولتی استان آموزش دیدند.
مراسم معنوی رونمایی از مستند روایت ارادت، اثری فاخر درباره تاریخ و هویت هیئات مذهبی شیراز، با حضور جمعی از مسئولان، پژوهشگران، اهالی فرهنگ و هنر و دلدادگان اهلبیت برگزار شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به اینکه، قلم از منظر قرآن، سمبل تفکر و آگاهی بشر است گفت: در صفحات تقویم، چهاردهم تیرماه که مصادف شده با حماسه سترگ عاشورا و تاسوعای حسینی و همدلی مردم شریف ایران با عنوان «روز قلم» به خود جلوهای دیگر بخشیده و نامگذاری این روز به نام قلم، بی ارتباط با تاریخ کهن متمدن و فرهنگ ساز این سرزمین اسلامیمان نیست.
روز «قلم»؛ روز تکریم فرهیختگانی است که با اندیشه، ذوق و تعهد خویش، چراغ دانایی را در جامعه روشن نگه میدارند. روزی برای پاسداشت نویسندگان، پژوهشگران، مترجمان، منتقدان و صاحبان اندیشهای که در سکوت کتابخانهها، بنیانهای فرهنگ، تمدن و آگاهی این سرزمین را استوار نگاه داشتهاند.