دو کتاب «تو باید زنده بمانی» و «زمانی برای رهایی» به قلم طاهره بیانلو با محوریت خاطرات رزمندگان و فرماندهان لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع) در دوران دفاع مقدس، توسط انتشارات حنظله منتشر و روانه بازار نشر شد.
کتاب «جوله»، خاطرات سرهنگ دوم پاسدار «علی فرمانی» به قلم «عباس عابد ساوجی»، اثری خواندنی در حوزه ادبیات پایداری است که با استقبال چشمگیر مخاطبان به چاپ سوم رسیده و هماکنون در حال ترجمه به زبان انگلیسی است. این کتاب، در قالبی متفاوت، بخشهایی ناگفته و صادقانه از دوران دفاع مقدس را با نثری روان و روایی پیش روی مخاطب قرار میدهد.
شهید «محسن ایوبی» از نوجوانی در صفوف انقلاب اسلامی حضور فعال داشت و با آغاز جنگ تحمیلی، بهعنوان فرمانده گروهان در گردان «حضرت علیاکبر (ع)» از لشکر ۱۰ «سیدالشهدا (ع)»، در جبهههای نبرد حق علیه باطل حضوری پررنگ یافت. او سرانجام در ۴ تیرماه ۱۳۶۶ در منطقه «سردشت» به شهادت رسید.
یادداشت/
«فرشته باقری» را باید شناخت تا فهمید برخی انسانها چگونه بیادعا، زندگیشان را وقف راه شهدا میکنند؛ دختری با قاب موبایلی پوستهپوسته، اما دلی از جنس نور که تمام هستیاش را در مسیر گمنامنویسی برای شهدا خرج کرد، بیآنکه نامی بخواهد یا نشانی دهد از نسبش با خاندان باقریها.
«سید امیرحسین خادمی»، از کارکنان متعهد زندان اوین و ساکن شهرستان نظرآباد، در پی حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به درجه رفیع شهادت نائل آمد. جزئیات مراسم تشییع این شهید عزیز بهزودی اعلام خواهد شد.
پیکر مطهر سه شهید گمنام دوران دفاع مقدس در محل هیئت نورالشهدا واقع در منطقه عظیمیه کرج به خاک سپرده شده و محل رجعت آنان به مأمن عاشقان ایثار و شهادت تبدیل شده است.
شهید حسن گروسی، طلبه جوان و پرتلاش حوزه علمیه، پس از چند ماه حضور در جبهههای حق علیه باطل، در عملیات والفجر مقدماتی در تاریخ ۳۰ فروردین ۱۳۶۱ در سرپل ذهاب به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
نماز ظهر عاشورا در روز دهم محرم ۱۴۰۴ به امامت حاج آقا «داودی»، امام جمعه اشتهارد، در جوار بارگاه مطهر امامزادگانامکبری وامصغری (سلام الله علیها) برگزار شد.
سالروز شهید «خداوردی اصفهانی»، فرزند یدالله از شهرستان کرج استان البرز، در سال ۱۳۴۶ به دنیا آمد و با حضور در جبهههای حق علیه باطل، در عملیات ماووت عراق به فیض شهادت نائل آمد تا نامش بهعنوان نمادی از ایثار و فداکاری در تاریخ دفاع مقدس ثبت شود.
یادداشت/
در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی، بار دیگر دلها روانه کربلا میشود و جانها در سوگ سالار شهیدان شعلهور. این روزها، تنها موسم ماتم نیست، بلکه فرصتی است برای بازخوانی پیام بلند آزادگی، ایثار و حقیقتطلبی. در این یادداشت، سرتیپ دوم بازنشسته رحمان اکبرآبادی، با نگاهی تحلیلی و فرهنگی، عاشورا را نه صرفاً واقعهای تراژیک، بلکه حماسهای جهانی مینامد که معیار سنجش صداقت و انسانیت در طول تاریخ شده است.