50 هزار جانباز شيميايي در کشور داريم

کد خبر: ۱۱۳۴۹۰
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۸۶ - ۱۰:۴۴ - 25June 2007


معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران با بيان اين‌که طي 2 سال گذشته 14 هزار جانباز شيميايي شناسايي شدند، گفت: درحال حاضر 50 هزار جانباز شيميايي در کشور داريم.
به گزارش خبرگزاري فارس، "حسن عراقي‌زاده" در نشست خبري اي که به منظور تبيين ابعاد فاجعه بمباران شيميايي توسط رژيم بعث عراق و نشان دادن مظلوميت مردم ايران به ويژه شهدا و مصدومان شيميايي در مجتمع شهيد رسول‌زاده برگزار شد، گفت: 7 تير 1366 يادآور يکي از دردآورترين و سياه‌ترين جنايت رژيم بعثي و همه عاملان غربي و شرقي در تاريخ اين سرزمين است.
وي با بيان اين‌که بر اساس اسناد، کاربرد سلاح‌ شيميايي توسط دشمن بعثي سال‌ها قبل از جنگ جمهوري اسلامي ايران و عراق بود، اظهار داشت: رژيم عراق استفاده از سلاح‌ شيميايي را در داخل عراق به خصوص منطقه کردنشين به صورت محدود استفاده کرده بود.
عراقي‌زاده افزود: شواهدي در دست است که دشمن بعثي از سال 59 تا 62 به صورت محدود و با اهداف بعضاً آزمايشي از اين نوع سلاح‌ استفاده مي‌کرده که گزارش 10 الي 15 مرتبه استفاده محدود اعلام شده است.
وي ادامه داد: از مهر سال 1362 رژيم بعثي در ابعاد گسترده‌تري استفاده از سلاح‌ شيميايي را آغاز کرد ولي شروع رسمي آن از بهمن و اسفند سال 62 و همزمان با عمليات خيبر بود که از گازهاي خردل و تابون استفاده شده بود. از آن زمان به بعد تا پايان جنگ بلاانقطاع در عمليات از سلاح‌ شيميايي استفاده مي‌شد.
معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران اضافه کرد: نقطه عطف استفاده از سلاح‌ شيميايي در شهرستان سردشت روي داد. در ساعت 4:30 بعد از ظهر 7 بمب شيميايي به سمت شهرستان سردشت شليک شد. 4 بمب به شهر و 3 بمب در روستاهاي اطراف فرود آمد.
وي با بيان اين‌که دشمن دو هدف عمده از بمباران سردشت داشت، گفت: ايجاد رعب و وحشت در بين مردم، تزلزل در صف سربازان، پرکردن تخت‌هاي بيمارستاني حتي در شهرهاي بسيار دورتر از جنگ و ايجاد نگراني در فرماندهان جنگي اهداف رژيم بعثي در بمباران سردشت بود.
عراقي‌زاده افزود: برغم حمله سنگين سردشت، به ياري خداوند و با هوشياري همه نيروهاي رزمنده، هيچ خدشه و خللي در صف رزمندگان ما به وجود نيامد. ضمن اين‌که بحث برخورد با سلاح‌ شيميايي به سرعت آغاز شد. به صورتي که به سرعت عوامل به کارگرفته شده شناسايي و براي مبارزه با اين مواد شيميايي اقدام شد.
وي ادامه داد: در روزهاي آخر جنگ شاهد استفاده رژيم بعثي از گاز سارين بوديم که آسيب بيشتري براي رزمندگان داشت. اما به سرعت پروتکل‌هاي درماني تدوين شد و به دست‌اندرکاران بهداري آموزش‌هاي لازم داده شد. به طوري که بعد از يک سال استفاده از گاز شيميايي و روش‌هاي درمان آن چيز غريبي نبود.
معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران با بيان اينکه هنوز اقدامات زيادي است که براي نشان دادن عمق فاجعه بايد بر داريم.
معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: تعداد جانبازان شيميايي در کل کشور 50 هزار نفر است.
وي با بيان اين‌که تعدادي از جانبازان شيميايي براي تشکيل پرونده مراجعه نکردند و برخي نيز مدارک کامل جانبازي را نداشتند، اظهار داشت: تعداد جانبازان شيميايي بيش از اين مقدار است.
عراقي‌زاده ادامه داد: تنها در سال 84 و 85، براي حدود 14 هزار جانباز شيميايي پرونده تشکيل شده است. ضمن اين‌که از بعد از جنگ تا سال 85، 158 جانباز شيميايي شهيد شدند.
وي تعداد جانبازان شيميايي سردشت را يک هزار و 324 نفر ذکر کرد و گفت: از اين تعداد 847 نفر مرد و 477 نفر زن هستند.
معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران در خصوص درمان جانبازان شيميايي اظهار داشت: درمان جانبازان درکل در سه سطح شامل خدمات عمومي که شامل همه جانبازان است، خدمات بيمه تکميلي و «خدمات براي گروه‌هاي خاص» است.
وي در خصوص خدمات درماني در شهرستان سردشت نيز گفت: يک پلي‌کلينيک رسيدگي به مصدومان شيميايي در سردشت فعاليت مي‌کند. البته يکي از مشکلات در شهرستان سردشت، عدم جاذبه کافي براي حضور دايم پزشکان متخصص است.
عراقي‌زاده افزود: سال گذشته با همکاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي يک متخصص داخلي و يک روانپزشک در آنجا به صورت دايم حضور داشتند اما جاذبه‌اي براي حضور دايم پزشکان متخصص نيست.
وي افزود: بيمارستاني بسيار مجهز توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ساخت آن در شهرستان سردشت شروع شد و حدود 97 درصد آن نيز به اتمام رسيده است. در سفر استاني رئيس‌جمهور، وزارت بهداشت مکلف شد که طي سال‌جاري عمليات ساخت بيمارستان را به اتمام برساند.
عراقي‌زاده در خصوص اعزام جانبازان شيميايي به خارج از کشور گفت: در همان سال هاي جنگ بحث‌هاي زيادي در مورد پروتکل‌هاي درمان جانبازان شيميايي بود. از سويي بايد اين اقدام دشمن به جهانيان نشان داده مي‌شد و روال اعزام ادامه داشت.
وي با بيان اين‌که بحث مصدومان شيميايي در ايران وجود دارد، اظهار داشت: به همين دليل کشورها در تشخيص بيماري جانبازان شيميايي ناتوان هستند.
معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران اضافه کرد: در صورتي که نياز به اعزام جانبازي به خارج از کشور باشد، کميته‌اي اين موضوع را بررسي مي‌کند که هر سال حدود 20 جانباز براي اعزام به خارج از کشور اعزام مي‌شوند.
وي افزود: تمام هزينه اعزام جانبازان، توسط بنياد شهيد و امور ايثارگران پرداخت مي‌شود.
عراقي‌زاده گفت: تمام تلاش خود را به کار مي‌بنديم تا از تازه‌هاي درمان در جهان براي درمان جانبازان شيميايي بهره ‌ببريم.
وي در خصوص تأمين داروي جانبازان شيميايي اظهار داشت: بحث توليد، وارد کردن و توزيع دارو با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي است.
معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: جانبازان حتي هزينه فرانشيز دارو را نيازي نيست که پرداخت کنند.
وي ادامه داد: يک مشکلي که در زمينه دارو وجود دارد اين است که دارويي را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي توزيع مي‌کند که توليد کننده آن را جانبازان قبول ندارند و توليد کشور ديگري را خواهان هستند. در اين شرايط کميته‌ دارويي در بنياد شهيد و امور ايثارگران تشکيل شده و اين مورد را بررسي مي‌کند.
عراقي‌زاده گفت: طبق قانون هر جانباز 70 درصد که فوت کند، شهيد محسوب مي‌شود اما در خصوص مابقي جانبازان، بايد در کميسيون ويژه اين موضوع بررسي شود.
وي ادامه داد: در صورتي که فوت ناشي از جانبازي باشد، شهيد محسوب مي‌شود.
معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران در پاسخ به اين سؤال که گاهي اوقات بررسي اين کميسيون طول مي‌کشد، گفت: پيشنهادي را مطرح کرديم که قطعه‌اي تحت عنوان ايثارگران در کنار مزار شهدا پيش‌بيني شود و جانبازان آنجا به خاک سپرده شوند.
وي افزود: اين طرح به تأييد رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران رسيده و مقرر شده است که معاونت عمران و مسکن و معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگي روي آن کار کنند.
عراقي‌زاده در پاسخ به سؤال خبرنگاري که عنوان مي‌کرد بيماري جانبازان شيميايي به فرزندان آنها منتقل مي‌شود، گفت: اصلا اين گونه نيست و تحقيقات نشان داده است که به هيچ عنوان عوارض جانبازان شيميايي به فرزندان آنها منتقل نمي‌شود.
وي در پاسخ به اين‌که چرا به فيلمي مانند «ميم مثل مادر» اعتراضي از سوي بنياد شهيد و امور ايثارگران صورت نگرفته است، گفت: متأسفانه برخي کارگردانان در ساخت فيلم مشاوره پزشکي و غيره نمي‌گيرند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار