حذف نام شهدا-17/ اصلاح‌کننده تابلوهای شهدا در گفت‌وگو با دفاع‌پرس:

دنبال بحث‌های سیاسی در اصلاح تابلوهای شهدا نیستیم/ جوانان انگیزه‌های زیادی برای مقابله با جریان حذف شهدا دارند

«ساسان سروش» گفت: ما نه به دنبال بحث‌های سیاسی هستیم و نه هدف‌مان پروژه سودآور است؛ چراکه موضوع شهدا بالاتر از این حرف‌هاست و بایستی دغدغه همه باشد و شهرداری از این‌که افرادی در راه شهدا تابلوها را اصلاح می‌کنند، باید خوشحال باشد.
کد خبر: ۳۶۲۰۱۶
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۳ - 18September 2019

گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس: وقتی خبر حذف واژه «شهید» از تابلوهای شهری در فضای مجازی پخش و به یک مطالبه عمومی تبدیل شد، مسئولان شهرداری تهران سعی کردند تا با توجیه‌های غیر منطقی، اصل این موضوع را زیر سوال ببرند و حذف واژه «شهید» را تنها به تعداد محدودی از تابلو‌های شهری در منطقه «یک» مربوط سازند و آن را گردن پیمانکار بیاندازند؛ اما با پیگیری مردم به‌خصوص جوانان انقلابی، مشخص شد که این موضوع تنها به یک یا دو کوچه در منطقه «یک» منتهی نشده؛ بلکه واژه «شهید» از تعداد زیادی از کوچه‌ها و خیابان‌های تهران در مناطق مختلفی نظیر ۱۶، ۱۲، چهار و... هم حذف شده است و حتی در شهر‌های دیگر هم این اتفاق افتاده است.

همین توجیه‌های غیر منطقی و فرار از پاسخگویی از سوی مسئولان شهرداری تهران، موجب شد که تعدادی از جوانان انقلابی در یک اقدام «آتش به اختیار» خودشان دست به کار شوند و با هزینه شخصی خود، برچسب «شهید» تهیه کرده و آن را به تابلو‌هایی که این واژه مقدس از آن حذف شده بود بچسبانند.

بعد از این‌که مسئولان شهرداری تهران متوجه شدند که عده‌ای از جوانان دست به این اقدام انقلابی زدند، به‌جای این‌که از اشتباهات خود عذرخواهی کرده و درصدد جبران برآیند و از طرفی هم از اقدام ارزشی این جوانان حمایت کنند شروع به ایجاد تنش، تخریب و توهین به آن‌ها کردند.

دنبال بحث‌های سیاسی در اصلاح تابلوهای شهدا نیستیم/ شهرداری فقط صورت مسئله را پاک می‌کند

در همین راستا، «غلامحسین محمدی» رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل ‏شهرداری تهران که اولین واکنش‌ها را به موضوع حذف واژه «شهید» از تابلو‌های شهری نشان داد، به کسانی که نسبت به این موضوع اعتراض کرده بودند، طعنه زد و اظهار داشت: «ان‌شاءالله نیات همه مانند خلوص نیت شهدا باشد».

وی همچنین در دیگر واکنش‌های خود علیه منتقدان، گفت: «واقعیت این است که عکس شهدا را می‌بینیم، اما عکس شهدا عمل می‌کنیم. چه کسانی از این پروژه که متاسفانه مدتی است آغاز شده سود می‌برند؟»، «متاسفانه نام مقدس شهیدان به محلی برای سوء‌استفاده سیاسی تبدیل شده است»، «اتفاق سهوی عدم ثبت کلمه «شهید» در چند تابلوی شهری متاسفانه سیاسی شده و به مستمسکی برای برخی افراد تبدیل شده است»، «برخی با شانتاژ سیاسی و تحریف ماجرا سعی دارند که شهرداری تهران را به حاشیه بکشانند».

از سویی دیگر «پیروز حناچی» شهردار تهران نیز در واکنش به انتقاد‌ها و اقداماتی که از سوی جوانان برای اصلاح تابلو‌ها صورت گرفته است، گفت: «به نظر می‌رسد که برخی از افرادی که امروز در خصوص حذف نام شهید سخنانی می‌گویند و یا اعتراضی می‌کنند، فکر احترام به نام شهدا و گرامی‌داشت یاد آن‌ها نیستند و دنبال مسائل دیگری هستند».

«ساسان سروش» یکی از همان جوانی است که پس از اطلاع از موضوع حذف واژه «شهید» از برخی تابلو‌های شهری، به صورت خودجوش و «آتش به اختیار» دست به یک اقدام انقلابی زد و با نصب این واژه مقدس بر روی آن تابلو‌ها و پخش کلیپ‌هایش در فضای مجازی با هشتگ «نشان ابدی»؛ با هزینه شخصی خودش، نگذاشت تا در غفلت و سهل‌انگاری مسئولان شهرداری، کوچه‌ها و خیابان‌های شهر تهران، هویت واقعی خود را از دست بدهند؛ هرچند که با انواع و اقسام تهمت‌ها و توهین‌های مسئولان شهرداری تهران مواجه شد، در حالی که وقتی وی در خیابان اقدام به نصب برچسب شهید روی تابلو‌های شهری کرد، مردم با هر ظاهر و اعتقادی از او حمایت کردند و در فضای مجازی هم پیام‌های تشکرآمیز زیادی برایش فرستادند.

شغل «ساسان» برنامه‌نویسی کامپیوتر است و به دلیل دغدغه‌هایی که در حوزه جنگ نرم دارد، در کنار شغل خود، در قامت یک «افسر جنگ نرم» در شبکه‌های اجتماعی، در حوزه ترویج تفکرات انقلاب اسلامی و ایثار و شهادت فعالیت می‌کند. وی می‌گوید که ما نه به دنبال بحث‌های سیاسی هستیم و نه هدف‌مان پروژه سودآور است؛ چراکه موضوع شهدا بالاتر از این حرف‌هاست و باید دغدغه همه باشد و شهرداری از این‌که افرادی در راه شهدا تابلو‌ها را اصلاح می‌کنند، باید خوشحال باشد و از طرفی باید از حذف واژه «شهید» ناراحت؛ نه این‌که به افرادی که در این راه اقدام می‌کنند، بگویند که آن‌ها قصد تخریب دارند و دنبال اهداف دیگری هستند!

در راستای آشنایی بیشتر با اقدام تحسین‌برانگیز و «آتش به اختیار» جمعی از جوانان انقلابی در راستای اصلاح تابلو‌هایی که واژه شهید از روی آن حذف شده است، خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس به گفت‌وگو با «ساسان سروش» پرداخته است که در ادامه ماحصل این گفت‌وگو را می‌خوانید.

دنبال بحث‌های سیاسی در اصلاح تابلوهای شهدا نیستیم/ شهرداری فقط صورت مسئله را پاک کرده‌ است

دفاع‌پرس: از چه زمانی متوجه حذف واژه «شهید» از تابلو‌های شهری شدید؟ چگونه شد که به فکر اصلاح تابلو‌ها افتادید؟

دو هفته مانده بود به محرم که مخاطبان شبکه‌های اجتماعی پیام‌هایی را مبنی بر این‌که عنوان «شهید» از تابلو‌های شهر‌ها حذف شده است، برای من ارسال کردند. وقتی تعداد این پیام‌ها زیاد شد، احساس مسئولیت کردم که این موضوع را بررسی کنم تا از صحت آن باخبر شوم. در همین راستا بود که با بررسی‌هایی که انجام دادم، متوجه شدم که این مسئله صحت دارد و با توجه به پیام‌هایی که از دیگر شهر‌ها دریافت کردم، متوجه شدم که این موضوع فقط مربوط به تهران نیست؛ بلکه در دیگر شهر‌ها نیز اتفاق افتاده است.

برای همین بود که اقدام به تهیه برچسب‌هایی کردم که در مرور زمان از بین نروند و مقاوم باشند. بعد از تهیه برچسب‌های «شهید»، تصمیم گرفتم تا با دوستان خود برویم و این برچسب‌ها را بر روی تابلو‌هایی که این واژه مقدس از روی آن حذف شده است، بچسبانیم؛ لذا اولین محلی که رفتیم، خیابان شهید «مهدی‌زاده» در منطقه «یک» تهران بود که عکس شهید در داخل کوچه نصب شده و بر روی تابلوی دیوارکوبی که در کوچه نصب شده بود نیز واژه «شهید» وجود داشت؛ اما در تابلوی پرچمی سر کوچه، این واژه مقدس حذف شده بود؛ بنابراین برچسب «شهید» را بر روی این تابلو نصب و از این اقدام فیلم تهیه کرده و در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردیم؛ آن شب، شب ششم محرم بود.

دفاع‌پرس: چگونه کار خود را آغاز کردید؟

همان شب بر اساس گزارش‌های مردمی که به دست ما رسیده بود، به خیابان شهید «عباسی» و دو بن‌بست دیگر به نام‌های «معزی» و «نمازی» واقع در منطقه ۱۲ رفتیم. خیابان شهید «عباسی» هم مانند خیابان شهید «مهدی‌زاده» بود؛ یعنی در تابلو‌های دیوارکوبی که داخل کوچه نصب شده بود، واژه «شهید» وجود داشت؛ اما در تابلو پرچمی سر کوچه، این واژه مقدس حذف شده بود؛ بنابراین برچسب «شهید» را بر روی این تابلو هم نصب کردیم و فیلم آن را در شبکه‌های اجتماعی پخش کرده و بعد از آن به بن‌بست‌های «معزی» و «نمازی» که مخاطبان به ما اطلاع داده بودند رفتیم و به همین صورت عمل کردیم.

دفاع‌پرس: شهرداری تهران کلیپی ساخته که در آن مدعی شده است بن‌بست‌های «معزی و «نمازی» به نام شهدا نیستند و جوانانی که برچسب «شهید» را روی تابلو‌ها می‌چسبانند، به دنبال شهیدسازی هستند تا با انگیزه‌های سیاسی شهرداری را تخریب کنند، نظر شما در این‌باره چیست؟

بعد از پخش شدن این فیلم‌ها در شبکه‌های اجتماعی، «غلامحسین محمدی» رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران به این فیلم‌ها واکنش نشان داد و بعد از آن بود که شهرداری تهران یک فیلم کوتاهی را نیز در این خصوص تهیه و منتشر کرد. در این فیلم، دبیر شورایاری محله «سیروس» به بن‌بست‌های «معزی» و «نمازی» مراجعه کرده و این موضوع که این دو بن‌بست به نام شهید است را تکذیب کرد و از طرفی هم نامه‌ای از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران منطقه ۱۲ تهران منتشر شد که وجود شهدایی با این نام را در این منطقه تکذیب کرد؛ به همین دلیل مسئولان شروع کردند به مانور دادن روی موضوع این دو بن‌بست و به ما برچسب‌هایی نظیر دروغ‌گویی، تشویش اذهان عمومی، انجام پروژه سودآور و... زدند.

دفاع‌پرس: یعنی مخاطبان به شما اطلاع داده بودند که بن‌بست‌های «معزی» و «نمازی» به نام شهید است؟

بله، مخاطبان به ما اطلاع داده بودند؛ البته ما، چون تجربه نداشتیم، اصلا فکر نمی‌کردیم که اطلاعات نادرست به ما رسیده باشد و این‌گونه بخواهند برای ما حاشیه ایجاد کنند؛ اما با وجود این‌که امروز تصاویر زیادی درباره حذف واژه «شهید» از تابلو‌ها منتشر شده است، مسئولان نباید آن همه تابلو‌های دیگر را نادیده بگیرند و لازم است که یک موضع درستی بگیرند؛ چراکه تا به امروز فقط صورت مسئله را پاک کرده‌اند.

البته از یک بُعد دیگر، اداره بنیاد شهید منطقه ۱۲ تهران به شهرداری اعلام کرده است که شهیدان «معزی» و «نمازی» در لیست این بنیاد نیستند؛ در حالی که با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت متوجه خواهیم شد که شهیدان زیادی با این نام وجود دارند؛ بنابراین ممکن است که خانواده این شهیدان در آن منطقه نباشند، اما با این وجود شهیدسازی هم صورت نگرفته است.

همچنین در همان کلیپی که شهرداری تهیه کرده است، ادعا می‌شود که واژه «شهید» در تابلو‌های کوچه شهید «عباسی» وجود دارد؛ اما وقتی تصویر به تابلوی سر کوچه که در آن این واژه مقدس وجود نداشت و ما برچسب «شهید» را روی آن چسبانده بودیم می‌رسد، ناگهان فیلم سانسور شده و به یک صحنه دیگر می‌رود! در حالی که ادامه این صحنه در فیلمی که ما منتشر کردیم وجود دارد که عنوان «شهید» بر روی آن تابلو نیست و ما خودمان آن را اضافه کردیم.

متأسفانه رسانه ملی هم شبیه همین گزارش شهرداری را پخش و به جای پرداختن به اصل موضوع، روی موضوع بن‌بست‌های «معزی» و «نمازی» تمرکز کرد و اضافه کردن واژه «شهید» به تابلوی خیابان شهید «انصاری» واقع در محله «جوادیه» هم که ما این کار را انجام داده بودیم را، کار شهرداری عنوان کرد؛ در واقع همان خط خبری که شهرداری ایجاد کرده بود را رسانه ملی ادامه داد.

دفاع‌پرس: دیگر در چه مناطقی از تهران دست به اصلاح تابلو‌های شهری زدید؟

روز یازدهم محرم بود که تعدادی عکس از محل «جوادیه» واقع در منطقه ۱۶ به دست ما رسید که تقریبا ۹ خیابان بود که واژه «شهید» از تابلو‌های آن حذف شده بود و وقتی بررسی کردیم، دیدیم که برخی از این تابلو‌ها اصلاح شده است.

از سویی دیگر، در خیابان شهید «آیت» تقاطع «رسالت» واقع در منطقه ۸ نیز یک تابلوی بزرگ وجود دارد که هیچ نشانی از واژه «شهید» در آن وجود نداشت و روی دیوار متروی «سبلان» هم همین‌طور بود که برای چسباندن برچسب «شهید» روی این تابلو، از مخاطبی که با ما تماس گرفته بود، نردبان گرفتیم و این برچسب را هم نصب کردیم.

در خیابان برادران شهید «فلاح» واقع در منطقه ۹ نیز واژه «شهید» روی تابلو‌یی که سمت بزرگراه قرار دارد، وجود نداشت؛ درحالی که در داخل خیابان روی تابلو‌های قدیمی و دیوارکوب وجود داشت؛ اما در کنار خیابان برادران شهید «فلاح»، خیابان شهید «ملکی» قرار دارد که در تابلوی سرکوچه آن واژه «شهید» وجود داشت؛ لذا این موضوع نشان می‌دهد که در دوره‌ای خاص، در تابلو‌هایی که نصب می‌شده، واژه «شهید» وجود نداشته است.

دفاع‌پرس: نظر شما درباره اتهاماتی نظیر «شانتاژ سیاسی»، «تحریف ماجرا»، پروژه «سودآور» و... که مسئولان شهرداری تهران به شما نسبت می‌دهند، چیست؟

ما نه به دنبال بحث‌های سیاسی هستیم و نه هدف‌مان پروژه سودآور است؛ چراکه موضوع شهدا بالاتر از این حرف‌هاست و باید غدغه همه باشد و شهرداری از این‌که افرادی در راه شهدا تابلو‌ها را اصلاح می‌کنند، باید خوشحال و از طرفی باید از حذف واژه «شهید» ناراحت باشد؛ نه این‌که به افرادی که در این راه اقدام می‌کنند، بگویند که آن‌ها قصد تخریب دارند و دنبال اهداف دیگری هستند!

دفاع‌پرس: شهرداری تهران می‌گوید که مقصر حذف واژه «شهید» از تابلو‌های شهری پیمانکار است، نظر شما در این‌باره چیست؟

اگر مقصر حذف واژه شهید از روی تابلو‌های شهری، پیمانکار است؛ پس شهرداری که وظیفه نظارت بر آن پیمانکار را برعهده دارد، چه‌کار می‌کند؟ چراکه پیمانکار نباید با اختیار خود چیزی را از تابلو کم یا زیاد کند؛ بنابراین شهرداری باید پیمانکار خاطی را معرفی کند و با آن برخورد شود و قطعا این‌ها موضوعاتی است که ما به راحتی آن را رها نمی‌کنیم، تا موقعی که مشکل کاملا حل شود.

واقعیت این است که اگر هم اشتباهی در موضوع نظارت بر پیمانکار صورت گرفته است، یک، دو یا سه مورد باید باشد اما وقتی آمار بالایی در این زمینه وجود دارد، دیگر نمی‌شود به آن گفت «اشتباه»؛ من نمی‌خواهم بگویم که کسی یا جریانی در این موضوع دست دارد؛ اما مشخص است که یک اغراضی در این زمینه وجود دارد.

دفاع‌پرس: شهرداری تهران اعلام کرده است که شهروندان چنانچه کوچه‌هایی را دیدند که واژه «شهید» از تابلو‌های آن حذف شده است، به سامانه ۱۳۷ اطلاع دهند؛ آیا از این طریق هم اقدام کرده‌اید؟

از زمانی که شهرداری اعلام کرده که شهروندان با سامانه ۱۳۷ تماس بگیرند، همواره من به مخاطبان خود در شبکه‌های اجتماعی این موضوع را گوشزد کردم؛ اما متأسفانه طبق گزارش‌هایی که آن‌ها به من دادند، هنوز اصلاحی صورت نگرفته است و حتی یک مورد را هم خودم تماس گرفتم و اطلاع دادم و شاهدم که هنوز اصلاح نشده است؛ بنابراین اگر تا چند روز آینده شهرداری به گزارش‌هایی که به ۱۳۷ داده شده است، ترتیب اثر ندهد، مجددا برای اصلاح تابلو‌ها اقدام خواهیم کرد.

دفاع‌پرس: پس تابلو‌هایی که شهرداری می‌گوید اصلاح کرده، کجا بوده است؟

اکثر تابلو‌هایی که می‌گویند شهرداری اصلاح کرده، مربوط به منطقه «جوادیه» است؛ اما در مواردی که با ۱۳۷ تماس گرفته شده، طبق اطلاعاتی که به من می‌دهند، تابلویی اصلاح نشده است.

دفاع‌پرس: گزارش‌هایی مبنی بر انجام این اقدام غلط در شهر‌های دیگر کشور هم به گوش می‌رسد و مستندات آن رسانه‌ای شده است؛ آیا شما هم در این‌باره گزارش مردمی دریافت کرده‌اید؟

بله؛ طبق گزارش‌هایی که به من از شهرهای دیگر نظیر «جیرفت»، «تبریز»، «گلستان»، «شیراز» و... می‌دهند، حذف واژه «شهید» از روی تابلوهای شهری بسیار زیاد است و خوشبختانه حجت‌الاسلام «آل هاشم» امام جمعه تبریز نیز موضع بسیار خوبی در این باره گرفت.

دفاع‌پرس: به نظر شما چه انگیزه‌های می‌تواند پشت حذف نام و نشان شهدا باشد؟

رهبر معظم انقلاب اسلامی، مهر سال ۹۶ متذکر شدند که «انگیزه‌های بسیار شدیدی برای فراموشی یاد شهدا وجود دارد»؛ بنابراین اگر دقت کنیم، همین انگیزه‌ها را می‌توانیم در نظیر این اقدامات ببنیم؛ چراکه یک‌باره واژه «شهید» از روی تابلو‌ها نه فقط در یک شهر، بلکه در شهر‌های زیادی از کشور حذف شده و یا این‌که می‌بینیم درس شهید «فهمیده» از کتاب‌های دانش‌آموزان حذف می‌شود؛ حالا جریانات زیادی که در سینما وجود دارند و دفاع مقدس را تخریب می‌کنند، بماند.

پس قطعا انگیزه‌های شدیدی در به فراموشی سپردن راه شهدا وجود دارد و در همین روز‌ها شاهد بودیم که علاوه بر تابلو‌های سر کوچه‌ها، واژه «شهید» از تابلوی بزرگ ایستگاه «شهید مدنی» اتوبوس‌های تندرو (BRT) تهران هم حذف شده است؛ البته اخیرا عده‌ای از جوانان انقلابی نسبت به اصلاح این اشتباه اقدام کرده‌اند.

دفاع‌پرس: آیا این افراد هم از دوستان شما بودند؟ یا جوانان دیگری هم خودجوش دست به اصلاح ابن تابلو زدند؟

آن افراد یک سری جوانان انقلابی دیگری بودند؛ اما با ما برای تهیه برچسب و مقدمات کار مشورت کردند که این نشان می‌دهد اگر انگیزه‌هایی برای به فراموشی سپردن راه شهدا وجود دارد، در مقابل جوانان انقلابی هم انگیزه‌های زیادی برای مقابله با این جریان دارند و قطعا اجازه خواهند داد که راه شهدا به فراموشی سپرده شود؛ بنابراین از این اتفاقی که افتاده است نمی‌توان به سادگی عبور کرد؛ چراکه شهدا برای تمام مردم خط قرمز هستند و طیف‌های مختلف مردم درباره شهدا حساسیت دارند.

دنبال بحث‌های سیاسی در اصلاح تابلوهای شهدا نیستیم/ جوانان انگیزه‌های زیادی برای مقابله با جریان حذف شهدا دارند

دفاع‌پرس: واکنش مردم در خیابان وقتی تابلو‌ها را اصلاح می‌کردید و یا کاربران فضای مجازی وقتی فیلم‌های آن را در شبکه‌های اجتماعی پخش می‌کردید، به اقدامات شما چگونه بوده و هست؟

در همین چند روز گذشته که ما نسبت به اصلاح تابلو‌ها اقدام کردیم، کسانی از ما حمایت کردند که شاید اگر ظاهر آن‌ها را نگاه کنیم، با قضاوت‌های غلطی که داریم، فکر می‌کنیم که وی فرد آن‌چنان متدینی نیست؛ اما با شور و شوق به ما در شبکه‌های اجتماعی پیام می‌دادند که چه کاری از دست ما در این زمینه برمی‌آید که به شما کمک کنیم! یا این‌که فیلم‌های ما را در فضای مجازی بازنشر می‌کردند.

از سویی دیگر وقتی در خیابان‌ها بر روی تابلو‌ها برچسب شهید می‌چسباندیم هم مردم از ما استقبال زیادی کردند؛ بنابراین کسانی که دارند در زمینه مقابله با راه شهدا فعالیت می‌کنند، بدانند که با پاسخ محکم مردم مواجه خواهند شد.

واکنش‌ها در فضای مجازی به پویش «نشان ابدی»، بسیار بسیار مثبت است و حتی از طیف‌هایی که مثلا به نوعی از شرایط کشور انتقاد دارند هم در پیام‌های خود، از ما حمایت می‌کنند.

دنبال بحث‌های سیاسی در اصلاح تابلوهای شهدا نیستیم/ جوانان انگیزه‌های زیادی برای مقابله با جریان حذف شهدا دارند

دفاع‌پرس: با وجود حمایت‌های قاطع مردم از اقدام انقلابی شما، پس چرا مسئولان سعی دارند این اقدامات را زیر سوال ببرند و آن را شانتاژ سیاسی، تحریف ماجرا و... عنوان کنند؟

این را باید از خود مسئولان پرسید و این‌که انگیزه آن‌ها از تخریب این اقدام و پویشی که شکل گرفته است، چیست، نمی‌دانم! اما اگر من شخصا خودم شهردار بودم، حتما از افرادی که در راه شهدا کار می‌کردند تشکر می‌کردم؛ چراکه ما داریم کاری که شهرداری انجام نداد را انجام می‌دهیم و در این راه هزینه می‌کنیم؛ اگرچه که ما توقعی نداریم و هرچه که در راه شهدا هزینه کنیم، کم است؛ اما کم‌ترین حالت این است که حداقل مخالفت و تهدید نکنند و نگوید که اذهان جامعه را تشویش کردید؛ اما می‌بینیم که مثلا «پیروز حناچی» شهردار تهران گفته است که این افراد به دنبال اعتلای نام شهیدان نیستند؛ من نمی‌دانم که وی چطور به این نتیجه رسیده است و چگونه از نیت ما خبر دارد؟

این درحالی است که همین موضع‌هایی که می‌گیرند، موجب بدبینی به خودشان خواهد شد؛ چراکه از یک‌طرف می‌گویند که به نام و راه شهدا علاقه‌مند هستند و از طرفی دیگر مخالفت و سنگ‌اندازی می‌کنند.

دفاع‌پرس: به نظر شما منظور رهبر انقلاب اسلامی از فرمان «آتش به اختیار» چیست؟

رهبر انقلاب اسلامی ایران موضوع «آتش به اختیار» را این‌گونه تبیین کردند که اگر دستگاهی معیوب است و وظیفه خود را به درستی انجام نمی‌دهد، جوانان باید خودشان در موضوعات فرهنگی ورود کنند و کار را پیش ببرند و امروز کسانی که واژه «شهید» را بر روی تابلو‌های شهری اصلاح می‌کنند نیز واقعا همین نیت را دارند.

علاوه بر این موضوع، این اقدام جوانان انقلابی می‌توان مولد یک جریان فرهنگی و اجتماعی بزرگی در سراسر کشور باشد و یاد شهدا را زنده نگه دارد و این زنده شدن راه شهدا، یک کار فرهنگی بسیار ارزشمند است؛ بنابراین من خودم شاهد هستم بسیاری از کسانی که به من پیشنهاد همکاری در زمینه اصلاح تابلو‌های شهری را می‌دهند از جوانان هستند؛ اعم از دختر و پسر؛ لذا این یک جریان فرهنگی بزرگی است که می‌تواند راه شهدا را زنده نگه دارد و نشان می‌دهد که شهدا چقدر برای مردم ما ارزشمند هستند.

دفاع‌پرس: به نظر شما عاقبت این موضوع به کجا خواهد رسید؟

من فکر می‌کنم اگر امروز کسانی که واژه «شهید» را از کوچه‌ها و خیابان‌ها حذف می‌کنند، خوب نگاه کنند و غیرت مردم را روی شهدا ببینند، حتما متوجه می‌شوند که این کار آن‌ها راه به جایی نمی‌برد و همان‌طور که خیلی‌ها تلاش کردند تا نام حضرت سیدالشهداء (ع) در این حدود ۱۴۰۰ سال از میان ببرند، موفق نشدند؛ شهدا نیز به امام حسین (ع) و قیام عاشورا گره خورده‌اند و قطعا کسی نمی‌تواند عنوان «شهید» را حذف کند.

اجازه بدهید که در پایان از خبرگزاری دفاع مقدس بابت این گفت‌وگو و نیز از برادرانی که در این مسیر همکاری کردند، تشکر کنم؛ خصوصا برادران خداداد، شهسواری، صابری و دیگر عزیزان که اگر لطف شهدا و همت این افراد نبود، پویش «نشان ابدی» شکل نمی‌گرفت؛ هرچند که همه ما انجام وظیفه کردیم.

انتهای پیام/ 113

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار