سخنگوی قوه قضائیه:

آرامش به کشور بازگشته است/ دستیابی به مستندات جدید از «زم»/ مردم خرابکاران را به نهاد‌های امنیتی معرفی کنند

سخنگوی قوه قضائیه گفت: به برکت کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی، تلاش نیرو‌های امنیتی و هوشیاری مردم آرامش به کشور بازگشته است.
کد خبر: ۳۷۰۵۷۸
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۹ - 19November 2019

آرامش به کشور بازگشته استبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضائیه در چهاردهمین نشست خبری خود اظهار داشت: متاسفانه تلخی حوادث روز‌های اخیر بر شیرینی اقدامات قوه قضائیه سایه افکند و حلاوت آن از بین رفت؛ اما اکنون به برکت کلام رهبر انقلاب و تلاش نیرو‌های امنیتی و انتظانی و مردم هوشیاری که صف خود را از بدخواهان و خشونت‌طلبان جدا کردند، آرامش به کشور برگشته است.

وی افزود: عفو و تخفیف مجازات جمعی از محکومان دادگاه‌های عمومی، انقلاب و تعزیرات را در هفته گذشته شاهد بودیم که نسبت به ادوار گذشته تفاوت‌های مهمی داشت.

سخنگوی قوه قضائیه درخصوص این تفاوت‌ها گفت: از جمله عدد محکومان رشد فزاینده داشته است؛ زیرا همیشه تعداد عفو شدگان بین ۷۰۰ تا هزار نفر بود، اما در این برهه سه هزار و ۵۵۲ نفر عفو شدند.

اسماعیلی تصریح کرد: در این مرحله برای جمعی از محکومان امنیتی، دانشجویی، اصحاب رسانه و سایر محکومان تقاضای عفو شد.

وی ادامه داد: همچنین در جهت فرآیند درخواست تفاوت‌هایی داشتیم. تا امروز خود فرد و خانواده محکومان تقاضای عفو می‌کردند، ولی در عفو اخیر که به مناسبت ۱۷ ربیع‌الاول انجام شد دادستان‌های مجری حکم و سازمان زندان‌ها براساس رفتار زندانی تقاضای عفو کردند.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: قرار است این روند استمرار یابد تا در جهت افزایش کمّی تقاضای عفو و دایره شمول محکومان و با بررسی شرایط، دادستان و رئیس زندان درخواست عفو شود.

غلامحسین اسماعیلی افزود: قوه قضائیه در دوره جدید رویکردی دارد که به محکومان امنیتی نگاه جدیدی خواهد شد و اگر روند اصلاح را طی کنند مورد عفو قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: تلاش قوه قضائیه در جهت صلح و سازش و مصالحه بین اولیای دم و قاتلان است و این روند پیگیری شده است.

اسماعیلی گفت: البته اکثر پرونده‌ها بدون تصمیم و برنامه قبلی انجام می‌شود. به همین جهت در دوره جدید پرونده‌های راکد در اولویت قرار گرفتند و در اینگونه پرونده‌ها تلاش شد تا صلح و سازش انجام شود.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: در سال جاری ۳۴۶ فقره از پرونده‌های قتل عمد با تلاش همکاران ما به گذشت اولیای دم منتهی شد.

وی ادامه داد: این در حالی است که در جرایم غیرعمدی در شش ماهه اول سال با کمک خیرین و ستاد دیه و گذشت صاحبان حق سه هزار و ۳۱۸ نفر از محکومانی که در زندان بودند، آزاد شدند.

اسماعیلی در مورد حوادث اخیر رخ داده بعد از سهمیه‌بندی بنزین گفت: سیاست قوه قضائیه تلاش در جهت تأمین امنیت عمومی مردم و حفط منافع شهروندان و مقابله با خشونت و تخریب اموال عمومی و غارت اموال مردم است و تلاش می‌کنیم نماد واقعی عدالت باشیم.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: برخورد‌های قاطع در برابر خشونت و برای اعمال قانون در پیش گرفته‌ایم و سیاستی در پیش می‌گیریم که هرکس به سزای عمل خود برسد و البته به وضعیت آن دسته افرادی که از روی ناآگاهی هم اقدامی کرده‌اند، رسیدگی خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است مردم با اجرای طرح سهمیه‌بندی نگران آینده خود باشند، اما ضمن احترام به آن‌ها تاکید می‌کنیم که هرچه زودتر صف خود را از صف افراد خشونت‌طلب جدا کنند.

اسماعیلی گفت: ما در دستگاه قضایی از مردم می‌خواهیم که فتنه‌گران و خشونت‌طلبان و خرابکاران را به نهاد‌های امنیتی و دستگاه قضایی معرفی کنند؛ چون اطلاعات مردمی بهترین اطلاعات از این افراد است.‌

اغتشاشگران شناسایی شده‌اند

سخنگوی قوه قضائیه عنوان کرد: جمع زیادی از افراد خراب‌کار و اغتشاشگر شناسایی شده‌اند و کسانی که مبادرت به آتش زدن اماکن عمومی کردند و کسانی که در تخریب‌ها نقش داشتند، نیز شناسایی شدند.

وی افزود: در این میان و همزمان با شناسایی افراد اغتشاشگر آن دسته از کسانی هم که برای شبکه‌های بیگانه مبادرت به تهیه فیلم می‌کردند، نیز شناسایی و دستگیر شدند.

اسماعیلی در مورد اعلام اسامی کسانی که در جریان عفو به مناسبت ۱۷ ربیع الاول مشمول عفو شدند نیز گفت: در هیچ‌یک از پرونده‌ها رویه قوه قضائیه این نیست که اسامی را به اطلاع مردم برساند در این مورد هم بنا نداریم اعلام کنیم ما منعی نداریم، ولی قوه قضائیه سیاستش بر این نیست که عفو را توأم با منت کند.

صدور رأی پرونده نعمت‌زاده در آینده نزدیک

سخنگوی قوه قضائیه درخصوص سرانجام رسیدگی به پرونده شبنم نعمت زاده گفت: محاکمه این فرد تمام شده، اما وکلا زمانی برای ارسال آخرین لایحه دفاع خواستند و در روز‌های آتی دادگاه رأی را صادر خواهد کرد.

اسماعیلی همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص قطعی اینترنت و ضرری که شرکت‌های اینترنت پایه از این موضوع متحمل شده‌اند نیز گفت: تصمیم مراجع امنیت ملی این بود که اینترنت قطع شود و اقتصا این بود که اجازه ندهیم دشمن از این فضا برای رسیدن به اهداف خودش از سرمایه ملی استفاده کند.

وی ادامه داد: تدابیر بعدی در خصوص وصل اینترنت یا ادامه این شرایط هم با این مراجع خواهد بود، این تصمیم دیرهنگام اجرا شد و اگر زودتر رخ می‌داد، آسیب‌های اخیر کمتر می‌شد، اما نسبت به برخی مراکز تدابیری برای بهره‌مندی در حوزه رسانه و سایر موارد در نظر گرفته شده است.

سخنگوی قوه قضائیه درخصوص میزان خسارت‌های وارد شده و همچنین تعداد افراد خسارت دیده نیز گفت: در حادثه اخیر از میزان خسارت و تعداد خسارت دیدگان هنوز آمار دقیق نداریم، زیرا زمان کمی گذشته است و اعلام آمار تخمینی هم در شأن این جلسه نیست.

اسماعیلی درباره اجرای حکم قلع و قمع برجی در منطقه سعادت‌آباد اظهار داشت: آنچه پرونده در این خصوص داریم تحت عنوان یک برج در سعادت‌آباد است.

وی افزود: در این پرونده ابتدا تخصیص زمین برای ساخت حسینیه بوده و مرتبط با یکی از نمایندگان ادوار مجلس است که اکنون نماینده نیست و زمین را تغییر کاربری داده و به برج تبدیل کردند.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: حکم مبنی بر قلع و قمع آن صادر و قطعی شده و در آستانه اجرای حکم است، اما به دلیل اینکه برخی خریداران برج اعلام کرده‌اند با اجرای رأی متضرر می‌شوند نسبت به حکم اعتراض کردند و پرونده به تجدیدنظر داده شده و تا زمان رسیدگی به آن اجرای حکم به تعویق افتاد.

وی اضافه کرد: اکنون حکم قلع و قمع آن برج قطعی شده و امیدواریم با رسیدگی به وضعیت معترضان حکم اجرا شود.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش که رویکرد قوه قضائیه در خصوص تفسیر غرب از حقوق بشر چیست، اظهار داشت: اقداماتی که آمریکا، کانادا و برخی دیگر از کشور‌ها به دروغ در حوزه حقوق بشر دارند، کاملا سیاسی و غیرحقوقی است و به این جهت از این عنوان استفاده می‌کنند و با فشار به برخی کشور‌ها معمولا تصمیماتی یک یا چندجانبه اتخاذ می‌کنند که ارزشی نداشته چرا که سیاسی است.

تحسین رویکرد حقوق بشری ایران

اسماعیلی افزود: در آبان‌ماه امسال نشست دوره‌ای بررسی حقوق بشر چند کشور ازجمله ایران در شورای حقوق بشر در ژنو تشکیل شد و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، معاون حقوقی و وزارت خارجه و سازمان‌های مردم‌نهاد در آن شرکت کردند.

وی یادآور شد: حدود ۸۵ درصد از کشور‌های شرکت‌کننده در این نشست اقدامات اخیر ایران را تحسین و از اقدامات ایران استقبال کردند.

سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: این تحسین‌ها خصوصاً در موضوعات حقوق کودک و لایحه صیانت از حقوق بانوان که قوه قضائیه به مجلس و دولت داده بوده است.

اسماعیلی گفت: همچنین کاهش ۹۰ درصدی اعدام‌های مواد مخدر ازجمله اقدامات خوب ایران بوده که شرکت‌کنندگان در نشست حقوق بشر سازمان ملل اقدام ایران را تحسین کرده اند.

وی متذکر شد: در نمایشگاه آنجا دستاورد‌های ایران را دیدند و این اقدامات باعث عصبانیت آمریکا و رژیم جعلی صهیونیست و برخی کشور‌های منطقه که تابع آن‌ها هستند شد و کسانی که اهل خرد بودند، متوجه شدند که ایران از کشور‌های پایبند به حقوق بشر است.

اسماعیلی در خصوص پرونده شورای شهر و شهرداری شهریار خاطرنشان کرد: این پرونده تازه تشکیل شده و یک هفته تا ۱۰ روز از زمان تشکیل آن نمی‌گذرد ۱۳ متهم در این پرونده وجود دارد که ۹ نفر از آن‌ها بازداشت بوده و ۴ نفر نیز با قرار آزاد هستند.

سخنگوی قوه قضائیه یادآور شد: این پرونده درخصوص اخذ رشوه بوده است که صحت این موضوع در مرحله تحقیق مقدماتی و کارشناسی است و با تکمیل این روند، اطلاعات بیشتر تقدیم می‌شود.

وی در پاسخ به پرسشی درخصوص دستگیری دانیال‌زاده و اینکه برای فریدون حکم قطعی صادر شده آیا این دستگیری و اطلاعات این متهم تاثیری در این پرونده دارد، ابراز داشت: آنچه اتفاق افتاد یک تدبیر قضایی اطلاعاتی و امنیتی برای بازگشت دانیال‌زاده بود که تدبیر جواب داد و وی بازگشت و اقدامات خوبی درخصوص وی انجام شد.

اسماعیلی افزود: درخصوص فریدون رأی قطعی صادره شده و این بخشی که رأی قطعی صادر شده بحثی درخصوص تغییر آن مطرح نیست؛ اگر در فرایند تحقیقات اطلاعات جدیدی مطرح شود پرونده جدیدی مفتوح می‌شود و مورد رسیدگی قرار می‌گیرد نه اینکه پرونده قبلی دستخوش تغییر شود.

برای اجرای سهمیه‌بندی باید تمهیداتی اندیشیده می‌شد

سخنگوی قوه قضائیه در مورد تصمیم رئیس قوه قضائیه در بحث سهمیه‌بندی بنزین گفت: نطر رئیس قوه قضائیه همان است که در بیانیه پنج‌بندی گفته شد.

وی ادامه داد: اصل طرح اجرا شده بعد از طرح الگو‌های مختلف به تصویب سران سه قوه می‌رسد منتهی رییس قوه قضائیه معتقد بود فرایند اجرا نیازمند تمهید مقدماتی است و اگر آن تمهیدات اجرا می‌شد حوادث اخیر را شاهد نبودیم.

اسماعیلی گفت: یک بخشی از تمهیدات، اطلاع‌رسانی به افکار عمومی و نخبگان بوده است.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: الان نیازمند وحدت در جهت تأمین امنیت مردم هستیم و کوتاهی نمی‌کنیم.

وی ادامه ادامه داد: بحث جلوگیری از افزایش قیمت و نظارت بر آن برعهده دولت است و نهاد‌های مرتبط همه دولتی است و باید با تمام توان در صحنه حضور یابند و اجازه ندهند به بهانه افزایش قیمت بنزین قیمت سایر کالا‌ها بیشتر شود و انتظار قوه قضائیه هم این است.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: کسانی که متولی کنترل بازار هستند اگر در انجام وطیفه خود کوتاهی کنند به سراغشان می‌رویم.

اسماعیلی در مورد رویکرد مقابله با فساد در قوه قضائیه گفت: برخورد با مفسدان وظیفه ما است و دچار حاشیه و فضاسازی نخواهیم شد و میدان را خالی نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: ما نسبت به داخل دستگاه و سایر بخش‌ها مسؤولیم و باید شفافیت با آن همراه باشد و راه‌اندازی سامانه‌های شفافیت نیز مهم است که ۹ سامانه در سازمان ثبت اسناد و املاک راه‌اندازی شد.

سخنگوی قوه قضائیه در مورد برخورد با یکی از قضاتی که در پرونده املاک نجومی نقش داشته است، گفت: اینگونه نیست که اگر یک قاضی از کار برکنار شد، آرای قبلی اش بی اعتبار شود، برخورد با برخی قضات موضوع دیگری است و صحت آرای آن‌ها موضوع دیگر.

همه صاحبان مشاغل و صنایع باید مالیات بپردازند

اسماعیلی در مورد معافیت پزشکان در پرداخت مالیات که در جلسه سران مطرح شده گفت: من سخنگوی جلسه سران قوا نیستم و سخنگوی قوه قضائیه هستم، اما ما جایگاه‌مان در دستگاه قضایی احقاق حق و عدالت است و هیچ‌گونه تبعیضی بین اقشار پسندیده نیست و مالیات باید در چهارچوب قانون از صاحبان صنایع و مشاغل اخذ شود.

وی در مورد پرونده خصوصی‌سازی و نتیجه رسیدگی به آن هم گفت: بخش عمده تحقیقات در این پرونده انجام شده و در گام اول که واگذاری‌های کلان بوده است، بخش‌هایی از مباحث کارشناسی انجام شده، اما به تصمیم نهایی در دادسرا نرسیده و با تجزیه پرونده به بخش‌های مختلف می‌خواهیم سریعتر این بخش به پایان برسد.

سخنگوی قوه قضائیه در مورد رسیدگی به پرونده حسن رعیت (میرکاظمی) گفت: این فرد پرونده اتهامی دارد؛ ادامه بازرسی‌ها انجام شده و تا مشخص شدن ابعاد پرونده از ذکر عناوین اتهامی این فرد معذوریم.

اسماعیلی در بخش دیگری از این نشست در مورد پرونده فساد فوتبالی گفت: این پرونده هنوز به مرحله صدور رأی نهایی نرسیده است. بخشی به دلیل ادعا‌هایی است که مطرح شده و اسناد آن وجود ندارد.

وی افزود: البته در این پرونده در مورد برخی قراردادها، دلالی‌ها و شرط‌بندی‌ها رسیدگی‌هایی انجام شده است و بخش‌های دیگری از این پرونده در دادسرا مفتوح است.

دستیابی به مستندات جدید از زم

سخنگوی قوه قضائیه درخصوص ادامه رسیدگی به پرونده روح الله زم نیز گفت: مستندات خوبی از این متهم و اقداماتش بدست آمده است البته کار کارشناسی زمانبر است و انتشار خیلی از اخبار جعلی به نقل از این شبکه فروکش کرده است.

وی گفت: به هر طریق هم‌اکنون از بیان جزئیات بیشتر پرونده معذوریم و شاید بتوان در جلسه بعدی توضیحات بیشتری داده شود.

اسماعیلی در مورد نتیجه رسیدگی به پرونده مدیرعامل اسبق پرسپولیس گفت: مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس چند پرونده داشته برخی از این پرونده‌ها منتهی به رأی و اجرای حکم شده است. چون پرونده‌های متعدد دارد نمی‌توانیم همه را بیان کنیم و تا امروز چهار فقره محکومیت را برای این فرد گزارش کردند و این محکومیت‌ها با آنچه مطرح شد مبنی بر حبس‌های طولانی، سازگار نیست، اما نمی‌توان جزئیات همه را بیان کرد.

فرار مشایی شایعه است

سخنگوی قوه قضائیه همچنین در مورد شایعه خبر فرار رحیم‌مشایی از کشور نیز گفت: این خبر شایعه است و این فرد در کشور حضور دارد.

وی در مورد اینکه آیا فرد یا افرادی از بازداشتی‌های پرونده جاسوسی در قالب محیط زیست در لیست عفوشدگان اخیر قرار داشتند یا خیر، گفت: برای این افراد هنوز حکمی صادر نشده و طبیعتاً اسم آن‌ها در این لیست قرار نداشته است.

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه نشست خبری خود درباره وضعیت دانیال‌زاده و اینکه گفته می‌شود این فرد آزاد است، گفت: کسانی که به دستگاه قضایی اعتماد کرده و در فرآیند تحقیقات و بازگشت اموال به بیت‌المال کمک کنند از ارفاغ‌هایی بهره‌مند خواهند شد.

وی ادامه داد: تا کنون در فرآیند بازگشت و تحقیقات با دانیال‌زاده بر محور اعتماد رفتار شده است و این فرد توانسته از ارفاقات قانونی نظیر مرخصی بهره‌مند شود.

اسماعیلی گفت: قرار ما بر این است که به وعده‌هایی که می‌دهیم عمل کنیم و تا امروز در این پرونده بر همین صراط هستیم و دیگران نیز اگر در همین خصوص اقدام کنند متضرر نمی‌شوند.

غربالگیری دستگیرشدگان اخیر

وی در خصوص حوادث اخیر و اینکه خانواده‌ها چگونه می‌توانند از وضعیت افراد بازداشتی مطلع شوند گفت: اولاً ما متعاقب دستور رئیس قوه قضائیه در بند پنج‌بیانیه ایشان و آن هیأتی که تشکیل دادند و شامل معاون اول قوه قضائیه، دادستان کل کشور و بنده و بر حسب مورد رئیس سازمان بازرسی جلساتی را تشکیل دادیم و هر روز این جلسات تشکیل می‌شود.

اسماعیلی اضافه کرد: به واحد‌های قضایی، امنیتی و انتظامی تأکید شده در خصوص بازداشت‌شدگان در اسرع وقت غربالگری صورت گیرد و اگر در بین آن‌ها عده‌ای بی‌تقصیر یا کم‌تقصیر هستند و در آتش‌سوزی‌ها و ایجاد خسارت‌ها نقشی نداشته‌اند با این غربالگری زمینه آزادی آن‌ها فراهم شود و این در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: با این اقدام نگرانی خانواده‌ها برطرف می‌شود، اما در هر حوزه‌ای اگر خانواده‌ها اطلاعاتی خواستند، می‌توانند از مراجع قضایی و انتظامی همان حوزه اطلاعات را کسب کنند.

وجود منافقین و معاندین در میان دستگیرشدگان

سخنگوی قوه قضائیه گفت: در بین بازداشت‌شدگان، عناصر وابسته به معاندین از جریان نفاق، گروه‌های دیگر که وابستگی آن‌ها به خارج محرز است، وجود دارد؛ همچنین طیف‌هایی از اشرار و اراذل که یک انسجام داخلی دارند نیز مورد شناسایی قرار گرفته و در بین بازداشت‌شدگان کف خیابان و هم بازداشت‌شدگانی که به آن‌ها بازداشتی هوشمند می‌گوییم نیز تعدادی از عناصر وابسته شناسایی شده و اکنون بازداشت هستند.

وی در خصوص رسیدگی به پرنده‌های اقتصادی نیز گفت: در آنجا‌هایی که برای ما وقوع یک مفسده اقتصادی احراز شده افراد را تحت تعقیب قرار داده‌ایم و برای بسیاری از مدیران که پرونده تشکیل شده به خاطر همین افعال مجرمانه و ترک فعل‌ها بوده است.

اسماعیلی بیان کرد: علاوه بر آن که ما در دستگاه قضایی رسیدگی می‌کنیم در قانون پیش‌بینی شده که در برخی از جرائم و مفاسد باید خود سازمان‌ها شاکی باشند و از این افراد طرح شکایت کنند. یکی از موضوعاتی که بر آن تأکید داریم، ترک فعل‌هایی است که برخی انجام داده‌اند و می‌تواند قصد مجرمانه داشته باشد و در آینده آثار بیشتری از ترک فعل‌ها خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: موضوع مبارزه با فساد و مفسدان بدون هیچ ملاحظه‌ای در دستور کار ما قرار دارد و به آن بدون اغماض رسیدگی می‌کنیم و مطمئن باشید به حول و قوه الهی در نشست بعدی سخنگو و شاید زودتر، از اقدامات جدید قوه قضائیه در زمینه برخورد با مفسدین، دانه‌درشت‌ها و احکام پس‌گیری اموال آن‌ها مطلع خواهید شد.

انتهای پیام/ 221

نظر شما
پربیننده ها