سرلشکر باقری عنوان کرد؛

تلاش برای ایجاد زمینه پایدار و ثبات امنیت در کشور/ گام بلند ملت در نمایش اقتدار و دفاع از انقلاب و امنیت

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه باید با درک و تحقیق مناسب تحولات و آماده‌سازی مناسب نیرو‌های مسلح زمینه پایداری و ثبات امنیتی در کشور را فراهم کنیم، گفت: ملت ایران در روزهای اخیر گام بلندی در نمایش وحدت، بصیرت، هوشمندی، اقتدار و دفاع از انقلاب اسلامی و امنیت کشور برداشتند.
کد خبر: ۳۷۲۱۳۵
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۶ - 30November 2019

باقریبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، سردار سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در مراسم تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس که امروز (شنبه) در ستاد کل نیرو‌های مسلح برگزار شد، اظهار داشت: ملت ایران در روزهای اخیر گام بلندی در نمایش وحدت، بصیرت، هوشمندی، اقتدار و دفاع از انقلاب اسلامی و امنیت کشور برداشتند.

وی افزود: حوادث روز‌های اخیر در کشور، توطئه‌ای بود که علیه کشور طراحی و برنامه‌ریزی شده بود؛ بعد از حوادث دی‌ماه ۹۶ و به موازات روز به روز سخت‌تر شدنِ تهاجم نظامی به کشور ما، دشمنان انقلاب اسلامی و مردم احساس کردند که ایجاد ناامنی در کشور با سوءاستفاده از اعتراضات مردمی و موج‌سواری بر مشکلات مردم راه کم‌هزینه و احتمالاً پر نتیجه‌ای برای آسیب رساندن به اقتدار این ملت خواهد بود.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: دشمنان با برنامه‌ریزی مترصد فرصتی مانند اجرای طرح اصلاح قیمت سوخت بودند تا با بهره‌گیری از این فرصت و سوار شدن بر موج اعتراضات مردمی، دست به اقدام علیه امنیت کشور بزنند.

سرلشکر باقری اضافه کرد: وجود مشکلات معیشتی و اقتصادی در جامعه، واقعیتی غیرقابل انکار است؛ البته همه مسئولان کشور به صورت شبانه‌روزی و با تدبیر، تلاش و حرکت در مسیر راهگشای رهبر معظم انقلاب اسلامی به دنبال حل مشکلات مردم عزیزمان هستند که این در جای خود کاملا محفوظ است؛ اما اینکه اعتراض مسالمت‌آمیز نسبت به یک تصمیم به‌سرعت به یک رفتار فوق‌العاده خشونت‌آمیز، تخریب، قتل و آسیب‌رسانی به مردم و اماکن که باعث بر هم خوردن امنیت کشور می‌شود، موضوعی عادی نیست.

وی با بیان اینکه از مردم عادی چنین انتظاری نمی‌رود، ادامه داد: در همان ۲۴ ساعت اول، مشخص شد آنچه که مردم انجام می‌دادند، اعتراض عادی بود؛ اما عده‌ای برای اغتشاش، تخریب و نابودسازی امنیت کشور به خیابان‌ها آمده بودند و اگر اقدام و بیان شجاعانه و ایثارگرانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در تأیید تصمیم سران قوا و همچنین سایر اقدامات صورت گرفته برای بازگرداندن آرامش به کشور نبود، ادامه چنین رویه‌ای می‌توانست برای کشور، مشکل‌ساز باشد.

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح تصریح کرد: در ذیل این تصمیم و بیان شجاعانه، بصیرت ملت شریف ایران در جدایی صفوف‌شان از آشوبگران و انجام تظاهرات خودجوش مردمی در حمایت از امنیت و محکومیت اقدامات اغتشاشگران، تأثیر به‌سزایی در بازگشت امنیت به جامعه داشت و طبیعی است که تلاش شبانه‌روزی حافظان امنیت کشور، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و بسیج قهرمان هم در این زمینه بسیار مهم بود.

سردار باقری ادامه داد: مدیریت بستر فضای مجازی که به عنوان وسیله هدایت آشوبگران و گزارش‌گیری از صحنه آشوب‌ها عمل می‌کرد، به ما در برقراری امنیت کمک کرد.

وی افزود: آنچه که به عنوان درس می‌توانیم از این حادثه بگیریم، این است که ما به عنوان مسئولان تأمین امنیت و دفاع از کشور با درک و تحقیق مناسب تحولات و اتفاقات احتمالی، تدوین سناریو‌های محتمل، تلاش برای کشف نیات، طرح‌ها و توطئه‌های دشمنان و آماده‌سازی مناسب نیرو‌های مسلح در کنار مطالبه از مدیران کشور برای حل معضلات مردم، باید زمینه پایداری و ثبات امنیتی در کشور را فراهم کنیم.

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در ادامه عنوان کرد: بدیهی است که سرمایه‌گذاری در ابعاد مختلف علم و فناوری، فرهنگ و اقتصاد، مستلزم امنیت پایدار در کشور است که این وظیفه سنگین بر عهده ناجا، سپاه، دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی در کشور می‌باشد؛ این بخش‌ها باید آمادگی کامل را داشته باشند و ایفای نقش کنند و از حوادث عقب نمانند و البته بخش اعظم کار بر عهده بخش کشوری است که مشکلات را با مدیریت مناسب‌تر حل و فصل کنند تا ماجرا به خیابان‌ها کشیده نشود.

وی سپس درباره پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس هم اظهار داشت: موضوع دفاع مقدس برای تاریخ ملت ایران موضوعی بی‌نظیر است؛ ملتی که با وقوع انقلاب اسلامی و همه مشکلاتی که در هر انقلابی پیش می‌آید از جمله بر هم خوردن نظم نیرو‌های مسلح و سایر ابعاد حمایتی از آن‌ها، آغاز تحریم‌ها، برهم خوردن رابطه با آمریکا و خیلی مسائل دیگر، با یک تجاوز سهمگین همه‌جانبه از جانب یک ارتش تا بن دندان مسلح و حمایت ۳۴ کشور از آن، روبرو می‌شود.

سردار باقری تصریح کرد: البته این حمایت‌ها فقط نظامی نبود، بلکه حمایت‌ها در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، پولی، تسلیحاتی و تجهیزاتی آن هم در همه ابعاد بود؛ ابعادی که اگر ذره‌ای از آن توسط کسی به‌کار رود در دنیا بلوا می‌شود. دشمن بعثی چقدر سلاح شیمیایی بکار برد! اما کسی در دنیا در این رابطه خم به ابرو نیاورد و اخمی به آن نکرد.

وی تاکید کرد: مردم ما در سابقه تاریخی خود شکست از روسیه را تجربه کرده، سرزمین‌هایی با وسعتی بزرگتر از ایران فعلی را از دست داده، بحرین را از دست داده و اهانت‌هایی که توسط مستشار رده پایین نسبت به افسران با رتبه‌های بالا در ارتش می‌شده، را دیده‌اند. 

سردار باقری افزود: حادثه دفاع مقدس حادثه بسیار بزرگی است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها به این موضوع اشاره کردند و الان که بیش از سه دهه از پایان دفاع مقدس می‌گذرد، ما باید با یک نگاه متعالی از بالا به این حادثه بزرگ می‌توانیم قضاوت‌های بهتر و راهبردی داشته باشیم.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همچنین بیان داشت: وقتی در سطح عالی به این حادثه بزرگ نگاه می‌کنیم و آنچه که ملت بزرگ ایران رقم زدند و اتفاق افتاد، قدری به این کار عظیم و استثنایی پی می‌بریم.

وی گفت: فرمانده معظم کل قوا از دفاع مقدس به عنوان یک گنج یاد می‌کنند و می‌گویند این گنج را باید کشف کنید و وقتی ابعادی از آن را کشف کردید باید آن را پردازش کرده و جلا دهید و آن را در اختیار نسل‌های آینده قرار دهید؛ این ملت باید بعد از دوران دفاع مقدس تا قرن‌ها افتخار و سربلندی خود را از این جنگ کسب و در سایه این سربلندی به سمت اهداف بزرگ انقلاب اسلامی حرکت کنند؛ پس این کاری بزرگ و استثنایی است.

سردار باقری بیان داشت: اینکه این گنج را کشف و ابعاد مختلف آن را درک کنیم، به یک کار پژوهشی، علمی و تحقیفاتی واقعی و خالص احتیاج داریم؛ گاهی آن‌هایی که درگیر این نبرد بودند با اغراق و تحریف و بزرگ‌نمایی می‌خواهند واقعیت غیر اصلی بسازند؛ این یک بعد خطر است که همواره باید از انجام آن خودداری کرد.

وی ادامه داد: اما از جانب دیگر دشمنان این ملت همواره تلاش کردند و می‌گویند این جنگ یک نبرد هجوم انسانی بدون طرح و برنامه بوده که پلاک را به عنوان کلید بهشت به گردن یک نوجوان می‌آویخته و بعد به او می‌گفته به سمت میدان مین حرکت و خود را فدا کن تا بلافاصله به بهشت بروی!

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عنوان کرد: این در صورتی است که هیچ بخشی از دفاع مقدس در سطوح تاکتیکی و عملیاتی و راهبردی بدون فکر و برنامه‌ریزی صورت نگرفته است؛ اینکه بین دو عملیات 10 الی 15 ماه فاصله می‌افتاد بخش اعظم آن برای انجام کارهای اطلاعاتی و درک واقعیات صحنه نبرد بود؛ اگر همین امروز با تجربه 40 ساله‌ای که داریم بگویند تصرف فاو را در عملیات والفجر هشت طراحی کنید، قطعا بهتر از آنچه طراحی شده نمی‌توانیم طراحی کنیم.

وی گفت: برای این عملیات 800 تیم غواصی تمام جزر و مد و زیر و بم اروند رود را به مدت 10 - 11 ماه اسختراج کردند و علاوه بر این تیم‌های شناسایی طی این مدت سنگرهای دشمن را شناسایی می‌کردند و علاوه بر این از تصاویر ماهواره‌ای و جداول جزر و مد نیز استفاده می‌کردند؛ در همان ایام خیلی از کشورها آمدند و گفتند چگونه از این رودخانه عبور کردید و طرف مقابل را غافلگیر کردید؟

سردار باقری تاکید کرد: حال آیا ما تمام آن رموز و واقعیات و گنج‌ها را استخراج کردیم؟ از سینه فرماندهان درآوردیم و تدوین کردیم؟ خیر.

وی در ادامه با بیان اینکه بیش از میلیون‌ها برگ که فقط در یک بخش پژوهشی هفت میلیون برگ سند و صدها ساعت مصاحبه وجود دارد، گفت: فرماندهان دفاع مقدس آماده بیان آنچه در آن دوران روی داده، هستند که همه این‌ها باید به صورت علمی استخراج و تدوین شود.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: با اشاره به اینکه سطح این پژوهشگاه راهبردی است، بیان داشت: سطح ستاد کل نیروهای مسلح راهبردی است؛ اما آنچه در نیروهای مسلح انجام می‌شود سطح عملیاتی و آنچه در یگان‌ها دنبال می‌شود سطح تاکتیکی است؛ لذا ابن پژوهشگاه وارد سطح عملیاتی و تاکتیکی نمی‌شود.

وی تصریح کرد: آنچه که تاکنون کار اساسی درباره آن انجام نشده مربوط به سطح راهبردی است؛ لذا در این رابطه چند سوال را مطرح می‌کنم؛ دلیل این که جنگ به ملت ایران تحمیل شد چه بود؟ فرماندهی که در جنگ در سطح راهبردی اتفاق افتاده چه نقاط قوت و ضعفی داشته است؟ نهادی که سیاست‌گذار و تصمیم‌گیر بوده در هشت سال دفاع مقدس چگونه عمل کرده است؟ ابعادی مانند نقش مردم، اقوام، مذاهب و اقتصاد ملی در جنگ، دافعه شناسی و جنگ، روانشانسی ملت ایران و جنگ و ابعاد دبگری که از این نوع می‌توانیم ذکر کنیم.

سردار باقری افزود: وقتی یک عملیات را تحلیل می‌کنیم این یعنی در سطح عملیاتی است که این پژوهشگاه در چنبن موضوعاتی وارد نمی‌شود؛ اما وقتی سلسله عملیات تحلیل می‌شود این یعنی تحلیل راهبردی است که این پژوهشگاه باید درباره آن کار کند، به‌عنوان مثال چرا اینگونه تصمیم‌گیری شده که چهار عملیات ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس این‌گونه اجرا شد که دشمن مجبور شد از کشور رانده و عقب‌نشینی کند. این نمونه‌ای از موضوعاتی است باید در سطح راهبردی در پژوهشگاه به آن‌ها پرداخت.

وی ادامه داد: مسئله دوم ما در این زمینه این است که ما مجموعه بزرگ و ارزشمندی هم به نام بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس داریم که وظیفه‌اش حفظ آثار دفاع مقدس است؛ مانند آنچه که در مورد حفظ خود صحنه نبرد با ایجاد یادمان‌ها و کارهایی که در مورد اسناد و نقشه‌ها انجام می‌دهند تا آثار جنگ را حفظ کنند؛ البته نشر ارزش‌ها و انتشار آن نیز بر عهده این بنیاد است.

سردار باقری با بیان اینکه از پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس انتظار این که کار هنری انجام دهد یا روزانه ده‌ها کتاب منتشر کند را نداریم، تاکید کرد: علمی که این پژوهشگاه تولید می‌کند بنیاد حفظ آثار و سایر مجموعه‌های مرتبط در داخل و خارج نیروهای مسلح باید کار انتشار آن را انجام دهند؛ اگر علمی پشت سر انتشار نباشد در آن انحراف، اغراق و تحریف صورت می‌گیرد.

وی سپس با اشاره به انتظار رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی توسعه 100 برابری آثار دفاع مقدس، ادامه داد: کارهای بزرگی از زمان شهید سوداگر تاکنون در این پژوهشگاه صورت گرفته از جمله انتشار دایره المعارف دفاع مقدس که جای قدردانی دارد؛ اکنون ما در حال باز معماری پژوهشگاه دفاع مقدس هستیم که در این بازمعماری ممکن است مباحث دیگری اضافه شود و توسعه یابد به نحوی که قطعا هر شش ماه یا 12 ماه حوزه جدیدی به پژوهشگاه اضافه خواهیم کرد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: البته به صورت هم زمان کار بزرگ دیگری را هم به آن اضافه می‌کنیم و آن هم استفاده از پیشکسوتان و فرماندهان دفاع مقدس در پژوهشگاه دفاع مقدس است؛ لذا به‌طور قطع از فکر، دانش و تجربه پیشکسوتان در این پژوهشگاه استفاده خواهیم کرد؛ پس این مبنایی برای همه فعالیت‌های دیگری که در حوزه دفاع مقدس صورت می گیرد، است.

گفتنی است، در این مراسم از تلاش‌های سردار نبی رودکی به عنوان مسئول سابق پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس تکریم به عمل آمد و سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی به عنوان مسئول جدید این پژوهشگاه معرفی شد.

انتهای پیام/ 231

نظر شما
پربیننده ها