گزاشی از توان دریایی سپاه؛

قایق‌های تندرو سپاه؛ سریع‌ترین شناورهای نظامی جهان/ خلیج‌فارس در تسخیر سپاه

سپاه پاسدران قایق‌های تندرویی در اختیار دارد که سریع‌ترین شناور نظامی جهان به شمار می‌رود و سرعت آن ۲برابر شناورهای آمریکایی است.
کد خبر: ۳۹۱۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۴ - 07October 2013

قایق‌های تندرو سپاه؛ سریع‌ترین شناورهای نظامی جهان/ خلیج‌فارس در تسخیر سپاه

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از تسنیم، امروزه توان دریایی ارتشها و یگانهای نظامی کشورهای جهان با توجه به گسترش سریع حضور نظامیان در عرصه دریاها، به دلیل وجود منافعی که در آبها با پیشرفت تکنولوژیها قابل کشف است، رو به افزایش است.

در این میان، خلیج فارس با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از نفت جهان از آنجا به کشورهای بسیاری منتقل میشود، از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. ایران با در اختیار داشتن تنگه هرمز و سواحلی راهبردی در این حاشیه خلیج فارس، اصلیترین تامینکننده امنیت در این منطقه به شمار میرود. مرز آبی ایران در خلیج فارس 1800 کیلومتر است.
 
هماکنون صادرکنندگان مختلفی از جمله قطر، کویت، عراق، ایران، عربستان و امارات بخش اعظمی از نفت و گاز خود را از طریق خلیج فارس صادر و کشورهای بسیاری از جمله چین، ژاپن، کرهجنوبی، آمریکا، کانادا، ایتالیا، فرانسه، آلمان و . . . بخش قابل توجهی از نفت و گاز مورد نیاز خود را از طریق کشورهای حاشیه خلیجفارس و از مسیر تنگه راهبردی هرمز، تامین میکنند.
 
تامین امنیت در چنین آبهایی که کشتیهای کشورهای بسیاری در آن تردد داشته و از آن مهمتر اینکه 30درصد نفت جهان از خلیج فارس تامین میشود، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
 
سپاه پاسداران و امنیت خلیجفارس
 
هماکنون بخش اعظمی از ماموریت تامین امنیت خلیج فارس بر عهده سپاه پاسداران است و سپاه در خلیجفارس چند منطقه دریایی مهم تاسیس کرده که این مناطق، از یگانهای دریایی اعم از تفنگداران و تجهیزات دریایی به خصوص "قایقهای تندرو" تشکیل شده است.
 
مناطق یکم بندرعباس، دوم بوشهر و سوم ماهشهر از جمله مهمترین مناطق دریایی سپاه پاسداران در سواحل جنوب ایران به شمار میرود.
 
سپاه و نبرد دریایی با دشمن
 
نیروی دریایی سپاه پاسداران در جریان جنگ ایران و عراق نقش ویژهای در انهدام یگانهای دریایی عراق داشت. یکی از این عمکردها، حضور در عملیات والفجر8 و تسخیر اسکله الامیه و حمله به فاو بود.
 
سپاه پاسداران در این عملیات از قایقهای تندرو و مسلح استفاده کرده و در جریان یک درگیری دریایی موفق شد که بسیاری از تجهیزات نیروی دریایی ارتش عراق را منهدم کند.
 
اجرای گشتهای دریایی سپاه در خلیجفارس، یک مورد درگیری با ناو آمریکایی و چندین درگیری دریایی با نیروی دریایی عراق از جمله نبردهای مهم نیروی دریایی سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی است.
 
در مجموع، سپاه پاسداران در جریان جنگ تحمیلی بیش از 100 عملیات مقابله به مثل دریایی انجام داد.
 
سپاه و دستگیری ملوانان انگلیسی
 
سوم فروردین ماه 86 بود که پانزده تفنگدار انگلیسی پس از ورود غیر قانونی به آبهای سرزمینی ایران توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران بازداشت شدند.
 
وزارت امور خارجه وقت ایران با احضار کاردار انگلیس در تهران، نسبت به تجاوز نظامیان نیروی دریایی انگلیس به آبهای سرزمینی کشورمان در «اروندرود» شدیدا اعتراض کرد و پس از مدتی، دولت انگلیس در نامهای رسمی از ورود غیر قانونی ملوانان خود به حریم دریایی ایران عذرخواهی کرد و اندکی بعد هم محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری وقت ایران در واکنش به این نامه اعلام کرد که ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران در عین اقتدار برای محاکمه نظامیان انگلیسی، این افراد را بر پایه تصمیمی داوطلبانه و انساندوستانه مورد عفو قرار میدهد.

15 ملوان انگلیسی
 
علیرضا افشار که معاون وقت فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح بود در سال 90 به بیان خاطراتی از این اقدام پرداخت و گفت: در لحظه دستگیری نظامیان انگلیسی در محدوده اروند، فشارهای زیادی وارد میشد تا آنها را همانجا آزاد کنیم.
 
وی افزود: علاوه بر انگلیس، از سوی جناحهای داخلی هم فشار می آوردند تا ملوانان متجاوز به تهران منتقل نشوند؛ اما آقای فیروزآبادی و برخی عزیزان دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی همت کردند و بدون توجه به فشارها، آنها را به تهران منتقل کردند و این اقدام صحنههای افتخارآمیز را از موضع اقتدار پدید آورد.
 
افشار تصریح کرد: این ماجرا، در حقیقت، قدرتنمایی جمهوری اسلامی و یک پیروزی در صحنه جنگ روانی دشمن بود که حتی در کشورهای عربی منطقه آن را قابل تحسین دانستند و نشان داد، هر کجا ترس به دل راه ندهیم و بر موضع حق پافشاری کنیم، لطف خداوند شامل ما میشود و پیروز خواهیم شد.
 
معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مدتی پس از موضوع دستگیری ملوانان متجاوز انگلیسی، خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و ایشان با تقدیر از اقدام شجاعانه عوامل نیروی دریایی سپاه فرمودند: شما با این کار، سه سیلی بر گونه انگلیس زدید؛ یکی دستگیری متجاوزان در آبهای سرزمینی خودمان، یکی نحوه آزادی آنها با عزت و اقتدار و یکی هم بر هم زدن صحنهسازی آنها بعد از آزادی این افراد و خنثی کردن جنگ روانی دشمن در این رابطه.
 
سپاه پاسداران و قایقهای تندرو
 
در عرصه دریا، بیشتر کشورها از مسیر دستیابی به تکنولوژی ساخت و یا حتی خرید تجهیزات مدرنی که فقط در اختیار چندین کشور جهان است، درصدد تقویب بنیه دریایی خود هستند.
 
خرید انواع رادارهای دریاپایه، تجهیز یگانهای دریایی به ناوهای هواپیمابر و ناوچههایی با سرعت بالا و قدرت تهاجمی زیاد از جمله اقدامات بسیاری از کشورهای منطقه و جهان است.
 
اما سپاه پاسداران با تجربیاتی که از جنگ بدست آورده بود، قدم در عرصهای متفاوتی گذاشت و نیروی دریایی خود را به قایقهای تندرویی تجهیز کرد که قابلیت بالایی در رزم دریایی و حتی مقابله با ناوهای غولپیکر و مجهز دارند.
در همین زمینه و در مردادماه سال 89، دهها فروند از شناورهای موشکانداز جدید در کلاسهای ذوالفقار، طارق، عاشورا و ذوالجناح تحویل نیروی دریایی سپاه شده و به آب انداخته شد.
 
هماکنون یکی از بازوهای قدرتمند نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قایقهای تندرویی است که در اختیار دارد. ذوالفقار، عاشورا، سراج یک، طارق و چندین و چند قایق دیگر از جمله این شناورهاست.
 
در میان همه قایقهای تندرویی که سپاه پاسداران در اختیار دارد، شاید سراج یک و نسل جدید ذوالفقار از همه بیشتر مورد توجه باشد.
 
دستیابی به تندروترین قایق جهان و تجهیز آن
 
در اواخر دهه 80 شمسی شاید تندروترین قایق جت جهان، "بلیدرانر" ساخت کشور انگلیس بود. این شناور در اصل به عنوان یک قایق تندروی مسابقهای طراحی شده بود که با سرعت 92 گره دریایی، رکورددار سرعت در قایقهای همکلاس وزنی خود و در واقع سریعترین آنها به شمار میرفت اما اندکی بعد در اختیار ایران قرار گرفت و در سازمان رزم نیروی دریایی سپاه با تغییراتی، بکار گرفته شد.
 
نمونهای از این قایق اندکی بعد با نام سراج یک توسط وزیر دفاع وقت و فرمانده نیروی دریایی سپاه رونمایی و خط تولید انبوه آن افتتاح شد.

"بلیدرانر"؛ تندروترین قایق جهان در آن زمان بود
 
19 مرداد ماه سال 89 دریادار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه در بندرعباس خبری مهم را اعلام کرد؛ وی گفته بود: هنگام انتقال یک قایق تندرو از انگلیس و از مسیر آفریقای جنوبی، یک ناوچه آمریکایی تلاش کرد تا از انتقال آن به خاک ایران جلوگیری کند، که با دخالت نیروی دریایی، ناوچه آمریکایی ناکام ماند.
 
وی با اشاره به اینکه ایران با الگوبرداری از این قایق تندرو توانست آن را بومی سازی و تولید کند، اضافه کرده بود: ایران در حال حاضر طرح مسلح کردن این قایق تندرو به انواع موشک و اژدرهای دریایی را به اجرا گذاشته است.
 
سراج یک؛ شناوری شگفتانگیز با قدرت تهاجمی بالا
 
سراج یک، شناوری تندرو و مجهز به رادار و موشکانداز 11تایی است که نیروی دریایی سپاه از آن در خلیجفارس استفاده میکند. این شناور بسیار شبیه همان تندروترین قایق جهان است که اندکی قبل توسط سپاه به کشور وارد شده بود.

شناور تندرو سراج یک در روز افتتاح خط تولید
 
خط تولید شناور "سراج یک" در سال 89 و همزمان با روز صنعت دفاعی توسط سردار احمد وحیدی وزیر دفاع وقت و سردار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه افتتاح شد.
 
برای طراحی و ساخت این شناور، از پیشرفته ترین و جدیدترین فن آوریها استفاده شده و سرعت، کارآیی و قدرت مانور این شناور بسیار خوب توصیف شده است؛ بدنه سراج یک فایبرگلاس بوده و به امکانات پیشرفته بومی مخابراتی و ناوبری الکترونیکی مجهز شده است.
 
با توجه به اینکه سرعت این شناور بسیار بالاست، باید از تجهیزات خاصی برای سرنشینان آن استفاده شود، بر همین اساس با استفاده از تجهیزات و امکانات بومی، این شناور به نحوی طراحی شده که صدا احساس نمیشود و در شرایط طوفانی، شدت امواج روی سرنشینان تاثیرنمیگذارد.
 
ذوالفقار؛ شمشیر بُرنده سپاه در دریا
 
در همان سال، همزمان با افتتاح خط تولید سراج یک، خط تولید انبوه نسل جدید شناور ذوالفقارنیز افتتاح شد. شناور ذوالفقار، شناوری است برای انجام ماموریتهای گشت دریایی و طراحی آن بر اساس حمله سریع به کشتیهای دشمن انجام شده و مجهز به موشک و تیربار است.
 
سرعت بالا، مانور سریع و دریانوردی خوب از ویژگیهای نسل جدید شناور تندرو ذوالفقار است.

شناورهای تندرو ذوالفقار به موشکهای نصر1 مجهز هستند
 
موشک ضد کشتی و کروز "نصر 1" با برد 35 کیلومتر از جمله تسلیحات این شناور تندرو است که برد مناسبی به این شناور برای مقابله از دور با ناوهای دشمن میدهد.
 
امروز، نسل جدید شناور موشک انداز ذوالفقار به موشکهاى کروز نصر1 مجهز هستند.
 
وضعیت امروز و شناورهای تندرو سپاه کابوس ناوهای آمریکایی
 
آمریکا در حال حاضر در سواحل بحرین (در حاشیه جنوبی خلیج فارس) یک پایگاه دریایی در اختیار دارد که ناوگان پنجم دریایی نیروی دریایی ارتش این کشور در آن مستقر است.
 
تردد کشتیهای جنگی آمریکا از روزی که نیروی سپاه به قایقهای تندروتر از قبل مجهز شده، با مشکل مواجه شده است چرا که شناورهای ایرانی دو برابر شناورهای آمریکایی سرعت دارند.
 
حداکثر سرعت ناوهای آمریکایی هماکنون حدود 31 نات است اما نیروی دریایی سپاه پاسداران شناورهایی در اختیار دارد که به طور متوسط دو برابر سرعت شناورهای آمریکایی سرعت دارند. این به معنای آن است که شناورهای مهاجم ایرانی به سختی قابل شکار بوده و قدرت رزم بالایی دارند.
 
امروز همه شناورهای تندرو سپاه به موشکانداز، تیربار، رادار و سلاحهای دیگر تجهیز شدهاند و این یعنی کابوسی برای ناوهای غولپیکر آمریکایی که حالا در مقابل شناورهای کوچک ولی تندرو و مجهز سپاه پاسدارن آسیبپذیر شدهاند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حسین اکبری
|
-
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
0
0
خدا قوت
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار