سخنگوی وزارت امور خارجه:

حقوق بشر بازیچه دست آمریکا شده است

خطیب‌زاده آمریکا را دولتی خواند که در جعبه ابزار سیاست خارجی خود از حقوق بشر به عنوان یکی از ابزار‌های معمول در پیشبرد اهدافش بهره می‌برد که باعث به بازیچه گرفته شدن مفهوم حقوق بشر شده است.
کد خبر: ۵۲۲۶۲۳
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۶ - 15May 2022

حقوق بشر بازیچه دست آمریکا شده استبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، «سعید خطیب‌زاده» سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه در نشست تخصصی و تعاملی سازمان‌های مردم نهاد دارای مقام مشورتی نزد اکوسوک که از سوی معاونت امور بین‌الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق‌بشر برگزار شد، ضمن تبیین نقطه نظرات وزارت امور خارجه در خصوص زمینه‌های تعامل دوسویه و توانمندسازی هر چه بیشتر این سمن‌ها به ایراد سخنرانی پرداخت.

در نشست مذکور که صبح امروز (یکشنبه) برگزار شد، خطیب‌زاده با اشاره به تطور مفاهیم، رویه‌ها و محیط عمل کنشگران در نظام بین‌الملل، بر این نکته تأکید کرد که دولت‌ها - از روی انتخاب و یا جبر زمانه- اختیارات و مسؤولیت‌های برخی حوزه‌ها را به طور نسبی با کنشگران غیردولتی به اشتراک گذاشته‌اند و از این رو، سالهاست که دیگر نمی‌توان دولت را کنشگر واحد نظام بین‌الملل تصور کرد.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امورخارجه با اشاره به حوزه‌هایی که دولت‌ها سابقاً به صورت انحصاری عهده‌دار آن‌ها بودند و اینک آن حوزه‌ها را با سمن‌ها و کنشگران غیردولتی به اشتراک گذاشته‌اند، به مواردی نظیر مذاکرات منتج به معاهدات و یا تفاهمنامه‌ها، تماس و تعامل با سازمان‌ها و یا کنشگران بین المللی و یا بین‌الدولی، میانجیگری و اقدامات مربوط به حفظ و توسعه منافع ملی کشور‌های متبوع خود اشاره کرد.

سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنرانی خود، موضوع حقوق بشر را یکی از مهم‌ترین قربانیان روابط بین‌الملل عصر حاضر عنوان و بیان کرد که مقوله حقوق بشر به دلیل رویکرد کانون‌های قدرت بین المللی به ابزاری سیاسی برای پیشبرد اهداف آن کانون‌ها مبدل شده است.

خطیب زاده علاوه بر تاکید بر اختیارات سمن‌ها، آن‌ها را واجد مسؤولیت‌ها و وظایفی نیز خصوصاً در حوزه صیانت و ارتقای ارزش‌های واقعی حقوق بشر برشمرد و از سمن‌های فعال در این حوزه خواست به این حقیقت واقف باشند که صرفاً با موضوعی حقوقی جهانشمول سروکار ندارند، بلکه همچنین با مقوله‌ای مواجهند که جنبه‌های مختلف آن اعم از ملی و محلی و یا وجوه سیاسی، اجتماعی و فردی آن به مراتب نسبت به گذشته پررنگ‌تر شده است.

خطیب زاده ایالات متحده را به‌عنوان دولتی برشمرد که در جعبه ابزار سیاست خارجی خود از حقوق بشر به عنوان یکی از ابزار‌های معمول در پیشبرد اهدافش بهره می‌برد که نتیجه آن متاسفانه به بازیچه گرفته شدن مفهوم متعالی حقوق بشر انجامیده است.

خطیب‌زاده در بخش پایانی سخنرانی خود بر این موضوع تاکید کرد که وزارت امور خارجه آمادگی دارد به سمن‌ها در راستای کسب مقام مشورتی در شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) و نیز حضور در مجامع بین‌المللی تا حد ممکن مساعدت کند.

در این نشست که بیش از ۸۰ سازمان مردم‌نهاد حضور داشتند علاوه بر رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امورخارجه، غریب‌آبادی معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق‌بشر و هم‌چنین عباسی معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور نیز سخنرانی کردند.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها