پس از تحمل دوره طولانی بیماری؛

روح حجت‌الاسلام فاطمی‌نیا به ملکوت اعلی پیوست

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالله فاطمی‌نیا استاد برجسته اخلاق و مورخ اسلامی بامداد امروز به ملکوت اعلی پیوست. آن مرحوم از خطبای شهیر و اساتید اخلاق شهر تهران محسوب می‌شد.
کد خبر: ۵۲۲۶۶۲
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۰ - 16May 2022

روح آیت‌الله فاطمی‌نیا به ملکوت اعلی پیوستبه گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، روح پرفتوح حجت‌الاسلام والمسلمین استاد «سید عبدالله فاطمی‌نیا» بامداد امروز پس از تحمل دوره‌ای طولانی بیماری، در ۷۶ سالگی دعوت حق را لبیک گفت و علاقه‌مندان و شاگردان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام را عزادار کرد.

آن مرحوم که از خطبای شهیر و اساتید اخلاق شهر تهران محسوب می‌شدند، پیش از همه تحت تعالیم پدر بزرگوارش آیت الله سید اسماعیل اصفیائی از علما و عارفان عصر خویش بود.

آیت الله مصطفوی تبریزی علامه محمد حسین طباطبایی، آیت الله الهی؛ برادر علامه طباطبایی، آیت الله محمد تقی آملی، آیت الله سید رضا بهاءالدینی و آیت الله بهجت از اساتید حجت الاسلام و المسلمین فاطمی نیا بودند و می‌توان گفت که ایشان با یک واسطه، از شاگردان مکتب عرفانی آیت الله قاضی به شمار می‌رفت، چراکه تقریباً تمامی اساتیدشان از شاگردان سرّ حضرت آیت الله قاضی بودند.

حجت‌الاسلام سید عبدالله فاطمی‌نیا در سال ۱۳۲۵ در تبریز چشم به جهان گشود. وی از کودکی تحت تربیت دینی و علمی پدر خود (میراسماعیل) که از جمله علمای اهل عرفان بود، قرار گرفت. سپس نزدیک به ۳۰ سال نزد حسن مصطفوی (از شاگردان مرحوم آیت‌الله سید علی قاضی) تحصیل کرد و تحت تعلیم و تربیت وی قرار داشت و همزمان تحصیلات حوزوی خویش را هم دنبال می‌نمود. پس از مصطفوی، او از علمایی، چون علامه طباطبایی، سید محمدحسن الهی طباطبایی (برادر کوچک‌تر علامه طباطبایی)، محمدتقی آملی، سید رضا بهاءالدینی، محمدتقی بهجت، علامه جعفری و… که بیشترشان شاگردان آیت‌الله قاضی بزرگ بودند در علوم اسلامی و عرفان استفاده نمود. از این رو، وی با یک واسطه، از شاگردان سید علی قاضی است.

حجت‌الاسلام فاطمی‌نیا از جمله کارشناسان علوم اسلامی می‌باشند که به تحقیق و پژوهش در این زمینه اشتغال داشتند؛ از دیگر فعالیت‌های ایشان می‌توان به تدریس در حوزه‌های علمیه، حضور در برنامه‌های مذهبی صدا و سیما به عنوان کارشناس و سخنرانی در مراکز حوزوی و دانشگاهی اشاره نمود.

این استاد اخلاق در مورد علم رجال و عرفان نظری دارای آگاهی گسترده بوده و در عین حال بیش‌تر به خطابه در منابر عمومی می‌پرداختند.

حجت‌الاسلام فاطمی‌نیا از مفسران معروف و زبردست صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه به‌شمار می‌رود و در جلسات متعددی در این موارد به سخنرانی پرداخته است.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار