به گزارش دفاع پرس از شیراز، مریم کسرایی و ملیحه معزی از پایان نامه خود با عنوان ماهی ها در خاک میمیرند با حضور اساتی راهنما و داوران دانشگاه همراه با مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش ها ی دفاع مقدس فارس دفاع کردند.
سردار خدادا ابراهیمی در این برنامه دفاعیه دانشجویان اظهار داشت: عملیات والفجر8 یکی از سخت ترین و پیچیده ترین عملیات های ما در هشت سال دفاع مقدس بوده که در دنیا هم این عملیات به عنوان نمونه معرفی می شود و همه دنیا می خواهند بدانند بچه های ما چگونه از اروند، با آن مشخصات خاص و در آن فصل، گذشتیم.
وی ضمن قدردانی از زحمات دو دانشجوی دختر که در این راه با مشکلات فراوان روبرو شدند، اما به راه خود ادامه دادند، افزود: مدت ها بود شاهد چنین آثاری نبودیم و امیدواریم این اثر برای فارس و شیراز، ثبت شود و به آن افتخار می کنیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس فارس با اشاره به مشکل اصلی این دو دانشجو در دست نبودن اطلاعات و همچنین عکس های مورد نیاز برای کارشان گفت: اکثر فرماندهان در این عملیات، در عملیات های بعدی به شهادت رسیدند و به همین دلیل با کمبود منابع روبرو هستیم.
سردار ابراهیمی با تصریح بر این که در این عملیات خود به عنوان غواص کار شناسایی انجام می داده افزود: تا قبل از این عملیات ما تجربه عملیات آبی خاکی نداشتیم و این اولین عملیات آبی خاکی ایران بود که در دنیا هم به عنوان یک نمونه بارز و مثال زدنی مطرح است.
وی خطاب به دانشجویان تأکید کرد: کار شهدا جهاد اصغر بود و امروز کار شما جهاد اکبر است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس فارس با اشاره به این که از هنر برای نشان دادن مطلومیتمان در جنگ استفاده نکرده ایم خاطرنشان کرد: این مظلومت جنگ ماست که تاکنون جنگ و مردان جنگ را نتوانسته ایم با هنر به دنیا معرفی کنیم. در این مسیر حرف نو و زیادی برای گفتن هست که امیدوارم این پایان نامه دانشجویی آغازی برای این مسیر باشد.
در ادامه دانشجو مریم کسرایی به دفاع پرس چنین گفت: ترم سوم بودم که استاد محلاتی در درس تاریخچه گرافیک با اشاره به عکس های شهدا که در میادین و بلوار های اصلی شهر به چشم می خورد گفت: تأسف می خورم که شهدا برای ما فقط منحصر شده اند به همین چند عکس، اصلا شاید عکس مستقیم از شهدا نباید به کار رود و راه دیگری باشد که بهتر بتوانیم شهدا را معرفی کنیم. دلم می خواهد بتوانم کاری کنم در این زمینه.
وی ادامه داد: این مطلب درمن شور و شوق زیادی بجود آورد تا زمانی که بحث از پیدا شدن شهدای غواص بود و همه تیپ از هر قشری را به صحنه آورد. من برای تشییع شهدای غواص در تهران بودم و می دیدم که دختران و پسران جوان با چه تیپ هایی اینچنین تحت تأثیر این شهدا قرار گرفته و اشک می ریزند. اینجا بود که مصمم شدم برای موضوع پایان نامه.
کسرایی ادامه داد: با دوستم ملیحه معزی برای انتخاب موضوع بحث کردیم و از استاد محلاتی خواستیم راهنمایمان باشد. این استاد، یکی از برترین اساتید گرافیک در فارس است که حتی در تهران هم اسم و رسمی دارد و به دلیل مشغله فراوان معمولا پایان نامه قبول نمی کند. اما کار مارا قبول کرد و منتی گذاشت بر سر ما؛ و اینگونه استارت کار زده شد.
این دانشجوی افزود: کار در قالب اینفوگرافیک، هم کتابچه و هم نقشه تهیه شد. در ابتدای کار به دنبال عکس بودیم. عکس های اینترنتی جوابگوی ما نبود. استاد محلاتی خواسته بودند یک عملیاتی را برای کار انتخاب کنیم که هم آبی، هم خاکی، و هم هوایی باشد و اینگونه شد که عملیات والفجر8 انتخاب شد. این عملیات، تنها عملیات آبی خاکی و همایی ایران در هشت سال دفاع مقدس بود که میتوان لقب غافلگیرانه ترین و بزرگ ترین عملیات هشت سال دفاع مقدس را به آن داد.
کسرایی اظهار داشت: من در طی این پایان نامه، غواصان را به عنوان شیرمردی دیدم که بزرگی و عظمت ایران اسلامی را به نمایش گذاشتند. در این مدت هم با شهدا ارتباط برقرار کردم و هم با هشت سال دفاع مقدس بیشتر آشنا شدم و این مهم برای من بسیار ارزشمند تر است.
وی با بیان این که کتابچه و نقشه ای که برای این کار آماده شده با استانداردهای چاپ کار شده و آمادگی این را داریم که با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس فارس برای اردوای راهیان نور در اختیار این ارگان قرار دهیم تأکید کرد: با توجه به کمبود منابع و اطلاعات و عکس ها در این پروژه، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، هم در فارس و هم در تهران، شخص سردار ابراهیمی و سردار مازندرانی، انجمن عکس دفاع مقدس، و بخصوص استاد محلاتی و استاد علیرضا خاک پور خیلی خیلی به ما کمک کردند که اگر امروز کار ما قابل ارایه شده است، همه و همه به خاطر همکاری های دلسوزانه این عزیزان است و جای تشکر و قدردانی دارد.
کسرایی در پایان تآکید کرد که این کتابچه همچنین قابلیت اپلیکیشن برای اندروید را دارد که در آینده ای نزدیک قصد انجام این برنامه را هم داریم.
انتهای پیام/