سفیر اسبق ایران در برزیل:

ظرفیت اقتصادی بریکس، ۱۰ برابر پیمان شانگهای است

شاطرزاده با بیان اینکه ظرفیت اقتصادی بریکس ۱۰ برابر پیمان شانگهای است، گفت: بریکس با قدرت اقتصادی که دارد می‌تواند نظم جدیدی را در نظام جهانی به وجود بیاورد.
کد خبر: ۵۳۰۸۸۶
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۰ - 26June 2022

ظرفیت اقتصادی بریکس، ۱۰ برابر پیمان شانگ‌های استبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، موضوعی که اخیرا در رسانه‌ها جنجال به پا کرده، حضور رئیس جمهور کشورمان در اجلاس بریکس و سخنرانی اوست.

گروه بریکس متشکل از چند کشور چین، روسیه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی است که با هدف برقراری روابط بیشتر و بهتر بین کشور‌های در حال توسعه و چالش کشیدن قدرت محوری غرب و نهاد‌های مربوط به آن در معادلات جهانی تشکیل شده است و با اینکه ایران عضو رسمی این گروه نیست، اما حضور و سخنرانی رئیس جمهور کشورمان در اجلاس این گروه می‌توان نشان‌دهنده گشایش‌های بسیاری در معادلات کشورمان داشته باشد.

حال با توجه به اهمیت این حضور برنامه جهان آرا در پخش شب گذشته خود این موضوع را با حضور محسن شاطرزاده، سفیر اسبق کشورمان در برزیل مورد بررسی قرار داده که در ادامه بخش‌های مهمی از آن را مرور می‌کنیم.

شاطرزاده گفت: پنج کشور در بریکس حضور دارند، ولی ۴۵ درصد جمعیت جهان و درصد قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی دنیا را در اختیار دارند البته اهداف بریکس، مهمتر از اینهاست، چراکه در نوک حمله آلترناتیو غرب در نظام جهانی قرار دارد.

وی افزود: بریکس با قدرت اقتصادی که دارد می‌تواند نظم جدیدی را در نظام جهانی به وجود بیاورد. اهداف بریکس، با اهدافی که در انقلاب اسلامی و مبارزه با ظلم و سلطه دنبال می‌کردیم، هم راستا هستند؛ مثل ایفای نقش موثر در یاری رساندن به کشور‌های در حال توسعه، دوم، نقش‌آفرینی در تغییرات مهم جهانی (مخالفت با تحریم ایران)، مخالفت با تحریم یکجانبه آمریکا علیه ایران و مخالفت با تسلط مالی و غیر مالی غرب بر سازمان‌های جهانی و همچنین یکجانبه‌گرایی آمریکا.

سفیر اسبق کشورمان در برزیل یادآور شد: موافقت برزیل و آفریقای جنوبی را گرفته بودیم، ولی دولت یازدهم و دوازدهم کار را رها کرد و اقدامی نکرد وگرنه ۱۰ سال قبل عضو بریکس می‌شدیم. با درخواست جدید ایران و سخنرانی رئیسی، استارت کار زده شده است. ظرفیت اقتصادی بریکس ۱۰ برابر پیمان شانگهای است.

وی با اشاره به اولویت‌های ایران تاکید کرد: اولویت اول ایران، امنیت غذایی است و برزیل تا سه سال آینده ۴۵ درصد غذای دنیا را تامین خواهد کرد؛ ۸۰ درصد چهار قلم کالای اساسی ایران (خوراک دام، شکر، روغن و گوشت) هم از این کشور وارد می‌شود.
شاطرزاده در ادامه گفت: سند امنیت غذایی با وجود همه خودکفایی‌ها، می‌گوید تا ۱۰ سال آینده باید سالی ۱۳ میلیون تن خوراک دام وارد کنیم و در این بین برزیل مهمترین کشور از نظر اقتصادی در آمریکای لاتین است. ارتباط با آمریکای لاتین در راستای امنیت ملی ایران قرار دارد.

شاطرزاده ضمن اشاره به توجه ایران به ظرفیت‌های کشور ونزوئلا گفت: ایران کارخانجات فراوانی در ونزوئلا ایجاد کرده و خانه‌های بسیاری ساخته، همه هم به وسیله بخش خصوصی و پول همه را هم گرفته‌ایم؛ ایران یک دلار مجانی به این کشور کمک نکرده است.

سفیر اسبق کشورمان در برزیل ضمن اشاره به چینش جدید قدرت در آمریکای لاتین تاکید کرد: امروز کلمبیا که تنها متحد غیر عضو ناتوی آمریکا محسوب می‌شد، شیلی و آرژانتین هم به کشور‌های چپ پیوسته‌اند و به عبارتی ایالات متحده از آمریکای لاتین اخراج شده است. در برزیل هم صد در صد رئیس جمهوری چپ روی کار می‌آید و همه این‌ها فرصتی طلایی برای اقتصاد ماست. برزیل ۴۰۰ میلیون هکتار زمین کشاورزی و ۲ هزار و ۵۰۰ میلیمتر میانگین بارندگی دارد و این، فرصتی برای کشت فراسرزمینی ایران است، زیرا بر اساس قانون، خارجی‌ها هم می‌توانند در این کشور مالک زمین شوند.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار