سخنگوی وزارت امور خارجه:

آمریکا مسؤول اصلی بی‌ثباتی در منطقه غرب آسیا است

کنعانی در واکنش به مقاله جو بایدن با بیان این‌که دولت فعلی آمریکا همان رویکرد دولت قبل را دنبال می‌کند، آمریکا را مسؤول اصلی بی‌ثباتی در منطقه غرب آسیا خواند.
کد خبر: ۵۳۳۷۸۴
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۲ - 12July 2022

آمریکا مسؤول اصلی بی ثباتی در منطقه غرب آسیا استبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (سه‌شنبه) به برخی مطالب مندرج در مقاله اخیر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در روزنامه واشنگتن پست که در آستانه سفر وی به منطقه منتشر شد واکنش نشان داد و در این باره اظهار داشت: تأکید آقای جو بایدن بر پیگیری سیاست فشار اقتصادی و دیپلماتیک علیه ایران، متناقض با اظهار تمایل مستمر آمریکا برای احیای توافق سال ۲۰۱۵ و در مسیر سیاست شکست خورده فشار حداکثری دولت ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران است.

جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه سفرش به منطقه با انتشار یادداشتی در «واشنگتن پست» اعلام کرد: تا زمانی که ایران به توافق هسته‌ای برنگردد، فشار اقتصادی و دیپلماتیک واشنگتن ادامه می‌یابد. جو بایدن قرار است این هفته سفری به منطقه شامل سرزمین‌های اشغالی و عربستان سعودی داشته باشد.

دولت پیشین آمریکا به راهبرد دیپلماسی چندجانبه برای حل و فصل اختلافات صدمه جدی وارد کرد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در این باره افزود: دولت پیشین آمریکا با خروج یکجانبه از برجام‏، عملا به راهبرد دیپلماسی چندجانبه برای حل و فصل اختلافات صدمه جدی وارد کرد و دولت فعلی آمریکا نیز علیرغم شعار‌ها و ادعا‌های خود مبنی بر بازگشت به توافق و جبران خطا‌های دولت پیشین آمریکا، متأسفانه در عمل همان رویکرد را با تداوم تحریم و فشار اقتصادی دنبال می‌کند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از برجام خارج شد. جو بایدن رئیس جمهور کنونی در شعار‌های انتخاباتی از بازگشت به برجام سخن گفت و بعد از روی کار آمدن بایدن مذاکرات برای رفع تحریم‌ها در فروردین ۱۴۰۰ بین ایران و ۱+۴ و به صورت غیرمستقیم با آمریکا برگزار شد. ۶ دور این مذاکرات در دولت دوازدهم در ایران برگزار شد که به دلیل زیاده خواهی‌های آمریکا این مذاکرات به نتیجه‌ای منجر شد. پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم مذاکرات در وین از سر گرفته شد که این مذاکرات هم ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۰ دچار وقفه شد و در نهایت بعد از سفر «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا توافق شد این مذاکرات از سرگرفته شود که در همین راستا هفتم و هشتم تیر ماه این مذاکرات به صورت غیرمستقیم بین ایران و آمریکا و به واسطه «انریکه مورا» معاون جوزپ بورل در دوحه پایتخت قطر برگزار شد.

آمریکا مسؤول اصلی بی ثباتی در منطقه غرب آسیا

کنعانی توسل به چنین سیاست شکست خورده‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان سازنده‌ترین کنشگر منطقه‏ را با ادعا‌های بایدن در همین نوشتار مبنی بر تلاش برای ایجاد خاورمیانه باثبات و امن در تعارض خواند و گفت: خاورمیانه امن‌تر و با ثبات‌تر، تنها از طریق اقدام آمریکا در پایان دادن به سیاست تفرقه افکنی بین کشور‌های منطقه، توقف سرازیر کردن تسلیحات به منطقه، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها، کنار گذاشتن سیاست حمایت بدون قید و شرط از رژیم صهیونیستی و نیز پایان دادن به سیاست ایران هراسی به دست می‌آید و تا زمانی که این سیاست‌های غلط و بحران آفرین اصلاح نشود، آمریکا مسؤول اصلی بی ثباتی در منطقه غرب آسیا خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به تفاخر طنزآمیز رئیس جمهور آمریکا مبنی بر از بین بردن داعش و مهار تروریسم در منطقه افزود: اظهارات رئیس جمهور سابق و وزیر خارجه اسبق آمریکا در خصوص منشأ داعش، خلاف اظهارات آقای بایدن را روایت می‌کند، مضافا آنکه اقدام دولت آمریکا در ترور ناجوانمردانه شهید قاسم سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم داعشی و تکفیری، بزرگ‌ترین کمک آمریکا به تروریست‌های داعشی و تکفیری بود.

رژیم صهیونیستی بزرگ‌ترین منبع بی ثباتی و گسترش تروریسم سازمان یافته در منطقه غرب آسیا

وی همچنین سیاست عملی دولت آمریکا در قبال مسئله فلسطین را خلاف ادعای بایدن مبنی بر تلاش آمریکا برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه غرب آسیا برشمرد و گفت: رژیم صهیونیستی بزرگ‌ترین منبع بی ثباتی و گسترش تروریسم سازمان یافته در منطقه غرب آسیاست و حمایت تمام عیار آمریکا از این رژیم، روشن‌ترین دلیل در بطلان ادعای صلح طلبی دولت آمریکاست.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تاکید کرد: نکات مندرج در نوشتار آقای بایدن، روایتی یکجانبه و غیرواقعی از سیاست‌های دولت آمریکا در منطقه غرب آسیاست و دولتمردان آمریکا اگر حقیقتا خواستار ثبات و امنیت در منطقه غرب آسیا و نتیجتا جهانی امن برای خود و دیگران هستند، بهتر است واقعیات نوین جهان را درک کرده و از تلاش برای تحمیل ارزش‌های آمریکایی و یکجانبه گرایی بپرهیزند و اجازه دهند کشور‌های منطقه خود بر اساس ارزش‌ها، منافع و واقعیت‌ها و در چارچوب همکاری منطقه‌ای نسبت به تأمین امنیت و منافع جمعی خود اقدام کنند.

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «در رابطه با ایران، ما با متحدان و شرکای خود در اروپا و سراسر جهان متحد شدیم تا انزوای خود را از بین ببریم. اکنون این ایران است که منزوی شده است تا زمانی که به توافق هسته‌ای بازگردد. ماه گذشته، بیش از ۳۰ کشور به ما پیوستند تا عدم همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت‌های هسته‌ای گذشته‌اش را محکوم کنند. دولت من به افزایش فشار دیپلماتیک و اقتصادی ادامه خواهد داد تا زمانی که ایران آماده بازگشت به پایبندی به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ (برجام) باشد، همانطور که من همچنان آماده انجام این کار هستم».

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در پاسخ به دعوت همتای ایتالیایی به رم سفر کرده نیز دیروز (دوشنبه) ۲۰ تیر ماه در توئیتی در واکنش به یادداشت اخیر جو بایدن و بحث تداوم فشار اقتصادی و دیپلماتیک علیه ایران، نوشت: اگر پنجره دیپلماسی هنوز باز است، این به خاطر ابتکارات پویای ایران است. رئیس جمهور آمریکا نمی‌تواند از طریق اتهام زنی و تحریم، دیدگاه‌های یکجانبه آمریکا را تحمیل کند. دیپلماسی، خیابانی یک طرفه نیست. رسیدن به توافق نهایی مستلزم انعطاف، ابتکارات و پذیرش واقعیات از سوی آمریکا است.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار