چند نکته در مورد سفر جو بایدن به منطقه

مجموعه شرایط بایدن متأثر از افزایش قیمت سوخت و انرژی و نیز انتخابات کنگره، رئیس‌جمهور آمریکا را به خاورمیانه کشانده است تا به قیمت حمایت از رژیم متزلزل صهیونیستی، ادعا‌های خود در مورد حقوق بشر را زیر پا گذارد.
کد خبر: ۵۳۴۶۷۷
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۰ - 17July 2022

چند نکته در مورد سفر جو بایدن به منطقه

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه در اولین سفر خود به خاورمیانه وارد فرودگاه «بن گوریون» در تل‌آویو شد و پس از دیدار با «یائیر لاپید» نخست‌وزیر موقت رژیم صهیونیستی، در کنفرانس خبری مشترک شرکت کرد.

لاپید در جریان این کنفرانس خبری مدعی شد که اسرائیل همواره باید قوی و امن باشد و ارتشی قدرتمند داشته باشد و تنها راه منع ایران از دستیابی به تسلیحات اتمی، استفاده از گزینه اعمال زور و تهدید نظامی است!

همچنین جوبایدن بدون اشاره به خروج واشنگتن از برجام در سال ۲۰۱۸ میلادی همراه با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، درباره روند مذاکرات برچیدن تحریم‌های ضدایرانی مدعی شد: ایالات متحده منتظر پاسخ ایران به پیشنهادات خود برای بازگشت به برجام است، اما این انتظار همیشگی نخواهد بود.

رئیس جمهور آمریکا همچنین بدون توجه به صلح آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌ای ایران و گزارش‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی پیرامون آن، اضافه کرد که «دیپلماسی بهترین راه برای بازداشتن ایران از دستیابی به تسلیحات اتمی است»! ما برای ایران مشخص کردیم که به منظور بازگشت به توافق هسته‌ای آماده پذیرش چه بوده، و لذا منتظر پاسخ آن‌ها هستیم! البته تا ابد منتظر پاسخ ایران نمی‌مانیم.

همزمان با کنفرانس خبری «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا و «یائیر لاپید» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی، دو طرف در بیانیه مشترکی بر تعهد آمریکا در راستای ایجاد یک ساختار منطقه‌ای در راستای تعمیق بیشتر روابط رژیم صهیونیستی با کشور‌های منطقه و گسترش آن با دیگر کشور‌های عربی و اسلامی تأکید کردند که «بیانیه قدس» نام گرفت.

این بیانیه ضد ایرانی می‌افزاید: آمریکا تاکید می‌کند که یکی از اجزای این تعهد جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای برای همیشه است و آمریکا آماده است تا از تمام عناصر قدرت ملی خود برای اطمینان از این امر استفاده کند.

در بخش دیگری از این بیانیه ضد ایرانی همچنین بر تعهد واشنگتن به همکاری با شرکای غیر از رژیم صهیونیستی برای مقابله با اقدامات ادعایی خصمانه و فعالیت‌های ادعایی بی‌ثبات‌کننده ایران، چه مستقیما و چه از طریق گروه‌ها و سازمان‌هایی مانند حزب‌الله، حماس، و جهاد اسلامی فلسطین تاکید می‌کند.

در همین راستا، ناصر کنعانی در حساب کاربری خود در صفحه توییتر نوشت: در بیانیه مشترک بایدن و لاپید، بر "تعهد ثابت و قاطع آمریکا به حفظ امنیت و برتری نظامی اسرائیل" تأکید شده است.

وی در ادامه این توییت تأکید کرد: اشتباه نشود؛ هدف صرفا ایران نیست، بلکه کشور‌های عربی و اسلامی می‌بایست همواره برتری رژیم صهیونیستی را بپذیرند.

بایدن پس از سرزمین‌های اشغالی وارد عربستان شد و با با شاه و ولیعهد سعودی هم دیدار کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در نشست خبری در هتل محل اقامت خود در جده گفت: به لطف مشورت با سران سعودی، ما توانستیم حریم هوایی پادشاهی را به روی همه خطوط هوایی باز کنیم. درباره آتش‌بس یمن با مقامات سعودی صحبت کردیم، که با تمدید و تعمیق آتش‌بس در یمن موافقت کردند. درباره کمک سعودی‌ها به پر کردن جای نفت و گاز روسیه از ریاض انتظار گام‌های عملی داریم و باید دو هفته صبر کنیم تا شاهد کاهش قیمت انرژی باشیم.

بعد از دیدار‌های «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا با مقامات سعودی در جریان سفر به جده، واشنگتن و عربستان سعودی بیانیه‌ای مشترک صادر کردند.

همچنین رسانه‌های سعودی گزارش دادند که واشنگتن و ریاض ۱۸ توافقنامه و تفاهم‌نامه همکاری مشترک در زمینه انرژی، سرمایه‌گذاری، ارتباطات، فضا و سلامت امضا کردند.

بر اساس این گزارش؛ جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در شرایطی به منطقه آمده است که در نظرسنجی آمریکا، محبوبیت آن به شدت کاهش پیدا کرده است و از طرفی قیمت سوخت نیز به واسطه افزایش نرخ انرژی در جهان به شدت بالا رفته و نرخ تورم در آمریکا طی چهل سال گذشته، به بیشترین میزان خود رسیده است.

این در حالی است که کارشناسان اقتصادی از احتمال وقوع یک رکورد جدی در اقتصاد آمریکا در حال حاضر خبر می‌دهند لذا مجموع شرایط فوق بایدن را تحت فشار قرار داده است تا برای افزایش تولید انرژی در آمریکا به منطقه از جمله عربستان سفر کند، چراکه قیمت‌های انرژی پس از همه‌گیری کرونا و جنگ بین اوکراین و روسیه سر به فلک کشیده است.

از طرفی جو بایدن در ابتدای ریاست‌جمهوری خود از بحث فشار به عربستان سعودی، در حوزه حقوق‌بشری حرف میزد، اما به واسطه مشکلات‌اش امروز با مقامات سعودی دیدار می‌کند. هدف آمریکا این است که با سعودی‌ها قرارداد‌های جدید تسلیحاتی ببندد تا بتواند وضعیت شرکت‌های تسلیحاتی در آمریکا را بهبود ببخشد.

نکته دیگر این است که سفر بایدن به منطقه، در آستانه انتخابات میان کنگره‌ای در آمریکا صورت گرفته و برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از این است که دموکرات‌ها احتمال دارد یکی از مجلسین کنگره را از دست بدهند.

علاوه بر این خود بایدن در خصوص شرکت در انتخابات برای دوره دوم ریاست‌جمهوری خود، با علامت سوال‌های جدی مواجه است، بنابراین به نظر می‌رسد که به دنبال جلب حمایت لابی اسراییل در درون آمریکا است. علاوه بر این، رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال کمک به تامین و تقویت رژیم صهیونیستی در منطقه است.

همچنین بیانیه مشترک بایدن و لاپید به صراحت به پایندی آمریکا به منافع و امنیت رژیم صهیونیستی اشاره می‌کند، اما تقویت این رژیم جعلی شاید در نگاه اول معطوف به تهدید ایران باشد، اما این ماجرا در بلند مدت می‌تواند به ضرر کشور‌های منطقه از جمله کشور‌های عربی باشد.

اظهارات و موانع مقامات دولت بایدن و عدم تصمیم آن‌ها برای بازگشت به برجام، تا به این لحظه حاکی از این است که واشنگتن سیاست خود را به ویژه در مورد منطقه را در چارچوب منافع رژیم صهیونیستی دنبال می‌کند. چراکه در حال حاضر آمریکا به دنبال تغیر موازنه در غرب آسیا است و به دنبال مهار ایران، روسیه و چین است لذا باید برای تامین منافع خود در منطقه این موضوع را به رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی بسپارد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها