دریادار ایرانی: الحاق زیردریایی‌های جدید به سازمان رزم نداجا/ اقدامات راهبردی نیروی دریایی ارتش موجب خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان شده است

فرمانده نیروی دریایی ارتش از الحاق زیردریایی‌های جدید به سازمان رزم این نیرو در آینده نزدیک خبر داد و گفت: نداجا با انجام اقدامات راهبردی متعدد در حوزه دفاعی و دریایی توانسته‌ است توطئه‌ها، تحریم‌ها و تهدیدات دشمنان را خنثی کند.
کد خبر: ۷۰۷۶۴۸
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۸ - 23November 2024

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، امیر دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی صبح امروز (شنبه) در نشست خبری که به مناسبت هفتم آذر، روز نیروی دریایی و تشریح اقدامات و برنامه‌های این نیرو در ستاد نداجا برگزار شد، اظهار داشت: هفتم آذر را که یادوار عملیات غرورآفرین مروارید در سال ۱۳۵۹ است به ملت شریف ایران، خانواده معظم شهدا و کارکنان نیروی دریایی ارتش تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

دریادار ایرانی

امیر دریادار ایرانی افزود: عملیات مروارید با ازخودگذشتگی دریادلان عزیز نیروی دریایی ارتش تنها ۶۷ روز پس از شروع جنگ تحمیلی صورت گرفت و توانست موجودیت نیروی دریایی رژیم بعثی را برای هشت سال پیش رو به طور کامل از صحنه دریا حذف و شاهرگ اقتصادی دشمن را به طور کامل قطع کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: در ادامه جنگ تحمیلی نیز نیروی دریایی ارتش با انجام عملیات‌های اسکورت شناورهای ایرانی، شاهرگ اقتصادی کشور را باز نگه داشت؛ به گونه‌ای که در طول هشت سال دفاع مقدس، کشورمان توانست اقتصاد جنگ را مدیریت کند.

وی در ادامه به جنایات صهیونیست‌ها در غزه و لبنان اشاره و عنوان کرد: لازم می‌دانم که خوی حیوانی و وحشیگری رژیم غاصب و کودک‌کش صهیونیستی را محکوم کنم؛ رژیمی سفاکی که در میدان نبرد توان مقابله ندارد و با بی‌رحمیِ تمام، کودکان و زنان بی‌دفاع و بی‌گناه، کارکنان سازمان‌های بین‌المللی، اصحاب رسانه و کادر درمانی را به بدترین وجه ممکن به شهادت می‌رسانَد.

دریادار ایرانی در ادامه خطاب به ملت ایران گفت: امروز فرزندان شما در نیروی دریایی ارتش با قدرت و اقتدار گام برمی‌دارند و با انجام اقدامات راهبردی متعدد در حوزه دفاعی و دریایی توانسته‌اند هندسه شوم ترسیمی دشمن و اضلاع توطئه، تحریم و تهدید را خنثی، و مسیر انقلابی خود را با اتحاد همه‌جانبه با ملل جهان در مسیر پیشرفت و تحقق ایران قوی ترسیم کنند.

فرمانده نداجا با بیان اینکه «ایران قوی» با مشارکت تک‌تک ایرانی‌ها محقق خواهد شد، بیان کرد: فرزندان ایران عزیز در نیروی دریایی ارتش با اراده پولادین و توانایی‌های علمی و عملی و امید و پشتکار جوانان به‌ویژه جوانان روشن‌ضمیر خود توانسته است با تغییر الگو‌های راهبردی، بیش از پیش اقتدار نظام اسلامی را به جامعه جهانی نشان دهد.

توجه ویژه قوای سه‌گانه به رویکرد اقتصاد دریایی

وی اظهار داشت: بر خود فرض می‌دانم به عنوان سرباز کوچک ولایت، تشکر ویژه‌ای از محضر فرمانده معظم کل قوا (مدظله العالی) داشته باشم؛ زیرا بی‌شک با ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریامحور و همراهی و اراده جدی قوای سه‌گانه، فصل جدیدی از تاریخ رویکرد اقتصاد قوی و بحری صورت خواهد گرفت و گامی عملی در بهبود وضعیت اقتصاد کشور خواهد بود.

امیر ایرانی ادامه داد: معتقدیم اجرای صحیح این سیاست‌ها در مسیر تمدن‌سازی دریایی ایران اسلامی نقش بسیار مهمی خواهد داشت و همرزمان من آمادگی هرگونه مشارکت و نقش‌آفرینی در این عرصه مهم را دارا هستند. امیدوارم مجلس انقلابی و دولت از ظرفیت‌های بالقوه موجود در این نیروی راهبردی استفاده کنند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ایران عزیز برای قرار گرفتن در طراز یک کشور تمدن‌ساز دریایی اسلامی با تقویت مؤلفه‌های قدرت دریایی خود با رویکرد صلح‌طلبانه، مؤلفه‌های جامعه نظام بین‌الملل را با قدرت پی می‌گیرد. یکی از عرصه‌ها با توجه به موقعیت جغرافیایی سیاسی کشورمان در منطقه غرب آسیا میزان بازدارندگی ایران در عرصه‌های دریایی و اقیانوسی است؛ قدرتی که تنها به توانمندی عملیاتی دریایی در جنگ خلاصه نمی‌شود.

وی تصریح کرد: امروز که جهان با چالش‌های بیشتری در دریا از قبیل قاچاق، دزدی و تروریسم دریایی در شریان‌های تجارت جهانی و اختلافات در حوزه حاکمیت آب‌های بین‌المللی روبه‌رو شده است، حراست و پاسداری از منافع کشور در محدوده آب‌های ساحلی، سرزمینی، انحصاری اقتصادی و آب‌های آزاد به‌ویژه عرصه‌های اقیانوسی و همچنین تأمین امنیت خطوط کشتیرانی و مواصلاتی و حفظ امنیت آبراه‌ها در زمان صلح و جنگ و جاری ساختن قوانین، مستلزم برخورداری از قدرت دریایی در طراز منطقه‌ای و بین‌المللی است.

دریادار ایرانی گفت: نظام جهانی لیبرال‌محور به سرکردگی آمریکا، امروز جای خود را به نظام چندقطبی داده است و از پیامد‌های این نظم جدید، شکل‌گیری ائتلاف‌ها و نمایش قدرت توسط قدرت‌های نوظهور است. در این بین، جمهوری اسلامی ایران با «گفتمان مقاومت» و با شعار «صلح و دوستی» به دنبال جانمایی و نمایش توانمندی جایگاه خود در دوران گذار نظام و نظم جدید بین‌الملل است که این امر خود یک نشانه از بی‌نهایت نشانه‌های تضعیف هژمونی آمریکا و عبور جهان به نظم چندقطبی است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: ایران عزیز بهره‌برداری لازم از پنجره ایجادشده برای جانمایی جایگاه خود را انجام خواهد داد و نیروی دریایی راهبردی ارتش در این حوزه نقش‌آفرینی لازم را به درستی ایفا خواهد کرد.

ایران، تحریم‌پذیر نیست

وی با اشاره به ایستادگی ملت ایرانی در برابر تهدیدات و تحریم‌ها تأکید کرد: دشمنان باید بدانند و بفهمند که کشور ایران هرگز منزوی نمی‌شود و ایران اسلامی و ایرانیان انزواگریز و تحریم‌ناپذیر هستند.

امیر ایرانی در ادامه درباره آخرین اقدامات نیروی دریایی ارتش در توسعه سواحل مکران گفت: در خصوص توسعه این سواحل، دولت به خوبی ورود کرده و ریاست جمهوری به صورت هفتگی جلسات مکرری را دارد و هماهنگی‌های خیلی جدی را در این زمینه انجام می‌دهند.

فرمانده نداجا تاکید کرد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور در چندین حوزه از جمله آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، راه‌سازی، توسعه شبکه آب و تأمین نیازمندی‌هایی همچون خانه‌های بهداشت، مدارس و تجهیز آن‌ها سعی کرده به گونه‌ای عمل کند که سواحل مکران از وضعیت مطلوب‌تری برخوردار شود و مردم عزیزی که در این بخش بسیار مهم کشور مستقر هستند، بتوانند با آرامش در حوزه اقتصادی فعالیت کنند.

وی گفت: سواحل مکران مشرف به اقیانوس است و بخش عمده‌ای از ساحل‌نشینان، ماهی‌گیران هستند که در بحث تأمین امنیت و نیازمندی‌های آن‌ها در این بخش، با شیلات و مدیران در این حوزه تفاهم‌نامه‌هایی را داشتیم تا بتوانیم پوشش‌های لازم را داشته باشیم.

دریادار ایرانی در ادامه درباره برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در جهت ارتقای توانمندی این نیرو افزود: با توجه به اینکه قدرت جمهوری اسلامی ایران در طراز جهانی قرار گرفته و اینگونه از طریق جامعه بین‌الملل به ما نگاه می‌شود، قطعاً در حوزه حضور موفق‌تر و دائمی‌ در دریا یعنی تداوم حضور و ماندگاری و مانایی بیشتر، تلاشمان در جهت ساخت شناور‌ها و به‌روز رسانی آن‌هاست که این در دستور کار بوده و فعالیت‌ها نیز به خوبی پیش می‌رود.

فرمانده نداجا در ادامه درباره برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در جهت ارتقای توانمندی این نیرو افزود: با توجه به اینکه قدرت جمهوری اسلامی ایران در طراز جهانی قرار گرفته و اینگونه از طریق جامعه بین‌الملل به ما نگاه می‌شود، قطعاً در حوزه حضور موفق‌تر و دائمی‌ در دریا یعنی تداوم حضور و ماندگاری و مانایی بیشتر، تلاشمان در جهت ساخت شناور‌ها و به‌روز رسانی آن‌هاست که این در دستور کار بوده و فعالیت‌ها نیز به خوبی پیش می‌رود.

وی اضافه کرد: تقویت پایگاه‌های شناوری در عمق اقیانوس‌ها نیز در دستور کار است تا بتواند همه حوزه‌های مد نظر را پوشش دهد؛ همچنین یکی از این بخش‌های مهم و کلیدی، حوزه بهداشت و درمان است که اولینِ آن در مکران بود. در پایگاه‌های شناوری بعدی نیز نگاه ویژه‌ای به بخش بهداشت و درمان داریم؛ به ویژه حوزه بیمارستانی که بتوانیم همه نیاز‌های دریانوردان را که در اضطراب قرار می‌گیرند و احیاناً در سواحلی که در حوزه‌های اقیانوسی حضور داریم را پوشش دهیم.

الحاق زیردریایی‌های جدید به نداجا

فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: با توجه به نوع مأموریت ما که اولویت آن ارتقای توان رزم و آمادگی برای رزم است در حوزه زیرسطحی نیز در حال ساخت تعدادی زیردریایی‌ هستیم و به‌زودی الحاق‌هایی خواهیم داشت.

امیر ایرانی گفت: در حوزه پروازی بدون سرنشین، امروز در سه بخش هوا، سطح و زیرسطح و در بُعد ماندگاری و بُرد بیشتر به موفقیت‌های خیلی خوبی رسیده‌ایم. در حوزه موشکی نیز با توجه به اینکه محیط ما یک محیط اقیانوسی و دریایی است، از موشک‌هایی با برد بیش از هزار کیلومتر و همچنین تنوع سامانه‌های موشکی برخورداریم.

وی افزود: در بخش جنگ‌های الکترونیک (جنگال) و حوزه‌های زیرسطح نیز توان داخلی کشور به سطح قابل توجهی رسیده است به گونه‌ای که امروز با افتخار به شهدا می‌گوییم با ایثارِ شما، امروز در همه حوزه‌هایی که نیازمند بالاترین سطح علمی و تکنولوژی است، در شرایط بسیار خوبی قرار داریم.

ساخت دو فروند شناور سنگین

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه درباره روند ادامه‌دار ساخت ناوشکن‌های کلاس «موج» نیز عنوان کرد: ما وارد عرصه ساخت کلاس سنگین‌تر شده‌ایم و ان‌شاءلله در زمان لازم اطلاع‌رسانی دقیق‌تری خواهیم کرد؛ اما همین قدر بدانید که امروز دو فروند شناور کلاس سنگین در حال ساخت است.

دریادار ایرانی درباره سیاست‌های کلی توسعه دریامحور و راهبرد نیروی دریایی ارتش گفت: اندیشگاهی درباره سیاست‌های ۹گانه‌ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ فرمودند، تشکیل دادیم که در حال رشد است و در این راستا تفاهم‌نامه‌هایی نیز با نهادهایی در سطح حاکمیتی منعقد می‌کنیم.

وی گفت: یکی از محور‌هایی که به صورت جدی دنبال می‌کنیم، نهادینه کردن بحث فرهنگ دریایی و نگاه کردن از دریا به ساحل است؛ نه از ساحل به دریا؛ از ساحل به دریا نگاه کردن، افق محدودی را شامل می‌شود؛ ولی از دریا که به ساحل نگاه کنید، ماجرا کاملاً متفاوت خواهد بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: در بُعد اقتصادی، در دریا پنج حوزه داریم؛ در صورتی که در خشکی سه حوزه داریم. زیربستر دریا قابل دسترسی است و منابعی آنجا وجود دارد. بستر دریا نیز دارای منابع بسیار زیادی است و این شامل دو محدوده می‌شود؛ همچنین از بستر تا سطح دریا از نظر اقتصادی سود‌آور بوده و برای ما آورده دارد.

 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار