کتاب خاطرات سرلشکر صفوی از دوران دفاع مقدس منتشر می‌شود

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: کتاب خاطراتم که مربوط به حوادث کردستان تا آزادسازی خرمشهر است، به زودی منتشر می‌شود.
کد خبر: ۲۷۵۳۴۳
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۷ - 23January 2018

کتاب خاطرات سرلشکر صفوی از دوران دفاع مقدس منتشر می شودبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، سردار سرلشکر پاسدار سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در آیین اختتامیه هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس از انتشار کتاب خاطرات خود از دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در آینده نزدیک خبر داد.

این فرمانده ارشد دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: جلد نخست آن که به زودی توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه منتشر می شود، مربوط به حوادث کردستان تا آزادسازی خرمشهر است.

سرلشکر صفوی با بیان اینکه جلسات ضبط خاطرات از سال 93 آغاز و 56 جلسه شد، گفت: در انتشار این کتاب از اسنادی که توسط راویان دفاع مقدس و مرکز اسناد دفاع مقدس جمع آوری شده، استفاده شده است. 

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا همچنین در این مراسم که در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، گفت: بزرگترین رسالت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، موزه ها و مراکز فرهنگی دفاع مقدس و دستگاه های فرهنگی دفاع مقدس این است که فرهنگ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را به 52 درصد جمعیت کشور که زیر سی سال هستند، منتقل کنند.

وی افزود: نسل کنونی با نسل گذشته تفاوت هایی دارد. اندیشه، تفکر، سبک زندگی، اخلاق و رفتار نسل امروز متفاوت است. رشد شگفت انگیز فناوری های ارتباطی، تاثیر فضای مجازی و حجم اخبار و اطلاعات قدرت تشخیص درست از نادرست و حق از باطل را از جوانان ما گرفته است.

سرلشکر صفوی گفت: تصور من این است که فرهنگ سازی و حفظ و انتقال ارزشهای اخلاقی و انسانی به نسل کنونی از پیچیده ترین موضوعاتی است که دستگاه های فرهنگی بابد دنبال کنند.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث پیش از انقلاب عنوان کرد: باید اقدامات و مواضع امام خمینی(ره) از سال 42 تا ورود به کشور مورد بازخوانی قرار گیرد. من در فرانسه خدمت امام بودم، امام با قاطعیت و روشنی اعلام می‌کردند که شاه را سرنگون و حکومت اسلامی برپا می‌کنیم و سپس فرمودند که شکل حکومت جمهوری اسلامی است. از اینکه امام با آن قاطعیت سخن می‌گفتند، تعجب کردیم. به یاد دارم یک بار خبرنگاران که خدمت ایشان بودند، خبرنگاری پرسید که مدل حکومت اسلامی شما همانند عربستان و برخی کشورهای دیگر است که امام پاسخ دادند، خیر ما بر اساس قرآن و اسلام حکومت تشکیل می دهیم.

سرلشکر صفوی تصریح کرد: به غیر از فرهنگ انقلاب اسلامی، فرهنگ دفاع مقدس که مبتنی بر دفاع مقدس است و پیروزی‌ها و حماسه‌هایی را در دوران مختلف آفریده است، گسترش دهیم. در دفاع مقدس ملت با رهبری امام توانستند به پیروزی‌های بزرگی دست یابند و 2 میلیون بسیجی به رهبری امام از اقصی نقاط کشور به جبهه‌ها اعزام شدند، که این بسیجی از قشرهای مختلف همچون کارگران، معلمان و... بودند.

وی افزود: در دفاع مقدس یک ملت ایستاد و زنان و مردان از سراسر کشور در پشتیبانی از جبهه‌های دفاع مقدس نقش داشتند و لازم است، حماسه‌های دوران دفاع مقدس و عملیات ها را بنگاریم.

سرلشکر صفوی با بیان اینکه جنگ تحمیلی برای 2 کشور، 1 هزار و 901 میلیارد دلار هزینه و خسارت به همراه داشت، گفت: در عملیات کربلای پنج که در سال 1365 اجرا شد، بیش از یک میلیون گلوله از سوی دو کشور شلیک شد. منطقه اجرای عملیات محدود بود به گونه‌ای که قوطی‌های کنسروی که روی زمین بودند نیز از ترکشی بی‌امان نمانده بودند و زمین از شدت حجم آتش سیاه شده بود.

این فرمانده ارشد دوران دفاع مقدس که در سالروز اجرای عملیات کربلای پنج سخن می‌گفت به دکر خاطره‌ای پرداخت و گفت: در منطقه پنج ضلعی پلی به نام امام رضا(ع) بود که قاسم سلیمانی، حسین خرازی و مرتضی قربانی فرماندهان لشکرهای ما گرد هم آمده بودند تا با آنان جلسه‌ای داشته باشم. اما به قدری آتش ریخته شد که من که در نفربر 40 تنی و در مسیر رسیدن آن پل بودم به دلیل تکان‌های زیاد نفربر مجبور به توقف شدیم و تنها راه ارتباطی مان نیز تنها یک بی‌سیم بود.

وی خاطرنشان کرد: در کربلای پنج، 52 هزار نفر از رزمندگان ما جانباز شدند و بیش از 5 هزار نفر به شهادت رسیدند. از عراقی‌ها نیز بیش از 50 هزار نفر کشته و زخمی شدند و در این عملیات دروازه شرقی بصره شکسته شد. عراقی‌ها از سال نخست جنگ در این منطقه موانع بسیاری ایجاد کرده بودند؛ اما با تک احاطه یک طرفه به پشت سر عراقی‌ها رفتیم و آنان را دور زدیم.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: در بخش استراتژیکی، عملیاتی و تاکتیکی فرماندهان و رزمندگان ما بسیار خوب عمل کردند.

وی با اشاره به عملیات شکست حصر آبادان (ثامن الائمه) که در مهرماه سال 1360 انجام گرفت، ‌گفت: ما در آن عملیات برای ده عملیات بعدی طرح‌ریزی می‌کردیم که مثلا پس از شکست حصر آبادان به سراغ بستان منطقه عملیاتی فتح‌المبین و سپس خرمشهر برویم. همچنین آن موقع که عملیات فتح‌المبین انجام می‌شد، نیروهای اطلاعات عملیات ما در جاده خرمشهر- اهواز شناسایی می‌کردند، اینگونه جنگیدن نیازمند قدرت فکری بالاست.

سرلشکر صفوی عنوان کرد: کادرسازی،‌ توسعه سازمان رزم همزمان جنگیدن و راه‌اندازی صنعت دفاعی کاری‌های بسیار سختی بود که در دفاع مقدس انجام شد. در سال 64 امام راحل دستور تشکیل نیروهای سگانه سپاه را دادند،‌ نیروهایی که تشکیل آنها 30 سال زمان می‌برد در کمترین زمان شکل گرفت و سپاه در کنار ارتش قدرتمند به ارتشی در برابر دشمن بعثی تبدیل شد.

این فرمانده ارشد دوران دفاع مقدس با گرامی‌داشت یاد و خاطره حسین خرازی و اسماعیل دقائقی و 400 فرمانده شهید که در عملیات کربلای 5 به شهادت رسیدند، تصریح کرد: شهید دقایقی فرمانده لشکر بدر عراق، لشکری که پس از سال‌های 2000 روانه عراق شدند و در سال‌های اخیر و در جریان مقابله با داعش 22 تیپ حشد شعبی با حضور مردم عراق سازماندهی کرد.

وی با بیان اینکه فرهنگ دفاع مقدس و فرهنگ بسیج عراق و سوریه را نجات داد، گفت: این فرهنک 100 هزار نفر از مردم سوریه را در برابر داعش بسیج کرد. در جریان درگیری در سوریه 15 هزار سوری در جنگ بسیار سخت به شهادت رسیدند.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در ادامه با یادآوری ضرورت انتقال فرهنگ دفاع مقدس در نهادینه ساختن این فرهنگ در جامعه تاکید کرد و منظور از نهادینه کردن ارائه فرهنگ دفاع مقدس در دانشگاه‌ها و تحقیق و پژوهش در مراکز آموزشی و پژوهشی دانست.

وی در این رابطه توضیح داد: تدریس 2 واحد درسی موضوع مهمی است که در حال انجام است. خودم در وزارت علوم کمیته علوم و معارف دفاع مقدس را تشکیل دادم که لازم است این کمیته در وزارت بهداشت نیز تشکیل شود، همچنین دفاع مقدس و حماسه‌های هزاران بسیجی و رزمنده فداکار در درس دفاع مقدس آورده شود. موزه ها و مراکز فرهنگی دفاع مقدس باید به محل انجام کارهای پژوهشی تبدیل شوند. ترجمه آثار دفاع مقدس نیز باید صورت بگیرد.

سرلشکر صفوی در خصوص کتاب «شوق وصال» که در هفدهمین دوره کتاب دفاع مقدس برتر شناخته شد،‌ گفت: ‌این کتاب شامل 300 قطعه عکس است که توسط بنده گویا سازی و در کنار هر عکس خاطره‌ای نگاشته‌ام. اسم کتاب را شوق وصال گذاشته‌ام؛ چراکه هنوز در آرزوی وصال هستم. ما با خدا عهد و پیمان بستیم تا پای جان از نظام و انقلاب دفاع کنیم و دشمنان فکر نکنند که ما پاسداران قدیم از پای ننشسته‌ایم.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: من در اتاق کارم عکس تعدادی از شهیدان را دارم که یکی از این عکس‌ها عکسی است که شهیدان خرازی و کاظمی دست مرا گرفته‌اند که امیدوارم در آن دنیا نیز دست مرا  بگیرند.

انتهای پیام/ 211

نظر شما
پربیننده ها