«احمت توک» تهیه کننده ترکیهای و تولیدکننده فیلم برتر بخش بینالملل نخستین جشنواره بینالمللی فیلم رسام در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، درباره موضوع این فیلم اظهار داشت: فیلم من به مشکلات زنها و بچهها میپردازد و متعلق به هیچ دین یا ملت خاصی نیست؛ بلکه بهطور کلی به مشکلاتی که میتواند در همه جای دنیا پیش روی این قشر آسیبپذیر قرار گیرد، میپردازد.
وی درباره نگاه فیلمسازان ترکیهای به مقوله مقاومت گفت: فیلمسازان ترکیهای نگاه نزدیکی به فیلمسازان ایرانی دارند و شخصیتهای سینمایی ایرانی را میشناسند. در دانشگاههای سینمایی ترکیه بزرگان سینما جهان تدریس میشود و در بین این شخصیتها فیلمسازان ایرانی نیز وجود دارند. به همین دلیل که فرهنگ ایران و ترکیه نزدیک به هم است؛ بنابر این سینمای این 2 کشور مفاهیم مشترکی دارد که به آن پرداخته میشود.
برگزیده بخش بینالملل جشنواره فیلم کوتاه رسام افزود: من آوینی، ملاقلیپور و حاتمیکیا را میشناسم؛ ولی تاکنون فیلمهای آنها را ندیدهام. من پس از اولین سفرم به ایران با فضای سینمای ایران آشنا شدم و به این شخصیتها علاقهمند شدم. حتماً فیلمهای این سینماگران ایرانی را تهیه و تماشا خواهم کرد.
توک گفت: در مدارس ما درباره بسیاری از جنگهای تاریخی درس داده میشود. جنگ 8 ساله علیه ایران نیز در کتابهای ما آمده است و معلمان در مدارس درباره آن صحبت میکنند. مثلا در مدارس ما وقتی درباره علت جنگ علیه ایران سوال میشود معلم پاسخ میدهد که صدام به ایران حمله کرد. ما صدام را در جنگ 8 ساله متجاوز میشناسیم. صدام در بیشتر آثار سینمایی ما کاراکتری کمدی است.
وی تصریح کرد: مردم ترکیه خیلی دوست دارند درباره کشورهای همسایه از جمله ایران اطلاعات داشته باشند؛ بخاطر اینکه اگر درباره آنها اطلاعاتی نداشته باشند، دچار انزوا میشوند. به همین دلیل است که درباره جنگ علیه ایران در کتابهایمان گفته میشود. ما بخاطر اینکه فرهنگمان خیلی به ایرانیان نزدیک است علاقهمندیم از ایران بیشتر بدانیم.
این تهیه کننده ترکیهای ادامه داد: فیلمسازان ترکیهای آثار زیادی درباره موضوعات مقاومت تولید میکنند. مثلا درباره کمپهای آوارگان سوریهای و موضوعات مربوط به آن کار تولید میشود، چون مورد علاقه است.
توک بیان کرد: اگر یک فیلمساز در ترکیه قصد داشته باشد، یک موضع را از زاویه نگاه خود ببیند، ممکن است دولت از آن مسئله خوشش نیاید. بنابراین حمایت نمیشود پس هر فیلمساز که قصد داشته باشد آزادانه حرف بزند باید مستقل باشد.
وی درباره قدرت رسانهای جریان مقاومت منطقه گفت: قدرت رسانهای جریان مقاومت منطقه خوب نبوده است؛ چون اگر جریان رسانهای آنها درست عمل میکرد، تاکنون مردم آمریکا متوجه سیاستهای دوگانه دولتشان میشدند، در حالی که درباره جریان مقاومت منطقه چیز دیگری به مردم آمریکا گفته میشود. شاید جریان مقاومت مدیای خوبی در دست داشته باشند؛ اما آنها به شیوه مناسبی از آن استفاده نمیکنند تا واقعیتها را بیان کنند.
برگزیده بخش بینالملل جشنواره فیلم کوتاه رسام بیان کرد: هدف مدیا و رسانه ایجاد تغییر در نگرشهاست. رسانهها به سمت جدیدی پیش میروند و در حال حاضر ما از سوشیال مدیا استفاده میکنیم تا تغییر ایجاد کنیم؛ چرا که باید در فضای رسانهای قوی عمل کرد.
این تهیه کننده ترکیهای عنوان کرد: مردم ترکیه در مدت چند سال گذشته از داعش متنفر بوده اند و فقط گروه کوچکی از افراطیون از این موضوع حمایت میکردند در حالی که فیلمهای زیادی در این باره در ترکیه تولید و پخش شده است تا به مردم نشان دهند داعش در حال چه جنایاتی هستند؛ اما رسانههای دولتی ترکیه این موضوع را خیلی خوب بیان نمیکنند.
انتهای پیام/ 121