به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاع پرس، محمدتقی کرمی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در حاشیه کنگره ملی خانواده در پنل عوامل و پیامدهای نرخ رشد طلاق با اشاره به اینکه موضوع طلاق امروزه بر شرایط جامعه تاثیرگذار است، اظهار داشت: امروز کارشناسان شرایط طلاق را به سه رویکرد تقسیم کرده اند که در رویکرد اول شرایط طلاق را بحرانی و فروپاشی خانوادهها میدانند، در رویکرد دوم میگویند وضعیت عادی است و رویکرد سوم رویکردی است که نه وضعیت بحرانی است و نه اتفاق خاصی در این حوزه افتاده است.
وی ادامه داد: نرخ خام طلاق در جامعه رو به افزایش است و از 80 هزار به ۱۵۰ هزار طلاق در سال رسیده است.
کرمی با بیان اینکه الگویهای همسرگزینی در حال تغییر است، گفت: در گذشته در حوزه همسرگزینی نظر خانواده مهم بود، اما امروز تفاوت پیدا کرده و فردگزینی جایگزین شده است و همین عامل باعث شده طلاق افزایش یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه طلاق یکی از مهمترین مسائل اجتماعی است، افزود: وقتی طلاقی صورت میگیرد به دنبالش یکسری مسائل اجتماعی و ناهنجاریها ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه متاسفانه طلاق در روستاها افزایش معناداری پیدا کرده است، گفت: طلاق به خودی خود نمیتواند مساله باشد اما آثاری که برجامعه میگذارد مساله است.
کرمی افزود: خانواده هنوز هم مهمترین مساله در جامعه ایرانی است و هیچگاه در این خصوص مشکلی نداریم چرا که خانوادههای ایرانی همواره مواظب خود هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم طباطبایی با بیان اینکه طلاق برای خانوادههای ایرانی دردآور است چرا که وقتی زوج از هنم جدا میشوند 2 نسل را درگیر میکنند، اظهار داشت: با وقوع طلاق، اطرافیان زن و شوهر با یکدیگر دچار مناقشه میشوند و اگر این زن و شوهر که میخواهند طلاق بگیرند فرزندی داشته باشند، آثاری را بر فرزندان خود تحمیل میکنند و این مشکلی است که طلاق برای جامعه ایجاد میکند.
انتهای پیام/ 241