مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور:

ترویج ارزش‌های دفاع مقدس شاخصه حوزه انقلابی است/ «شهادت» پیام عاشورا را ماندگار کرده است

آیت‌الله «علیرضا اعرافی» با بیان اینکه پیوند عاشورا با شهادت، آن را ماندگار کرده است، گفت: ترویج ارزش‌های عاشورایی انقلاب و حماسه دفاع مقدس از ویژگی‌های حوزه انقلابی است و در این زمینه گام‌های مؤثری برداشته شده است.
کد خبر: ۲۶۱۴۰۱
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۶ - 10October 2017
ترویج ارزش های دفاع مقدس شاخصه حوزه انقلابی است/ شهادت، پیام عاشورا را ماندگار کرده است

به گزارش دفاع پرس از قم، آیت‌الله «علیرضا اعرافی» مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور و امام جمعه قم در دیدار با مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قم که در محل «جامعه المصطفی العالمیه» صورت گرفت، اظهار داشت: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، پیشگام ترویج و پاسداشت و زنده نگهداشتن حماسه سال‌های ایثار و شهادت است که از جریان عاشورا نشأت گرفته شده است.

وی با اشاره به این نکته که حضرت سیدالشهدا (ع) برای ماندگاری پیام حماسه عاشورا، مهندسی ویژه‌ای داشتند، تأکید کرد: بیش از 10 ویژگی در جریان عاشورا وجود دارد که به نهضت حسینی (ع) جلوه خاصی بخشیده و از آن یک جریان ماندگار خلق کرده است.

رئیس جامعة المصطفی العالمیه با اشاره به ارتباط این مرکز علمی با بسیاری از کشورهای جهان، خاطرنشان کرد: در این کشورها می‌بینیم که آیین عزاداری سرور و سالار شهیدان، هر سال تجلی و شکوه بیشتری نسبت به سال قبل پیدا می‌کند و امروز پرچم سیدالشهداء (ع) در نقاطی از عالم برافراشته شده که کسی تصورش را هم نمی‌کرد.

وی محو شدن جریان عاشورا را خطر بزرگی برای آن برشمرد و افزود: امام حسین (ع) از ابتدا، برای اینکه عاشورا محو نشود، تدابیری اجرا کردند که خطر محو و نابودی، این جریان عظیم و شهادت یاران باوفایش در کربلا را تهدید نکند و لذا با آن کیفیت دست به قیام علیه ظلم زدند تا پیام آن به طور کامل منتقل شود.

عضو هیئت امنای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، پیوند پیام عاشورا با مفهوم شهادت را راز ماندگاری آن خواند و یادآور شد: امروز ثبت و ضبط حماسه سال‌های انقلاب و دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت، استمرار جریان عاشورای حسینی (ع) است.

وی ماندگار ماندن هر قیام و نهضتی را از بایسته‌های آن نهضت برشمرد و افزود: حضرت امام خمینی (ره) هم مرتب ثبت و ضبط جریانات انقلاب را مورد تأکید قرار می‌دادند.

امام جمعه قم بیان کرد: انقلاب اسلامی از درون و برون موج و جریان‌سازی داشته و ماندگار بوده است و باید همانند جریان عاشورا، توأم با پیام‌رسانی و حفظ آثار آن باشد.

وی افزود: در بسیاری از کشورها، سرمایه‌گذاری‌های کلانی شده است تا خاطرات جنگ‌ها و رشادت‌های سربازان‌شان زنده نگه‌داشته شود و به‌خصوص این موضوع در کشور ما، به لحاظ انطباق با منطق دینی و دنیایی و بشری و مسئولیت نسبت به فرهنگ انقلاب و دفاع مقدس، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

رئیس جامعة المصطفی العالمیه با اشاره به وضعیت ممتاز قم در دوران انقلاب و دفاع مقدس خاطرنشان کرد: قم پایگاه انقلاب اسلامی و ذخیره و گنجینه بی‌پایانی از خاطرات و حوادث مهم است و به‌خصوص امروز افرادی از هر روستا و شهر کشور و از حدود 120 کشور جهان در قم حضور دارند.

وی ترویج فرهنگ انقلاب را دارای ظرافت‌ها، پیچیدگی‌ها و نیازمند کار و تلاش روزافزون خواند و افزود: رهبر معظم انقلاب بر استفاده از ابزار هنر در ترویج ارزش‌ها تأکید دارند و در همه کارها، ضمن رعایت اخلاص، باید توجه به انتقال هنرمندانه و افزایش جذابیت آن برای نسل جوان نیز مدنظر قرار گیرد، لذا سرمایه‌گذاری مناسب، کار روانشناسی و کارشناسی و بهره‌مندی از نظر صاحب‌نظران به منظور اثربخشی مضاعف در این‌زمینه بسیار ضروری است.

آیت‌الله اعرافی با تأکید بر این نکته که ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس یکی از شاخصه‌های حوزه انقلابی است، یادآور شد: در این زمینه بر اساس تفاهم‌نامه فی‌مابین حوزه‌های علمیه و سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، گام‌هایی برداشته شده تا طلاب جوان در مسیر تحصیل خود، با این فرهنگ به خوبی آشنا شوند.

وی با اشاره به ضرورت تشکیل کارگروهی برای احصاء مدخل‌های دانش‌نامه انقلاب و دفاع مقدس قم در بخش حوزه‌های علمیه و همچنین موزه‌آرایی انقلاب و دفاع مقدس قم و حماسه جبهه مقاومت و مدافعان حرم، خاطرنشان ساخت: هر اقدامی که در استان قم انجام می‌شود، فرااستانی است و به استان‌ها و شهرهای دیگر نیز منتقل می‌شود و بازتاب وسیعی نیز در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت خواهد داشت که ان‌شاءالله موزه قم، محل شایسته‌ای برای آشنایی زائران و میهمانان خارجی با جریان تاریخ انقلاب و هشت سال دفاع مقدس شود.

«احمد حسینی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس نیز در این دیدار، گزارشی از اقدامات صورت گرفته در زمینه برنامه‌ریزی مراسم انتقال، تشییع و تدفین شهدای گمنام و ساخت یادمان‌های مربوطه، دانش‌نامه، موزه انقلاب و دفاع مقدس و ساختار هیئت امنایی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارائه کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها