چرایی عدم حضور موگرینی در نشست ورشو

فدریکا موگرینی ـ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ـ در گفت‌وگویی اعلام کرد که قصد شرکت در کنفرانس ورشو را ندارد، موضعی که از برخی زوایا نیاز به کنکاش دارد.
کد خبر: ۳۲۸۹۴۸
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۹ - 22January 2019

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع پرس به نقل از روزنامه سیاست روز، سیاوش کاویانی در یادداشتی نوشت:

موگرینی در نشست ضد ایرانی لهستان شرکت نمی‌کند، این تصمیم خوبی است، اما کافی نیست.

نشست ورشو که با ابتکار آمریکا قرار است اواخر بهمن ماه برگزار شود، با حضور وزرای چند کشور عربی و اروپایی همراه خواهد بود.

احتمال این که منافقین نیز در این نشست ضد ایرانی که در لهستان برگزار خواهد شد، وجود دارد.

هدف آمریکا از برگزاری چنین نشستی تشکیل یک ائتلاف ضد ایرانی به رهبری خود و با محوریت برخی کشور‌های عربی منطقه است.

با وجود برگزاری نشست در یکی از کشور‌های اروپایی، اتحادیه اروپا موضع روشنی درباره آن نگرفته است، هر چند اعلام شد که خانم فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست ورشو شرکت نمیکند. اما شرکت نکردن موگرینی در نشست ورشو کافی نیست، بلکه باید از مطالبات جمهوری اسلامی ایران باشد که اتحادیه اروپا موضع قاطع و روشن تری را در قبال آنچه آمریکا در تدارک آن است بگیرد.

اروپا اکنون یک اتحادیه است و بر اساس قوانین اتحادیه اروپا تصمیم میگیرد، پارلمان دارد و دستگاه سیاست خارجی مستقل که سیاست‌های کل اروپا را ترسیم می‌کند.

هنگامی که اتحادیه در پارلمان اروپا موضوعی را تصویب می‌کند و تصمیم می‌گیرد، همه کشور‌های عضو موظف به اجرای آن هستند. چنین اتفاقی برای جمهوری اسلامی ایران افتاده است. اتحادیه اروپا در زمانی تصمیم به قطع رابطه سیاسی با ایران گرفت، سفرای کشور‌های اروپایی ایران را ترک کردند. این واکنش یک تصمیم جمعی بود.

آیا اتحادیه اروپا نمی‌توانست از برگزاری نشست ورشو علیه ایران جلوگیری کند؟

قطعاً چنین اقدامی قابل اجرا بود، اما این واکنش از سوی اتحادیه اروپا انجام نشد، دلیل آن هم روشن است، یک کشور دسته چندمی اروپا انتخاب می‌شود، اتحادیه اروپا موضعی درباره تصمیم لهستان نمی‌گیرد، نه آن را تأیید میکند و نه رد.

این بی‌تفاوتی نسبت به نشستی که در خاک اروپا قرار است برگزار شود، همراهی است نه مخالفت.

زمانی که هیچ واکنشی به برگزاری نشست ورشو از سوی اتحادیه اروپا انجام نمی‌شود، نمی‌توان حضور نیافتن موگرینی در این نشست را مثبت ارزیابی کرد.

یک تقسیم کار ظریف میان اتحادیه اروپا و آمریکا انجام شده که این تقسیم کار از سوی دو طرف در حال پیشرفت است.

ضمن این که باید به این مسئله توجه کرد که موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نه به خاطر اعتراض یا مخالفت با برگزاری نشست ورشو بلکه به خاطر مسافرت نمی‌تواند در آن شرکت کند!

یک مقام اروپایی که نام او در خبر دیده نمی‌شود، در این زمینه گفته؛ ما از برگزاری کنفرانس درباره خاورمیانه موسوم به «صلح و امنیت در خاورمیانه» اطلاع داریم، اما با توجه به اینکه موگرینی در این ایام مسافرت است، بعید به نظر می‌رسد که در کنفرانس فوق شرکت کند. موگرینی نیز چنین گفته است.

کنفرانس به اصطلاح «صلح و امنیت در خاورمیانه» با تمرکز بر فعالیت‌های منطقه‌ای ایران قرار است در روز‌های ۱۳ و ۱۴ فوریه (۲۴ و ۲۵ بهمن ماه) در ورشو پایتخت لهستان برگزار شود.

پس با این وجود به احتمال زیاد وزرای خارجه کشور‌های اروپایی در این نشست حضور پیدا خواهند کرد.

آنگونه که دیده می‌شود، برجام که قرار بود تحریم‌های اقتصادی را لغو کند، اما با دستاورد سازی برای آن به اهداف دیگری رسید و نتوانسته است سیاست‌های ضد ایرانی غرب را هم تضعیف کند.

قطعاً در این نشست نقش جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا به بحث و تبادل نظر گذاشته خواهد شد و در آن درباره نقش مثبت ایران سخنی به میان نخواهد آمد، بلکه با سیاه‌نمایی‌های معمول سعی خواهد شد که بر آتش ایران هراسی هر چه بیشتر دمیده شود.

پس از موضوع منطقه غرب آسیا و نقش ایران در آن به توانمندی‌های موشکی ایران رسیدگی خواهد شد.

اجلاس ورشو با محوریت جمهوری اسلامی ایران برای مهار هر بیشتر کشورمان برگزار می‌شود.

اکنون پیشرفت‌ها و توانمندی‌های موشکی جمهوری اسلامی که برای کشورمان عامل بازدارنده مطمئنی است، بهانه‌ای شده تا آمریکا و اروپا از وجود آن ابراز نگرانی کنند و آن را تهدیدی برای امنیت منطقه و خود بدانند، با توجه به این که ایران از سوی رژیم‌هایی همچون آمریکا و اسرائیل همواره با تهدید روبرو است، داشتن چنین توانمندی قابل مذاکره نیست.

تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی بر اصل آمادگی جمهوری اسلامی ایران صحه می‌گذارد و اجازه نمی‌دهد که مؤلفه‌های قدرت خود را واگذار کند.

یکبار دشمن بر سر موضوع هسته‌ای با رفتار فریبنده خود توافقی را با جمهوری اسلامی ایران به امضا رساند که دیری نپایید آن را زیر پا گذاشت و نه تنها اجرا نکرد، بلکه از آن خارج شد. این اتفاق که با خوشبینی برخی در کشور همراه بود، زیان زیادی به جمهوری اسلامی وارد کرد.

به هر صورت، برخی در داخل به خاطر عدم حضور فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست ورشو شادمان و خرسند نباشند و آن را در راستای سیاست همراهی اتحادیه اروپا با ایران ندادند، موگرینی در آن زمان مسافرت است و به نشست ورشو نیز هیچ اعتراضی ندارد.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها