مدیر عامل مؤسسه عشق همت:

حل مشکلات و آسیب‌های اجتماعی نیازمند فعالیت سمن‌هاست

مدیر عامل مؤسسه عشق همت با اشاره به اینکه مهم‌ترین دغدغه امروز کشور رفع مشکل کاهش نرخ جمعیت است، گفت: تمام نهادهای مردمی باید به دنبال طراحی و اجرای پلانهای منجر به امنیت، رفاه، ارتقاء سطح زندگی و امید به زندگی نزد مردم باشند.
کد خبر: ۳۳۶۵۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۳ - 15November 2014

حل مشکلات و آسیب‌های اجتماعی نیازمند فعالیت سمن‌هاست

به گزارش گروه اجتماعی " دفاع پرس "، در گذری بر مصوبه یک فوریتی طرح افزایش نرخ باروری و مقابله با کاهش رشد جمعیت کشور به مورخه یکشنبه 24 فروردین ماه سال جاری و عنایت به این نکته که نرخ باروری در کشور به کمتر از دو فرزند کاهش یافته و یا توجه به این آمار که 14.5 درصد زوجهای در ایران نابارور و 20.5 درصد جمعیت خانوادهها تک فرزند هستند، با یک علمیات ریاضی ساده به این نتیجه میرسیم که در صورت تداوم شرایط فعلی حداکثر 20 تا 25 سال آتی منحنی رشد جمعیت کشور منفی خواهد شد که این فرآیند سریعترین نرخ افت باروری و کاهش جمعیت یک کشور در جهان تلقی میشود.

در بررسی نرخ باروری و تنظیم خانواده در ایران، میتوان تحولات جمعیتی کشور را به چهار دوره تقسیم کرد که دوره نخستین آن طی سال های 1335 تا 1345 برآورد میشود که جمعیت 9.18 میلیون نفری کشور به یکباره در مسیر رشد فزآینده قرار گرفت که دولت را مجاب به کنترل جمعیت کرد.

بنابراین طی سالهای 1346 تا 1357 شاهد تهدید موالید و افت باروری در کشور هستیم که حسب تمهیدات اندیشیده شده فرآیند رشد مجدد جمعیت کشور به صورت مخفی در دستور کار دولت قرار میگیرد که با نزدیکتر شدن به سال 1357 عملا سیاست تنظیم خانواده متوقف شد که با پیروزی انقلاب و پس از انقلاب به دلیل کاهش سن ازدواج تا سال 67 شاهد رشد نرخ جمعیت در کشور هستیم و لذا پس از این سال است که دولت آشکارا سیاستهای تعدیل نرخ رشد را در پیش میگیرد.

بروز شبکههای بهداشتی و تأثیر آن در کاهش نرخ باروری از نیمه دهه 60 به بعد، اغنای جامعه در رابطه با پیشگیری از حاملگی و همهگیر شدن این روش به خصوص در شهرها، افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر به تدریج جمعیت کشور را وارد دوره سالمندی و تبعات ناشی از این فرآیند کرد.

در بحث پایش دلایل تعدیل یا افت نرخ رشد جمعیت کشور، می توان به مسائلی مانند؛ تغییرات فردی (رواج فرد گرایی، افزایش سن ازدواج، افزایش آمار طلاق، افزایش سطح تحصیلات و اشتغال زنان) تغییرات اجتماعی (گسترش خانوادههای هستهای یا نومکان، افزایش میزان شهرنشینی، آپارتماننشینی و کوچک شدن خانهها، مشکلات اقتصادی) تحولات فرهنگی (رواج فرزند سالاری، تحقیر کار خانگی و وظایف مادری و نیز رواج مصرف گرایی در سبک زندگی)، اشاره کرد که ماحصل این اتفاقات دولت را ملزم میکند برای خروج از شرایط فعلی، قطع به یقین برنامه محور و بر پایه حقایق جمعیتی و اجتماعی کشور تصمیم گیری و حرکت کند.

در این راستا؛ دیده شده که برخی نهادها و پایگاههای مردمی آگاه به تحولات جاری کشور، در صدد اهتمام و همکاری با دولت و نظام برآمده و با گمانه زنی و پیشبینی از اتفاقات آتی گاهاً حتی پیش از متولیان امر و دستگاههای اجرایی پیش قدم شده و به دنبال چاره اندیشی برای خروج از شرایط پیش رو هستند که از آن دسته میتوان به مؤسسه عشق همت اشاره کرد که به منظور آشنایی با این مؤسسه پای صحبت مدیر مسئول آن سردار سعید جوانی مینشینیم.

نخست اینکه؛ در رابطه با آغاز فعالیت مؤسسه عشق همت توضیح بفرمائید؟

جوانی: مؤسسه عشق همت در سال 1380 با عنوان گروه فرهنگی فدک توسط اجماعی از نیروهای خدوم و بسیجی با رویکرد پیشبرد اهداف عالیه نظام در حوزه امور فرهنگی تربیتی تأسیس شد که بعد از سه سال فعالیت فرهنگی تربیتی، به تناسب شرایط زمان و به منظور نیل به منویات مقام معظم رهبری به مؤسسه عشق همت تغییر نام داد و مشخصاً پیگیر رهنمودها و منویات مقام معظم رهبری در امور فرهنگی، هنری، اجتماعی و سیاسی شد.

در حدود فعالیتی این مؤسسه در حال حاضر چه تعداد نیرو و از چه طیفی مشارکت دارند؟

جوانی: تعداد نیروهای دخیل در امر مدیریت و امور اجرایی و آموزشی این مؤسسه بالغ بر 100 نفر از فرزندان انقلاب و نیروهای ارزشی، معتقد و متعهد به آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مشارکت دارند که هر یک به فراخور تخصص و تجربه در حوزههای مرتبط فعالیت میکنند.

در رابطه با مهمترین پروژهای که این مؤسسه در حال حاضر پیگیر آن است، صحبت کنید؟

جوانی: مهمترین مأموریت این مؤسسه در حال حاضر، پیگیری یکی از دغدغهها و بلکه نقطه عطف دیدگاه رهبر معظم انقلاب در رابطه با مشکل کاهش نرخ رشد جمعیت کشور است که حسب تجارب اندوخته شده طی سال های فعالیت این مؤسسه، سعی شده است بنابر شرایط روز و تحولات جاری کشور و منطقه، متناسب با نیاز کشور طرح جامع و کاملی منجر به رفع مشکل کاهش نرخ رشد کشور طراحی و تعامل با دولت و متولیان تصمیم گیر در دستور کار قرار گیرد.

طرح تدوینی این مؤسسه تا چه حد منطبق بر واقعیات کشور طراحی شده و قابلیت اجرایی دارد؟

همان طور که در مقدمه اشاره شد؛ متأسفانه مشکلی که امروز دامن گیر کشور ماست، ناشی از کم توجهی دولتهای گذشته به مقوله جمعیت کشور است.

در اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 دولت وقت طرح کنترل جمعیت را در قالب لایحه سیاست تنظیم خانواده به مجلس ارائه داد که مصوب و اجرایی شد و این اتفاق همزمان با تحولات اجتماعی و فرهنگی در کشور بود، متأسفانه دولت وقت و دولتهای بعدی بدون توجه به این تحولات و تأثیری که تبلیغات پیرامون سیاست کنترل جمعیت در جامعه رواج یافت و نهادینه شد، به مدیریت معمول کشور ادامه دادند تا جایی که بعد از دو دهه امروز با تهدید کاهش نرخ رشد جمعیت به طور جد مواجه یم.

پایش این مباحث از آن جهت حائز اهمیت است که؛ به ما کمک می کند برنامه مدون و جامعتری را در جهت پیشبرد اهداف بتوانیم تدوین و به متولیان امر جهت اجرا پیشنهاد دهیم.

از سویی در بررسی نظر مراجع و بزرگان نظام هم با این واقعیت مواجه هستیم که ایران اسلامی با توجه به ظرفیتهای اقلیمی و محیطی و گستردگی جغرافیایی حداقل میتواند پذیرای جمعیتی بالغ بر 200 میلیون نفر باشد. از سویی کنترل جمعیت از نظر بزرگان نظام شاید در مقطعی از زمان صحیح تلقی میشده، اما تداوم آن تا به امروز اشتباهی انکار ناپذیر است و لذا حسب شرع و حکم هر کسی در هر جایگاهی وظیفه دارد در حد بضاعت کمک حال دولت در رفع مشکل کاهش یا تعدیل نرخ رشد جمعیت کشور باشد چرا که با توجه به شرایط روز تداوم سیاست کنترل جمعیت، جز خدعهای طراحی شده از سوی بدخواهان نظام و ملت مسلمان ایران نمیتواند باشد.

مؤسسه عشق همت با تمام ظرفیت متشکل از اندیشمندان نخبه و دانشگاهی کشور، فرزندان انقلاب و دیگر آحاد مردمی در صدد رفع این دغدغه ملی و مردمی است بر این اساس از تمام دست اندرکاران و مسئولان تصمیم ساز و سیاستگذار انتظار جز اهتمام و همراهی نیست.

تحقق آنچه که در قالب طرح افزایش نرخ رشد جمعیت تدوینی مؤسسه عشق همت مستتر است، مستلزم اخذ حمایتهای درخور دستگاههای مربوط است که نتیجه آن افزایش درک اجتماعی در رابطه با تحولات جمعی فعل کشور، تشریح ضروریت افزایش نرخ رشد جمعیت کشور و راهکارهای برون رفت از مشکلات پیشرو ضمن پرداختن به مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیرامون بحث است.

بنابر سیاستها و برنامههای اندیشیده شده در قالب یک طرح جامع و ملی؛ این مؤسسه در صدد است با ایجاد و راهاندازی یک شبکه ملی خدماتی - اجتماعی با عنوان «زندگی گستر ایرانیان» و رویکرد تأمین الزامات و نیازمندیهای عمومی زندگی مردم و ارائه خدمات رفاهی و تسهیلاتی مرتبط با صدور انواع بیمههای پوششی و حمایتی، رفع مشکل اشتغال، تحصیل، ایاب و ذهاب، آموزش، استعدادیابی و پرورش کودکان و تأمین الزامات پرورشی و آموزشی، پیگیری مجدانه و تأمین نیازمندیهای مرتبط جوانان شامل تحصیلات آکادمیک، اشتغال و نیازمندیهای ازدواج و مسکن و خودرو در قالب طرح همتا ذیل مجموعه زندگی گستر ایرانیان، اهم مشکلات پیش روی خانوارهای ایرانی را رفع و با فراهم سازی یک زندگی توأم با آرامش و رفاه در درجه نخست تمهیدات منجر به کاهش سن ازدواج و افزایش نیل به زندگی را افزایش و در گام بعدی ضمن نهادینه کردن فرهنگ ایرانی اسلامی و باز معرفی ارزشهای ملی و بومی به مردم مقدمات یک زندگی با چشم انداز روشن را پیش روی خانوارهای ایرانی تصویر کنیم.

این مجموعه در صدد است بزرگترین شبکه مجازی اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی را در ابعاد ملی و بین المللی با محوریت ایران راهاندازی و مدیریت کند که محاسن آن مشمول مردم و قابل تحسین و شایسته ایران خواهد بود.

انتهای پیام/
 

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲
علی اصغر محمدزاده
|
-
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
0
2
باسمه تعالی
سردار جوانی ،مدیر عامل موسسه عشق همت در طول دوران زندگی خود خدمات بزرگی به کشور عزیزمان انجام داده است.امیدوارم مسولین صدای این خادمان به انقلاب را بشنوند و حمایتهای مادی و معنوی خود را از آنها دریغ نکنند.با تشکر و امتنان،محمدزاده
طاهری
|
-
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۷
0
1
نیاز آتی کشور به همین فعالیتهاست.. موفق باشید.
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار