استراتژیست لبنانی:

امام خمینی (ره) یک تحول استراتژیک را رقم زدند

امین حطیط معتقد است: امام خمینی (ره) راه استعمار منطقه را به روی ایالات متحده آمریکا مسدود کردند و یک تحول استراتژیک را در منطقه رقم زدند.
کد خبر: ۴۶۰۱۰۱
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۴ - 02June 2021

امام خمینی (ره) یک تحول استراتژیک را رقم زدند

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، شاید زمانی که مقام‌های وقت رژیم صهیونیستی از انقلاب ایران به‌عنوان زلزله قرن یاد کردند، کمتر کسی به عمق تأثیرگذاری این انقلاب در آینده رویداد‌های منطقه‌ای پی برد. حداکثر درکی که از هشدار‌های مراکز امنیتی غرب و اسرائیل به انقلاب ایران وجود داشت، این بود که انقلاب ایران در مرز‌های این کشور باقی نمی‌ماند و فرهنگ سیاسی کشور‌های دیگر به‌ویژه منطقه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

غرب معتقد بود که انقلاب اسلامی ایران در محتوای خود دربردارنده مفاهیم خطرناکی است که نه‌تن‌ها ملت‌های منطقه را آگاه خواهد کرد بلکه منافع و نیز امنیت پیرامونی آن به‌ویژه رژیم صهیونیستی هم تهدید خواهد شد. آن‌ها می‌دانستند در ورای تمامی این مفاهیم و نیز پدیدآورنده آن یک رهبری مقتدر وجود دارد که هم مسیر و هم روند ادامه کار و مدیریت فرایند‌های سیاسی را به‌خوبی می‌داند و نقطه همگرایی مردم ایران نیز بود.

مشکل اصلی این بود که آن‌ها متوجه شدند که رهبری انقلاب ایران هیچگاه حاضر نخواهد شد در برابر اولویت‌های تعیین شده عقب نشینی یا درباره اصول مذاکره کند. یکی از محور‌های مهم فکری امام خمینی (ره) تنفر از سازش با رژیم صهیونیستی بود. چند رویکرد برای مقابله با انقلاب امام در دستور کار قرار گرفت که مهم‌ترین آن ایجاد نگرانی در بین ملت‌های منطقه با استفاده از ایران هراسی بود؛ بر همین اساس با «امین حطیط» استراتژیست و تحلیلگر لبنانی به گفتگو نشسته‌ایم که در ادامه متن کامل آن را می‌خوانید:

همانطور که می‌دانید در حال حاضر ما در آستانه فرا رسیدن سالروز رحلت امام خمینی (ره) قرار داریم. به نظر شما پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) چه تغییر و تحولات مهمی در منطقه به وقوع پیوست؟ به عبارت دیگر، تأثیر امام خمینی (ره) بر روند تحولات پس از پیروزی انقلاب را چطور دیدید؟

پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) یک تحول استراتژیک در منطقه را رقم زد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سایه رهبری امام خمینی (ره) مرحله‌ای در عرصه تحولات سیاسی شکل گرفت که به‌کلی با مرحله پیش از انقلاب اسلامی تفاوت داشت. مفهومی که در مرحله جدید در سایه رهبری امام خمینی (ره) شکل گرفت، تلاش برای ساختن منطقه غرب آسیا برای صاحبان اصلی آن بود.

این در حالی است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ساختار استعماری در جهان به رهبری ایالات متحده آمریکا به دنبال سیطره کامل بر منطقه غرب آسیا بود. در واقع، آمریکایی‌ها به دنبال آن بودند تا از منطقه غرب آسیا یک منطقه صرفاً مستعمره بسازند. با تمامی این‌ها، امام خمینی (ره) به‌عنوان یک شخصیتِ استراتژیک موجب شدند تا فرایند تحولات در سطح منطقه به‌کلی دستخوش تغییر شود. ایشان راه استعمار منطقه را به روی آمریکا مسدود کردند.

*پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) ما شاهد شکل‌گیری گروه‌های مقاومت و تقویت آن‌ها بودیم. تأثیر امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی ایران بر محور مقاومت در منطقه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، امام خمینی (ره) به‌خوبی دریافتند که قدرت‌های استعمارگر در سراسر جهان از قدرت بالایی چه در عرصه نظامی و چه در عرصه رسانه‌ای برخوردار هستند و می‌توانند به اهداف خود جامه عمل بپوشانند. از همین روی، امام خمینی (ره) به فکر رویارویی با این قدرت‌های استعمارگر افتادند و استراتژی تشکیل گروه‌های مقاومت و حمایت از آن‌ها در منطقه را در دستور کار قرار دادند. بدین ترتیب، امام خمینی (ره) استراتژی تشکیل گروه‌های مقاومت را در پیش گرفتند. در همین ارتباط باید بگویم که مقاومت اسلامی در لبنان تحت رهبری و نظارت امام خمینی (ره) تشکیل شد. پس از آن نیز همانطور که می‌دانید، مقاومت لبنان و نیز دیگر گروه‌های مقاومت در سراسر منطقه دستاورد‌های بزرگی را در برابر آمریکا و اسرائیل محقق ساختند.

*سران ایالات متحده آمریکا، کشور‌های غربی و نیز رژیم صهیونیستی از همان ابتدا افکار و اندیشه‌های امام خمینی (ره) را در تعارض با سیاست‌ها و استراتژی‌های خود در سطح منطقه و جهان دیدند و این افکار را به‌مثابه تهدید بزرگی برای خود تلقی کردند. علت اصلی این رویکرد آمریکا و غرب در قبال امام خمینی (ره) چه بود؟

امام خمینی (ره) از زمان پیروزی انقلاب اسلامی رویکرد استقلال طلبی را در پیش گرفتند و همواره از حاکمیت جمهوری اسلامی حمایت به عمل آوردند. این درست همان چیزی است که به مذاق آمریکایی‌ها و نیز دیگر بازیگران بین‌المللی به‌ویژه غربی‌ها خوش نیامد. این خشم و عصبانیت آمریکایی‌ها و غربی‌ها به‌ویژه پس از آنکه متوجه شدند امام خمینی (ره) «کلام خود را به عمل تبدیل می‌کنند» بیش از پیش تشدید شد.

شعار «نه شرقی و نه غربی» نیز اوج استقلال طلبی امام خمینی (ره) را به نمایش گذاشت. حمایت از ملت‌های مظلوم و مستضعف توسط امام خمینی (ره) نیز آمریکایی‌ها را به خشم آورد. آن‌ها پس از رویکرد امام (ره) به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی، خطر صدور این انقلاب به خارج از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران را به‌شدت احساس کردند. طبیعی است که رویکرد‌های چنین شخصیتی باعث می‌شود تا آمریکا و غرب او را تهدیدی بزرگ برای خود قلمداد کنند.

*امام خمینی (ره) در همان بدو پیروزی انقلاب اسلامی مسئله فلسطین را در رأس اولویت‌های جمهوری اسلامی قرار دادند و آن را به‌عنوان مهم‌ترین و محوری‌ترین مسئله در سطح جهان اسلام مطرح ساختند. ارزیابی شما از تأثیرگذاری نقش ایشان در حمایت از مسئله فلسطین چیست؟

امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئله فلسطین را احیا کردند. ایشان این باور را به وجود آوردند که اگر فلسطین از اشغال صهیونیست‌ها آزاد نشود، هیچ تغییر و تحول محسوسی در منطقه ایجاد نخواهد شد. امام خمینی (ره) به‌خوبی تبیین کردند که مستقر شدن رژیم صهیونیستی در منطقه به‌عنوان یک دولت موجب خواهد شد تا آشوب و هرج و مرج، تمام منطقه را فراگیرد. بر این اساس، ایشان به مسئله فلسطین به‌عنوان یک مسئله محوری در نبرد با رژیم صهیونیستی نگریستند.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار