طبیب طب سنتی مطرح کرد؛

ارتباط کرونا و دیابت از منظر طب سنتی/ توجه به گرمی مزاج در درمان دیابت

خیراندیش در نشستی به موضوع دیابت در طب سنتی پرداخت و راه‌های درمان آن را بررسی کرد.
کد خبر: ۴۸۸۸۹۰
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۰ - 14November 2021

به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاع‌پرس، نشست خبری استاد حسین خیراندیش طبیب طب سنتی به مناسبت روز دیابت در امامزاده عینعلی زینعلی (ع) برگزار شد.

خیراندیش با اشاره به اینکه دیابت زمینه دسته بزرگی از بیماری‌های دیگر است اظهار داشت: در شرایط جاری و با وجود کرونا که زمینه سودا زایی و سردی دارد دیابت را سودای سرد معرفی می‌کنیم و اگر این ۲ بیماری پیوند بخورند شیوع بسیار گسترده‌ای در حوزه دیابت داریم که لازم است در سبک زندگی توجه کنیم.

وی تصریح کرد: امروز دیابتی که در طب سنتی معرفی می‌شود را نداریم چرا که دیابت گرم است. مردمان قدیم به خاطر طبع گرم دیابت گرم داشتند. عمده دیابت امروز حتی در افراد گرم مزاج دیابت سرد است، که در کودکان و زنان باردار و ... به دلیل تغییر سبک زندگی می‌بینیم.

طبیب طب سنتی افزود: اگر بنا داریم به درمان بپردازیم باید از ضد دیابت‌های گرم استفاده کنیم. سیب ترش، زردالو، کیوی و به ضد دیابت است. به پخته شده داخل سرکه که به سرعت دیابت را کاهش می‌دهد.

خیراندیش با هشدار عوارض کرونا گفت: عوارض کرونا سردی بر جای می‌گذارد و این یردی باعث افسردگی می‌شود که البته در کشور ما به خودکشی نمی‌انجامد، اما عوارض دارد و در تن و بدن سودا پدید می‌آورد که زمینه گرایش سریع به دیابت را فراهم می‌کند. اگر این دیابت فراگیر شود باید اقدامات ضد سودا انجام دهیم.

ارتباط کرونا و دیابت از منظر طب سنتی/ توجه به گرمی مزاج در درمان دیابت

وی به راه حل جلوگیری از ابتلا به کرونا اشاره کرد و افزود: یکی از کار‌های ثمربخش گرم نگه داشتن گوارش است. سبد غذایی باید به سمت موادغذایی گرم مزاج برود. نوشیدن آب سرد بین غذا به ویژه ناجویدن غذا و کم جویدن آن قطع شود. هرچقدر غذا کاملتر جویده شود خلط لیف‌تری تولید می‌شود و خون رقیق‌تری تولید می‌کند و سودا شکل نمی‌گیرد.

آب سرد معده را سرد می‌کند و زمینه را برای بروز دیابت فراهم می‌کند. بهتر است نوشیده نشود. خوب است از آب جوشیده خنک شده استفاده کنیم.
طبیب طب سنتی بیان کرد: غذا‌های صفرازا را باید در سفره غذای بیشتر داشته باشیم. غذا‌های تلخ، شور، تند و شیرین صفرازا هستند. عرق گزنه، شنبلیله و نعنا هرچه درجه تندی بالاتر داشته باشند زمینه سودا زدایی آنان بیشتر می‌شود.

وی به مراحل تبیین طب سنتی اشاره کرد و گفت: طی سنتی در حال برداشتن گام‌های اولیه تولد است. ۱۰ سال اول مربوط به معرفی آن است، ۱۰ سال دوم روی زمینه اجتماعی و ۱۰ سال سوم زمینه علمی و دانشگاهی کار می‌شود. دهه آینده، دهه کار علمی است و باید با زبان علمی گزارشات مطرح شود.

وی برخورد افراطی با طب سنتی را موجب زیان عامه دانست و به مقایسه طب سنتی ایرانی که طب سوزنی و چینی پرداخت و گفت: طب سنتی نسبت به طب چینی چهار مزاجه است با اقلیم‌های چهارگانه و مزاج‌های گوناگون قابلیت سازگاری دارد، همچنین قابل برگردان به زبان علمی است و کم و کاست طب جدید را می‌تواند بردارد. تجربیات اگر در اختیار طب جدید قرار بگیرد می‌تواند رشد پیدا کند. در دانشگاه‌هایی که طب سوزنی و چینی تدریس می‌کردند حضور داشتیم و خود آنان از طب سنتی ایرانی استفاده می‌کردند.

ارتباط کرونا و دیابت از منظر طب سنتی/ توجه به گرمی مزاج در درمان دیابت

خیراندیش به راه اندازی دانشکده‌های طب سنتی اشازه کرد و گفت: برای این کار مصوبه شورای انقلاب فرهنگی را داریم. در در زمان ریاست جمهوری جناب روحانی موضوع طب سنتی کنار گذاشته شد و شاهد بی توجهی و بی عنایتی بودیم امیدواریم در دولت جدید اتفاقات خوبی بیفتد.

وی با فرق بین طب سنتی و طب اسلامی نیز اشاره داشت و در این باره گفت: مجموع اطلاعات برآمده از حکمای طبابت سنتی طب سنتی را مدید آورده است. طب اسلامی برامده از مجموعه احادیث و روایات دارای برد درمانی است. اطلاعات پایه طب در طب سنتی است، اما از اطلاعات موجود در روایات و احادیث هم نباید غافل بود. یک ساختار اشتراکی بینشان وجود دارد مثلا هیچ حدیثی بدون توجه مزاجی وجود ندارد.

انتهای پیام/ ۱۴۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار