قدس و فلسطین از تشکیل تا اشغال و آستانه پیروزی

در این گزارش فراز و نشیب‌های فلسطین و قدس به صورت اجمالی تبیین شده است. پیشینه فلسطین و قدس، پیشینه اشغالگری فلسطین و تهدیدات قدس، تولد روز جهانی قدس، تبیین ضرورت بزرگداشت قدس، اهداف بنیانگذاری روز قدس، اهداف و دستاورد‌های روز قدس و تکلیف زمانه بیان شده است.
کد خبر: ۵۱۹۶۶۳
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۰:۲۲ - 05May 2022

قدس و فلسطین از تشکیل تا اشغال و آستانه پیروزیبه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، بیت‌المقدس نخستین قبله گاه مسلمین و مورد احترام و علاقه مسلمانان و سایر ادیان توحیدی و تمام آزادگان جهان بوده و هست. این سرزمین مقدس پس از اشغال ظالمانه و جنایتکارانه در ۷۴ سال پیش توسط صهیونیست‌ها، دوران سختی را در برابر اشغالگران و خیانتکاران گذرانده است.

پیشینه فلسطین

سرزمین فلسطین که در قدیم کنعان نام داشت در ساحل شرقی دریای مدیترانه قرار دارد. این منطقه محل ظهور پیامبران بزرگی چون حضرت عیسی (ع)، حضرت موسی (ع) و محل عبور و زندگانی حضرت ابراهیم (ع) بوده است و موقعیت راهبردی دارد.

بیت‌المقدس حدود هزار و ۱۰۰ سال پس از بنای کعبه در مکه به دست حضرت ابراهیم (ع) و ۹۷۰ سال پیش از میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) ساخته شد. شجره حضرت داود (ع) با ۱۴ نسل به حضرت ابراهیم (ع) بنیانگذار کعبه می‌رسد و به روایت انجیل متی شجره حضرت عیسی (ع) پس از ۲۸ نسل، به حضرت داود (ع) ختم می‌شود و بدین ترتیب پس از نزول آیه تغییر قبله به پیامبر اسلام (ص)، مکه (کعبه) حرم اول و مسجد‌الاقصی (قدس) حرم دوم موحدان شد.

پیشینه قدس

«بیت‌المُقَدَّس» یا «اورشلیم» یا «قُدس» شهری در فلسطین؛ نخستین قبله و سومین شهر مقدس مسلمانان (پس از مکه و مدینه) و مقدس‌ترین شهر جهان نزد یهودیان و مسیحیان است. این شهر، از مراکز زیارتی ادیان ابراهیمی است.

پیشینه اشغالگری فلسطین و قدس

از سال ۱۳۲۶ (۱۹۴۸ م) صهیونیست‌ها اشغال سرزمین فلسطین را با کشتار و اخراج اعراب ساکن فلسطین آغاز کردند و یهودیان را از کشور‌های مختلف بدینجا کوچاندند. در جنگ سال ۱۳۴۵ (ژوئن ۱۹۶۷) رژیم صهیونیستی بیشتر سرزمین‎های فلسطین را اشغال کرد و تلاش کرد «بیت‌المقدس» نخستین قبله مسلمانان را به چنگ آورد و تلاش‌های زیادی کرد تا چهره این شهر مقدس را از حالت اسلامی به صورت یک شهر کاملا یهودی نشین تبدیل کند.

تهدیدات قدس

عملیات حفاری‎ زیادی به بهانه یافتن آثار مقدس و الواح باستانی در اطراف مسجدالاقصی انجام شد. خطر تخریب مسجدالاقصی، ویران کردن خانه‎های فلسطینیان اطراف آن و در نتیجه آواره ساختن ساکنان آنان، توطئه انتقال پایتخت رژیم اشغالگر از تل‌آویو به بیت‌المقدس و صهیونیست‌سازی مسجدالاقصی تهدیدات جدی قدس شریف است.

تولد روز جهانی قدس

روز جهانی قدس، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان است که امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ آن را روز حمایت از مردم فلسطین نامیدند و از مسلمانان جهان خواستند که برای مبارزه با رژیم اشغالگر اسرائیل و حمایت از مردم مظلوم فلسطین راهپیمایی کنند. این اقدام مورد حمایت آحاد ملت ایران و اغلب مسلمانان جهان قرار گرفت و همه ساله در بیش از ۸۰ کشور برگزار می‌شود و به مرور رو به گسترش است.

اهداف بنیانگذار روز قدس

امام خمینی به عنوان فقیه جامع‌الشرایط آگاه به مسائل اسلامی و شرایط جهان و مسلمین با اعلام آگاهانه روز جهانی قدس اهداف زیر را در نظر داشتند: حمایت از ملت مظلوم و بی‌پناه فلسطین، فشار بر غاصبان اسرائیل و پشتیبانان وی، هشدار به ابرقدرت‌ها، توقف روحیه توسعه‌طلبانه این غده سرطانی، تغییر سرنوشت فلسطین از فراموشی به مسئله اول جهان اسلام، تشکیل حزب مستضعفین و بسیج عمومی اسلامی برای آزادی قدس شریف، بیداری و آزادی مسلمانان از قید اسارت و بردگی شیطان بزرگ و کشور‌های غربی و مرتجع عرب، روز مقابله مستضعفین با مستکبرین، استفاده از ایمان و قدرت اسلام و نهایتا روز تجدید حیات جهان اسلام.

اهداف و دستاورد‌های روز قدس

علی‌رغم خیانت برخی سران مرتجع و منافق عرب به ملت فلسطین، مبارزه فلسطینیان یا دستان خالی و سنگ، اکنون به مبارزه با موشک تبدیل شده است و ناامنی شدید این رژیم اشغالی را به همراه داشته است؛ به نحوی که مهاجرت معکوس شروع شده و زنگ پایان عمر آن نیز نواخته شده است.

اعلام «روز قدس»، یکی از افتخارات انقلاب اسلامی است که با اعلام آن یک توطئه مهم دشمنان اسلام علیه قبله اول اسلام درحال خنثی شدن است و همچنین آشکار شدن چهره نفاق کشور‌های مرتجع عرب و منطقه را به همراه داشته و در حال عیان شدن توطئه‌های مشترک غرب و صهیونیست‌ها و خنثی شدن توطئه آنها علیه امت مسلمان است.

تبدیل مسئله فلسطین به یک مسئله جهانی و اسلامی، مخالفت همگانی جهان اسلام با موجودیت اسرائیل و بالا بردن روحیه اسلام‌خواهی دربین امت اسلامی و تبلیغ فرهنگ مقاومت از مهم‌ترین دستاورد‌های روز قدس است.

شرکت گسترده در راهپیمایی روز قدس، کمترین وظیفه انسانی هر آزاده‌ای است

«زنده نگاه داشتن مسأله فلسطین» و «شرکت گسترده در راهپیمایی روز قدس» کمترین وظیفه انسانی هر آزاده و کف فریضه هر مسلمانی در یاری رساندن به مسلمانان فلسطینی مظلوم است که بایستی بدان اهتمام داشته باشد.

این عمل صالح و ماجور، منطقا نیز سبب توقف روحیه توسعه طلبی آن رژیم وحشی و دفع تجاوز ظالمان و ستمگران به کشور شده است و تاثیر به سزایی در نظم امنیتی در منطقه اسلامی از شر غده سرطانی اسرائیل غاصب دارد و نهایتا منجر به وحدت جهان اسلام و تقویت روحیه مقاومت ملل مبارز می‌شود و مقوم محور مقاومت در تسهیل و تعجیل عملیات «آزادی قدس شریف» است و بازگشت به دامن جهان اسلام و ایجاد تمدن نوین اسلامی در سراسر کشور‌های اسلامی را درگام دوم انقلاب اسلامی به همراه خواهد داشت.

گزارش از سید جواد هاشمی فشارکی

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار